Verveling

Als u een goede observator van natuurlijke dingen bent, zult u zeker een niet vaak gedane, maar desondanks zich opdringende waarneming kunnen doen, namelijk dat in feite alleen de mens zich vervelen kan. Dieren vervelen zich nooit. En wie denkt dat dieren zich vervelen, is een slechte waarnemer. U kunt zelfs iets merkwaardigs opmerken in het zich vervelen van de mensen. Als u een mens met een eenvoudig, primitief zielenleven beschouwt, dan vervelen deze zich eigenlijk veel minder dan mensen met een meer gecompliceerd zielenleven in de meer ontwikkelde standen en klassen.

Wie in de wereld rondloopt en in staat is het op te merken, die zal zien hoeveel minder men zich verveelt op het platteland dan in de stad. Dat wil zeggen: u moet natuurlijk niet kijken naar hoe de stadsmensen zich op het platteland vervelen, maar hoe de plattelandsmensen zich op het platteland vervelen, u moet dan kijken naar het psychische leven, hoe het een gevolg is van de meer gecompliceerde ontwikkeling. Dus al bij mensen onderling is er een verschil met betrekking tot het zich vervelen of het zich niet vervelen.

Bron: Rudolf Steiner – GA 115 -Anthroposophie /Psychosophie / Pneumatosophie – Berlijn, 2 november 1910 (bladzijde 141-142)

verveling-1024x769

Eerder geplaatst op 21 mei 2017

Advertentie

5 gedachtes over “Verveling

 1. Verveling ontstaat, omdat je alles al gezien en beleefd hebt, het aardse, er is meer dan het gewone denken, het Hogere bewustzijn, via dromen, uittredingen en visioenen, het Goddelijke aspect van de Eeuwige geest dan ontdekt je, de schoonheid die de Schepper ons gaf. Wetenschappers. gaan niet verder dan hun aardse denkwijze, daardoor is er zoveel onzin, omdat ze niet Boven denken uit kunnen gaan, het gebied van God. wat ze verwerpen, omdat ze zo Hoog nog niet kunnen komen met hun geest.

 2. Bernard

  Als ik me verveel is het omdat ik geen dingen kan doen die mij zinvol lijken. Ik weet van anderen dat ze dan de televisie maar aanzetten, of een stripboekje pakken.

  1. M.L Heine

   Materiële dingen zijn voor mij zeer onbelangrijk geworden. Verveling en leegte treed alleen daar in op. Ik ben gezegend met creativiteit. Soms ontloop ik zo wel de dingen waar ik bij stil zou moeten staan. Het geestelijke leven en de verbinding daarmee, is zeer belangrijk.

  2. Bernard .begin je te verdiepen.in het Hogere Zelf.van je.het terrein van het geestelijke gebied.begin te onthouden wat de droom jou zegt.schrijf het iedere dag op.van wat jij er van onthouden hebt.Bid tot je Schepper God in de Here Jezus Christus voor de hulp daarbij.Alles wordt gehoord .dus Vraag.antwoord zal jij krijgen dan.Weg met de verveling.tv is tijd roof.om niet te denken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s