Loopbaan op aarde

Onze loopbaan op aarde is een les die we moeten doorwerken, die we te leren hebben. We moeten daarom ook niet wereldvreemd worden, niet vijandig tegenover het aardse staan, maar geheel in het aardse leven en moeten daar dezelfde krachten, dezelfde wezens in de aardse wereld erkennen, welke we in de bovenzinnelijke werelden waarnemen, omdat deze op onze aardewereld inwerken, doordat zij de menselijke zielen doorweven, en zo invloed op de vorming van het leven op aarde verkrijgen.

Bron: Rudolf Steiner – GA 52 – Spirituelle Seelenlehre und Weltbetrachtung – Berlijn, 1 februari 1904 (bladzijde 237-238)

https://odysseetheater.org/GA/Buecher/GA_052.pdf#view=Fit

ANGELIC ONELOVESTARss5

Werk van Carol Herzer

Eerder geplaatst op 27 juli 2019  (2 reacties)

3 gedachtes over “Loopbaan op aarde

  1. jorke van eerten

    ( weet niet of als computer ondeskundige of een vorige reactie een beetje uit beeld raakt ) heb nog reactie op vorige van anton.d.m.

  2. jorke van eerten

    Dank Ridzerd,… ook niet in de zin dat het misschien in de discussie minstens wat onhandig is als op vorige berichten wordt gereageerd ? (ik zal overigens de telegramstijl die wat onduidelijk is in mijn vorige reactie wat corrigeren….en nu ik toch bezig ben: ik vond de reactie van – en de interactie met – die mevrouw op framing een inspirerend voorbeeld van communicatie die het tegendeel van framing is. En in feit een remedie ervoor is)

Plaats een reactie