Dromers/Fantasten/Moderne inquisitie

Tegenwoordig is het niet meer gebruikelijk dat men ketters zo behandelt als in de tijd dat Giordano Bruno werd verbrand, althans niet in alle delen van de wereld; maar iets anders is daarvoor in de plaats gekomen. Men beschouwt degenen die tegenwoordig iets zeggen, dat direct in tegenspraak is met het geloof van hen die in hun hoogmoed de top van alle wereldbeschouwingen menen te hebben verworven, als fantasten, als dromers, of zelfs nog erger. Dat is de huidige wijze van inquisitie in onze gebieden.

Bron: Rudolf Steiner – GA 58 – Metamorphosen des Seelenlebens/Pfade der Seelenerlebnisse – München, 5 december 1909 (bladzijde 52)

Eerder geplaatst op 24 februari 2012

Een gedachte over “Dromers/Fantasten/Moderne inquisitie

  1. De mens op aarde doorleeft zijn eigen tijd op aarde, is hij/zij nieuwsgierig dan bereist men de hele aarde! Het enige wat ze ontdekken zouden kumem, is dat de mens, waar ook op aarde naar iets streeft wat er al is, alleen ze waren er aan voorbij gegaan, omdat het in hun geest vanzelfsprekend was, tot dat moment. Dromers, Fantasten en de Inquistie aanhangers zijn ontkenners van het dagelijeks gebeuren, maar belasten wel het dageljks gebeuren.
    Tot zover
    Groetjes Walter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s