Rudolf Steiner – Onlogisch denken…het is een marteling het mee te maken…

Onjuist denken komt in onze tijd buitengewoon veel voor. Het openbare leven is zo verschrikkelijk onlogisch dat het een marteling is het mee te maken. Wie zich een zekere helderziendheid eigen heeft gemaakt, ervaart niet alleen het ene als juist en het andere als onjuist, maar hij voelt werkelijk pijn als hij onlogisch denken tegenkomt, en hij voelt welbehagen bij helder, doorzichtig denken.

 Bron: GA 130 – Leipzig 5 november 1911

4 gedachtes over “Rudolf Steiner – Onlogisch denken…het is een marteling het mee te maken…

 1. Anna

  @ Meneer R.van Dijk, mooi gekozen foto bij dit citaat (aangevuld met de tv-beelden die menig lezer zich wellicht kan herinneren). Alhoewel ik uw aversie (?) m.b.t. JM niet deel. Ik vind hem wel grappig wanneer hij niet over voetbal praat.

  Hebt u nog iets mee gekregen van het sprookjeshuwelijk? Bij mij kwam meerdere malen de gedachte op van een poppenkast. Maar wat is die roodharige broer leuk!

 2. @Anna

  Heb je Jan Mulder wel eens gezien als hij zijn 5 grootste ergernissen van de maand bij DWDD konmt vertellen? Het is bij de wilde spinnen af hoe hij mensen zit te vernederen en hoe hij nergens een greintje begrip voor heeft. Het is een vreselijke man. Ik heb aan weinig mensen een hekel, maar die vent…

  Ja, ik heb een groot gedeelte van het sprookjes huwelijk gezien. Die zus van de bruid, ik ben haar naam kwijt, die mag er ook wel wezen. Zij droeg de sleep van de bruidsjurk.

 3. Anna

  @ R. van Dijk
  Ja, ik had het kunnen voorspellen dat u naar de zus (Pippa) zou verwijzen. Broer en zus van resp. bruidegom en bruid zijn heel verfrissend.

  De soep wordt denk ik niet zo heet gegeten als het wordt opgediend. JM speelt het (tv)spel goed. Hij geeft wat van hem verwacht wordt (en ontvangt daar naar ik vermoed een behoorlijke vergoeding voor).

  Nog een tip: ik zag onlangs een dvd over het leven van Hildegard Kneff. Deze is de moeite waard om te bekijken.

 4. @Anna

  O, heet ze Pippa; samen met Harry: Pippa en Pipo.

  Ja, hij krijgt er ongetwijfeld goed voor betaald. Maar het is toch eigenlijk triest dat iemand dik betaald krijgt om anderen eens goed af te zeiken met vaak heel onterechte kritiek, omdat de kijkers dat blijkbaar leuk vinden.

  Hildegard Kneff: daar had een vriend van mij heel lang geleden een plaat van. Ik herinner me nog het nummer Tapetenwechsel, als ik mij niet vergis.

  Er was trouwens vanmorgen tegelijk met het huwelijk op Ned. 2 een hartverscheurende documentaire die ik al eens eerder gezien heb. Over een Somalische moeder, die haar man en twee kinderen verloren heeft in de burgeroorlog en nu herenigd wordt met haar drie andere kinderen, waarvan ze jarenlang niet geweten heeft of ze nog leefden of niet.

  http://www.concert.nl/onstage/0,2083,1859_1129-12503584,00.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s