Immuun voor spirituele ontwikkeling

Ik heb u erop gewezen dat weliswaar het menselijk lichaam zich zo zal ontwikkelen dat een zekere spiritualiteit er ruimte in kan vinden, maar dat de materialistische gezindheid, die zich steeds meer zal verspreiden door de impulsen van de geesten der duisternis, dit zal tegenwerken en met materiële middelen ertegen zal vechten. 

Ik heb u verteld dat de geesten van de duisternis hun voeders, de mensen, in wie ze zullen wonen, zullen inspireren om zelfs een vaccin te vinden om al in de vroegste jeugd de neiging tot spiritualiteit, langs de omweg van de lichamelijkheid, uit de zielen te verdrijven.

Net zoals de lichamen vandaag de dag tegen dit en dat worden ingeënt, zo zullen in de toekomst de kinderen worden ingeënt met een stof die zo vervaardigd kan worden dat mensen door deze vaccinatie immuun zullen zijn voor het in zich ontwikkelen van de “dwaasheden” van het spirituele leven, dwaasheden natuurlijk in materialistisch zin gesproken.

Bron: Rudolf Steiner – GA 177 –  Die  spirituellen Hintergründe der äußeren  Welt – Dornach, 27 oktober 1917 (blz. 236-237)

schermafbeelding-2015-11-25-om-19-29-21

Advertentie

58 gedachtes over “Immuun voor spirituele ontwikkeling

 1. Didier

  Wappies, zwevers of complotdenkers. De oude religies zijn in West-Europa nog net niet bij het grof huisvuil gezet, maar er is geen groot spiritueel alternatief in de plaats gekomen. Het zit meer verspreid, per individu. En dat is wellicht een natuurlijke evolutie, de ego’s die meer hun eigen weg gaan t.o.v. de grote dogma’s. Positief bekeken: nooit eerder is er zoveel info geweest over het spirituele, in de ruime zin van het woord. Vroeger zat alles onder de dogmatische stolp van de religies. Het einddoel, volgens Steiner, is een persoonlijk contact met de etherische Christus, zoals Paulus had bij Damascus.

  1. Haike

   Geen alternatief?

   Dan kijk je toch over je eigen rijke bron heen. Diezelfde bron waaruit de Antroposofie is ontstaan, die heeft ook meegewerkt aan het ontstaan van de Christengemeenschap.
   Toegegeven; heel klein en weinig bekend, maar wel een alternatief naar mijn eigen ervaring.

   1. Didier

    Er is geen GROOT alternatief ter vervanging van de grote religies die eeuwenlang de samenleving stuurden. Het is allemaal versnipperd. Positief gezien is er dan geen dwang meer van bovenaf. Negatief gezien: er zijn geen grote spirituele leiders meer die kunnen bezielen en sturen waar nodig. Ziet iemand een hedendaagse variant van pakweg een Steiner, Deunov, AIvanhov of Krishnamurti?

   2. Haike

    Ik schreef ook heel klein.

    En een hedendaags variant? De Dalai Lama. Verder is er ooit de vraag gesteld aan Steiner over Christiaan Rosenkreuz, of hij op dat moment geïncarneerd zou zijn. Ja was het antwoord toen, maar als wie zal pas na zijn overlijden bekend worden was het antwoord van Steiner.

 2. Anton van Rooijen

  een zeer verontrustend Steiner citaat,dat vooral heden ten dage wereldwijd om zich heen slaat : het vaccineren!

  Ons wel bekend, wij hebben daarover ook samen veel over gesproken ahriman houdt de mensheid in zijn grip en dat spel speelt ahriman heel geraffineerd.

  Persoonlijk wij -jij en ik- elkaar steunen en hiermee te leven op de meest morele wijze waarbij wij onze weg moeten vinden, ons persoonlijk karma in harmonie met ons wereldkarma te brengen en te houden. Zoals wij weten moeten wij er alles aan doen,met moed, gecombineerd met INZICHT,en ons vooral niet laten verleiden in de fuik van ANGST terecht te komen,want dan ziet ahriman zijn kans,omdat, zoals je weet, angst ons afweersysteem uitholt!… Zoals gezegd wij hebben hierover veel gesproken en gelezen,maar m.i. is goed onze gedachten op de vaccingevaren te blijven focussen.Want gedachten zijn realiteiten en werken door in de mens…

  >

  1. Didier

   Dit is de pandemie van de angst. Het (al dan niet bestaande) virus SarsCov-2 is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie het equivalent van een seizoensgriep. Dat geeft nu ook de Noorse premier openlijk toe. Het is gemediatiseerde angst. Schakel je tv uit, negeer de pers en de pandemie is voorbij. Steiner zei dat negatieve entiteiten in de geestelijke wereld zich voeden met angst. Die hebben het afgelopen jaar nogal hun buikje kunnen rond eten… Met die negatieve energie die hen toestroomt vanuit de bang gemaakte mensenwereld vallen ze de mensen dan aan. We creëren dus zelf de monsters die ons het leven zuur maken. Als een boemerang die we wegslingeren. We hebben nu een samenleving die werkelijk NIETS meer kan verdragen. Hoe zou die dan kunnen omgaan met het meest onverdraaglijke: de gedachte aan de dood?

   1. Haike

    Das nou niet een reaktie die ik als heel hoopgevend ervaar. Afgezien van het feit dat je een punt hebt, waar ik me in kan vinden, kan ik me voorstellen dat menigeen van deze tekst heel angstig wordt…

   2. henri

    Eerst moest de angst worden gezaaid door het WHO middels toespraken midddls de media van Tedros voorzitter van WHO , een deel van de wereld ging sterven en miljoenen mensen zouden het niet overleven ..”.Pull out all the stops ”

    https://www.fxstreet.com/news/whos-tedros-this-is-the-time-to-pull-out-all-the-stops-risk-off-at-full-steam-202003051611

    Dit was al lang op voorhand voorbereid ( Event 201 )/fake Killer Virus te creeren, dit middels enorme subsidies van Bill Gates wereldwijd en medewerking van China .n korte tijd kwam/ hele wereld in rep en roer te staan en in de ban van de angst .
    Dit gebeurde in alle landen ook Europa Neil/Ferguson in Uk , Fauci in USA ….

    Ahriman was vertrokken en kwam nooit meer terug totdat de zelf nadenkende en zelfbewuste mens het ging inzien . Alleen de schapen zagen het licht niet en zullen het ook nooit zien want inmiddels zijn ze allemaal al gevaccineerd en bevolken de ziekenhuizen ….meer en meer .

    Uit DE FEITEN :
    “De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) maakte in maart 2020 melding van een Covid-sterftecijfer van maarliefst 3,4%. In september 2020 stelden ze dit bij naar 0,23%. Ook het gerenommeerde Standford University kwam uit op een wereldwijd sterftecijfer dat vergelijkbaar is met een stevig griepseizoen, namelijk een IFR van 0,15%.”

 3. Bernard

  De grip van Ahriman heeft niets met vaccinaties te maken, maar vooral met je eigen innerlijke levenshouding!
  Ik heb me een paar maanden geleden 2 x laten vaccineren, geen enkele lichamelijke of anti-spirituele reactie gemerkt, integendeel . . .
  Het zou best wel eens zo kunnen zijn dat die anti-vaccers onder Ahrimanische invloed staan . . . .

   1. Haike

    O ja, en ik ben geen anti-vaccer. Iedereen moet dat maar voor zichzelf uitmaken wel of niet vaccineren…

  1. henri

   Twee van de vele duizenden durven zicht uit te spreken ….

   Muzikant Eric Clapton kreeg zo’n extreme bijwerking van het AstraZeneca-vaccin COVID-19 dat hij zich genoodzaakt voelt zich uit te spreken. Naast pijn en kwelling kon hij drie weken lang zijn handen niet gebruiken, schrijft Dr. Joseph Mercola.

   In een interview met Oracle Films beschrijft muzikant Eric Clapton zijn ervaring met het lijden aan een ernstige bijwerking van het COVID-19 vaccin. Clapton is door de mainstream media aangevallen voor zijn uitspraken over het vaccin en de COVID lockdowns, en zei dat hij door zijn standpunten vrienden heeft verloren.

   https://www.tennisworldusa.org/tennis/news/Tennis_Interviews/102836/jeremy-chardy-i-regret-getting-vaccinated-i-have-series-of-problems-now/

   Jeremy Chardy: I regret getting vaccinated, I have series of problems now
   https://www.tennisworldusa.org/tennis/news/Tennis_Interviews/102836/jeremy-chardy-i-regret-getting-vaccinated-i-have-series-of-problems-now/

  2. stroes71

   @Bernard
   De vaccinatie campagne heeft volgens u niets Ahrimanisch? U ziet niet de miljarden die ermee rondgepompt worden en bent niet op de hoogte van de nieuwste technologieën die op medisch gebied worden toegepast?
   U denkt dat de medisch wetenschappelijk en wereld en de politiek dit geheel onbaatzuchtig aan het uitvoeren is?
   En in die aangename bubbel van naïviteit of ontkenning pikt u nog een graantje antroposofie mee.
   Nee sorry maar als u kritische mensen lukraak zo durft te framen, dan durf ik het ook.

  3. M.L Heine

   Akelig ervaar ik dit antwoord, mijn schoonzoon heeft zich ook laten inenten kerngezond, zijn spieren zijn verzwakt, en voelt zich raar in zijn lichaam. Bij jou is het kennelijk goed gegaan Bernard en dat vindt ik echt heel fijn voor je maar dat betekent niet dat iedereen dat zo ervaart. Ik ben ook niet beïnvloed door Ariman dat ik ervoor gekozen heb na rijp beraad, mij niet te laten vaccineren zo ook vijf van mijn kinderen niet dat maakt dat we dit doen onder invloeden van Ariman doen!

   1. M.L Heine

    Akelig ervaar ik dit antwoord, mijn schoonzoon heeft zich ook laten inenten kerngezond, zijn spieren zijn verzwakt, en voelt zich raar in zijn lichaam. Bij jou is het kennelijk goed gegaan Bernard en dat vindt ik echt heel fijn voor je maar dat betekent niet dat iedereen dat zo ervaart. Ik ben ook niet beïnvloed door Ariman dat ik ervoor gekozen heb na rijp beraad, mij niet te laten vaccineren zo ook vijf van mijn kinderen niet! Maakt deze keuze ons dat we dit doen onder invloeden van Ariman???

   2. Didier

    Veel mensen weten blijkbaar niet dat die “vaccins” nog in testfase 3 zitten. Het is een experiment met een nieuwe technologie die nooit eerder grondig is uitgetest op mensen. Op proefdieren wel, en dat is telkens mislukt. Nu gaan we het eens proberen op mensen, en wel op een ongeziene schaal. Zoals Michael Yeadon, de vroegere vicevoorzitter van Pfizer, zei : ik kan alleen maar iets kwaadaardigs vermoeden achter deze massale vaccinatiecampagne. In een ander interview zei hij zelfs dat hij het gevoel heeft alsof hij het Kwaad in de ogen kijkt…

    P.S. Omdat dit een testfase is, variëren de dosissen van 5 tot 250 mg. Sommigen hebben zelfs een placebo gekregen. De “patiënt” weet niets, maar alles wordt zorgvuldig bijgehouden. Ze weten precies wie wat heeft gekregen.

 4. Didier

  Bij vaccinaties zie je fysieke effecten op de korte termijn (= de eerste 4 weken na injectie, te volgen via officiële databases als Eudravigilance voor Europa, en VAERS voor de V.S.) en “stille” effecten op langere termijn. In juni al riep het Britse geneesmiddelenagentschap op onmiddellijk te stoppen met de Covid-vaccins omdat ze dan al over genoeg gegevens beschikten om te zeggen dat ze “unsafe” zijn voor de mens. Ze vermeldden ook de gevreesde effecten op langere termijn. Vergeet niet : geneeskunde is géén exacte wetenschap. Er is altijd die “flou artistique” waarin iedereen zijn gelijk en andermans ongelijk kan vinden. Hoe kun je bewijzen dat een hersenaandoening of auto-immuunziekte het gevolg is van een injectie met experimentele nanotechnologie (vermomd als “veilige vaccins”) enkele jaren eerder? Good luck als je dat wil bewijzen…

  https://americasfrontlinedoctors.org/2/frontlinenews/urgent-british-report-calls-for-complete-cessation-of-covid-vaccines-in-humans/

  1. Ja, ik heb me wel laten vaccineren, maar ik ben nooit gerust geweest over wat de effecten op langere termijn zijn. Ik zal eens een paar voorbeelden noemen die ik bij Steiner heb gelezen. Dit gaat overigens helemaal niet over vaccins, maar wel over lange termijn uitwerkingen.

   Kinderen die als baby geen moedermelk krijgen, maar kunstmatige melk, kunnen op oudere leefdtijd leverziekten krijgen.

   Ouders die te veel alcohol hebben gedronken kunnen in de nakomelingen veel ziekten veroorzaken, en dan nog meer in de kleinkinderen dan in de kinderen

   Kinderen die te vroeg hebben leren lezen en schrijven kunnen in de ouderdom aderverkalking en dus dementiie krijgen.

   Kinderen die in hun jonge jaren teveel aardappelen krijgen te eten, kunnen op oudere leeftijd oogziekten krijgen.

   Ik zeg helemaal niet dat we dit nu alles zomaar moeten aannemen, maar het is wel iets om te overdenken en rekening mee te houden.

   1. Didier

    We missen een Steiner die de langetermijneffecten kan inschatten van wat we tegenwoordig allemaal te verwerken krijgen, ook de 5G-netwerken die in steeds meer landen actief worden. Om nog even bij de vaccinatiecampagne te blijven : is het niet fascinerend dat men in landen als Frankrijk, Italië, Australië, Canada, Nieuw-Zeeland en de V.S. nu al zo ver gaat om mensen te broodroven als ze zich niet willen laten inspuiten met experimentele (en dus nog niet veilig bevonden) nanotechnoligie (waar geen inactief virus aan te pas komt, zoals bij klassieke vaccins)? En dat allemaal tegen het equivalent van een gewone seizoensgriep. Waarom systematische foefelen met statistieken (valse positieve testresultaten, valse coronadoden) en systematisch critici de mond snoeren, niet alleen in de traditionele media, ook op Facebook, YouTube, Twitter enz.? Zelfs Robert Malone, de grondlegger van de in de “vaccins” verwerkte mRNA-technologie, werd op Twitter en elders gecensureerd omdat hij kritiek uitte. Waar is men bang van?

   2. “We missen een Steiner die de langetermijneffecten kan inschatten van wat we tegenwoordig allemaal te verwerken krijgen.”

    Hiermee.zeg je een zeer waar woord. Maar als er meer waren met de capaciteiten van Steiner, dan zal nog altijd een groot gedeelte van het volk er niet van willen horen en niets aannemen.

   3. M.L Heine

    Je weet misschien wel Ridzerd dat mijn zes kinderen niet gevaccineerd zijn en ik dat onder de kundige begeleiding van een antroposofische huisarts heb gedaan. Mijn kinderen mochten de ” kinderziektes” krijgen zodat ze hun lichaam konder hervormen en innemen. Na een ziekte sls de mazzelen, kon je letterlijk waarnemen dat hun gezichtsuitdrukkingen veranderd was. Ik ben wars van dogma’s en heb alles van te voren goed bestudeerd. Zelfstandig nadenken hoort bij de bewustzijn en dat deed ik al heel vroeg. Het was prettig dat mijn huisarts ook de middelen had om het te ondersteunen.

   4. Ja, Leonie, ik denk dat je er heel goed aan gedaan hebt om je kinderen niet te laten vaccineren. Met de huidige toestanden over Corona weet ik werkelijk niet meer wat het beste is. Je hebt onder de zogenaamde deskundigen voorstanders en tegenstanders. Daar komt nog bij dat je bij de vele publicaties je moet afvragen of het klopt en waar is wat er staat geschreven. Ik heb geen Corona, maar ik ben zo langzamerhand wel ziek van alle geouwehoer erover. In praatprogramma’s op tv gaat het ook zowat nergens anders over.

 5. Cisca

  Al eerder heb ik Äpocalypse en priesterschap van Rudolf Steiner aangehaald.
  Het betreft 18 voordrachten, gehouden in september 1924 voor een aantal theologen die zich al hadden aangesloten bij de antroposofische beweging. Zij voelden de behoefte binnen de vereniging een kerkgenootschap op te richten en hiertoe wendden zij zich tot Rudolf Steiner. Uiteindelijk mondde dit uit in de Christengemeenschap.
  Steiner zet in 18 voordrachten uiteen, ontmantelt ahw, de betekenis van de Apocalypse van Johannes (de door Christus ingewijde!) omdat zoals Steiner meer keren benadrukt de tijd is gekomen – zeker door de toenemende ontwikkeling van de bewustzijnsziel – om de verborgen inhoud van de woorden in zich op te nemen c.q te laten rijpen.

 6. Cisca

  ……te snel gedrukt!
  Het betreft dus Apocalypse en Priesterschap
  Uitg. Vrij Geestesleven/Zeist

  Een werkelijk aangrijpende uitleg van dit zo vaak onjuist verklaarde bijbelboek

 7. isca

  Zo belangrijk voor juist deze tijd om enigszins te begrijpen wat de zeven zendbrieven aan de gemeenten betekenen, bv Sardes waarin we nu leven.
  Het kan helpen om dat wat ons gaat omringen enigszins te belichten.

  1. Didier

   Het is opvallend hoe de voorspellingen van Steiner over Ahriman (of algemeen de geesten der duisternis) en “vaccins tegen het zielenleven” de laatste maanden doorbreken op de meer alternatieve media. Wereldwijd moeten zo al miljoenen mensen hier kennis van genomen hebben. Vroeger bleef dat beperkt tot een meer esoterisch ingesteld publiek. Als Ahriman in mensengedaante aanwezig is in onze tijd, dan heeft hij nog altijd zijn neus niet aan het venster gestoken. Als dat gebeurt, zul je er niet naast kunnen kijken…

   1. Haike

    Hij schijnt het rode venster in het 1e Goehteaeum kapot hebben doen gaan. Waarvan Steiner dan zegt dat dat zijn wraak was omdat hij moest poseren voor de Mensheidrepresentaant….

 8. stroes71

  […zoals de lichamen vandaag de dag tegen dit en dat worden ingeënt, zo zullen in de toekomst de kinderen worden ingeënt met een stof die zo vervaardigd kan worden dat mensen door deze vaccinatie immuun zullen zijn voor het in zich ontwikkelen van de “dwaasheden” van het spirituele…]

  Steiner maakt hier zelf onderscheid tussen vaccins.
  Hij noemt echter alleen ‘een stof’.

  Weet iemand misschien of hij ooit uitgebreider is ingegaan op die stof die het verschil maakt tussen de vaccins?

  1. Didier

   Een vaccin kun je letterlijk zien : een inactief virus dat wordt ingespoten in het spierweefsel, in de hoop dat ons lichaam dan antistoffen zal aanmaken tegen dat virus. Over voor- en nadelen is het laatste woord nog niet gezegd.
   Je kunt het ook figuurlijk bekijken : een stof die wordt ingespoten om iets tegen te gaan.
   In dit citaat (uit het “Rudolf Steiner Archive”) vind je beide : ‘drug’ (geneesmiddel) en ‘vaccine’:
   “The soul will be made non-existent with the aid of a DRUG. Taking a ‘sound point of view’, people will invent a VACCINE to influence the organism as early as possible, preferably as soon as it is born, so that this human body never even gets the idea that there is a soul and a spirit.”

   https://wn.rsarchive.org/Lectures/GA177/English/RSP1993/19171007p01.html

   Het gaat dus blijkbaar om iets stoffelijks (mogelijk iets met nanotechnologie) dat wordt toegediend tegen iets geestelijks. De vraag is hoe je dat aanpakt. Door het zgn. “god-gen” te desactiveren? Misschien staan ze al verder dan we denken. Vergeet niet : geheime militaire technologie staat vele jaren voor op de burgerlijke technologie in onze wereld.

   https://www.bitchute.com/video/63wr60PQyaSz/

  1. stroes71

   Ik heb deze zomer een getuigenis gekeken van een zoon van een overleden vader; dit was bij de buitenparlementaire commissie op YouTube.
   Door het plotselinge overlijden van zijn vader na de vaccinatie zocht hij naar antwoorden op vragen.
   Hij vertelde dat hij erachter kwam dat Lareb t/m mei 2021 sterfgevallen registreerde maar daarna niet meer.

  2. stroes71

   Ik word er achterdochtig van.
   Één voorbeeld; gisteren was in het nieuws dat aspirine hartaanvallen zou kunnen veroorzaken.
   Het eerste wat me te binnen schoot was de info die ik voorbij heb zien komen over hartproblemen agv de nieuwe vaccins.
   De rest mag je zelf invullen.
   Zo ook de arts die een unieke onderzoeksmethode en therapie had ontwikkeld voor dementie, en achteraf bleek het materiaal van de ruggepunctie in te zetten voor bredere onderzoeksdoeleinden. Hoe het was gegaan en of dat ethisch was blablabla
   Ik dacht aan al het restmateriaal van de pcr tests waarvan tot op de dag van vandaag nog geen antwoorden op kamervragen is gekomen over wat er met dat DNA materiaal is gedaan.
   And my head keeps spinning…

  3. henri

   Gelukkig zijn er talloze activisten die opstaan omdat zijhet aan de levenden lijven ondervonden hebben , of met hun eigen kinderen , zo iemand is Frank Ruesink .Hij was ook in de Truman show 37 , heb er al vele bekeken , er straalt vaak zozpveel levenservaring en wijsheid uit omdat deze mensen het zelf ervaren hebben ! niet allemaal natuurlijk .
   De bewijzen worden elke dag harder als deze mensen blijven opstaan .

   1. stroes71

    Maar hoe moet iets bewezen worden waarvan de inhoud door de minister tot staatsgeheim is verklaard?

 9. Didier

  Dit verhaal wordt steeds onwaarschijnlijker. Science fiction uit een flesje… Je moet bidden dat je, zoals een onbekend aantal mensen, gewoon een zoutoplossing hebt ingespoten gekregen, zoals blijkt uit een analyse van Pfizer-flesjes. De anderen hebben een griezelig “ding” in hun lijf zitten…

  Dr. Franc Zalewski – THE THING ! Another ‘LIFE FORM’ In The COVID VACCINE VIALS (English subtitles)

  https://www.brighteon.com/0ff2ee6a-413a-4e4e-b516-831eb394bc90

  1. henri

   Ziet er typisch uit voor de Morgellons ziekte . Dit zijn nanopartikels die structuren vormen die eruit zien als buisjes en het cel DNA na kunnen veranderen . Wordt gebruikt allicht voor manipulatie met Haarp en Chemtrails om mensen te manipuleren en beinvloeden .

   1. Haike

    Dank je wel!

    Hoe meer Zielen hoe meer vreugd, denk ik dan maar in deze tijd waar de Ziel afgeknepen draagt te geraken… 🙃

  2. stroes71

   Brrr…
   Zijn die ‘eggs’ siliconen? En wat er uit komt nanobots?
   Dit zou ook verklaren waarom sommige vaccins zo koud bewaard moeten worden. Waar we overigens niets meer over horen, ook zo gek.

   1. henri

    Misschien liipiden en/of hydrogels waaraan de nanodeeltjes zich verbinden .
    Zij alleen weten wat ze waarin doen alles heeft een nr ook de mensen die het krijgen , en zo kunnen ze daarna zien met wie en wat er gebeurt ,en in sommige zit niets ,alleen zoutoplossing daarmee kunnen ze controleren en dat zijn de placebos , die waren er in het begin bij het testen ook het waren 40000 mensen en de helft placebos maar die werden daarna toch ook weer waarom joost mag het weten … zo testen ze het ook op mensen zonder dat die het weten …

    https://www.xandernieuws.net/algemeen/extern-lab-in-vs-ontdekt-nanodeeltjes-en-vreemd-levend-organisme-in-moderna-en-jj-vaccins/

   2. stroes71

    Ja daarmee hebben bepaalde lieden zich een monopolie op de ware onderzoeksgegevens verworven.

 10. Roderick Balt

  De discussie over corona gaat volgens mij (al vrij lang) helemaal niet over corona maar meer al dan niet op onbewust niveau over of wij als mensen zelf alles op moeten lossen of dat we het soms ook gewoon niet mogen weten. En of het dan nog wel goed komt als we niets doen of dat we dan onverantwoordelijk zijn. Dat vaccin dat Steiner bedoelt zal vast wel komen of misschien is het deze al, want het voelt in elk geval voor mij alsof de angst echt hoogtijdagen beleeft. En die angst wil als de enige echte werkelijkheid gezien worden en dat alle andere zienswijze tot het rijk der fabeltjes worden verbannen…

  1. stroes71

   Je kan het blijven delen maar iedereen weet inmiddels dat er méér aan de hand is.
   En degenen die open staan voor de waarheid kijken naar van alles en nog wat en degenen die de waarheid niet willen zien die reageren toch niet.
   De hebben de oncomfortabele waarheid ingeruild voor een comfortabele leugen.

  2. stroes71

   En we hebben haast geen achtergrond filmpjes meer nodig.
   Het gewone nieuws is al meer dan voldoende om de waanzin te herkennen.

   1. stroes71

    Hoe verhouden we ons tot een grote groep mensen die een minister blijven verdedigen die dit zegt? > [ De Jonge: “Als je gevaccineerd bent, kun je nog steeds corona krijgen en dan ook anderen besmetten. Indien je klachten hebt, is het daarom ook als je al gevaccineerd bent belangrijk je te laten testen en bij een positieve test thuis te blijven.”]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s