Hersenen/Heelal/Geboorte

Wanneer men met helderziend bewustzijn een mens aanschouwt, kan men aan zijn organisme waarnemen hoe dit feitelijk een resultaat is van de samenwerking van kosmische krachten. Dit kan aanschouwelijk gemaakt worden in een beeld dat weliswaar hypothetisch is, doch dat volkomen in overeenstemming is met helderziende waarnemingen. Zou men de stoffelijke hersenen van een mens uit de schedel halen, zodat te zien zou zijn hoe bepaalde delen op bepaalde plaatsen zitten en vertakkingen uitzenden, en zou men hen dan helderziend onderzoeken, dan zou men ontdekken dat de hersenen bij ieder mens anders zijn. Geen twee mensen hebben dezelfde hersenen.

Stelt u zich voor, dat men van die hersenen de volledige structuur zou kunnen fotograferen, zodat men een soort halve bol verkrijgen zou waaraan alle bijzonderheden zichtbaar waren, dan zou dit bij ieder mens een ander beeld geven. En als men iemands hersenen zou fotograferen op het ogenblik van zijn geboorte en tegelijkertijd een foto van de hemelruimte zou nemen, die zich precies boven zijn geboorteplaats bevindt, dan zou dat laatste beeld nauwkeurig hetzelfde weergeven als het beeld van de menselijke hersenen. Zoals in de hersenen bepaalde delen gerangschikt zijn, zo zijn ook de sterren in het hemelbeeld gerangschikt. De mens heeft een beeld in zich van de hemelruimte en wel ieder een ander beeld, al naar gelang hij hier of daar, op dit of dat tijdstip geboren is. Dat wijst erop, dat de mens vanuit het heelal geboren is.

Bron: Rudolf Steiner – De geestelijke leiding van mens en mensheid (bladzijde 69-70)

Vertaling: Fr. Hardam van Omme en P. Henny-van Suchtelen – Uitgeverij Vrij Geestesleven, Zeist.

Duitstalig: Rudolf Steiner – GA 15 – Die geistige Führung des Menschen und der Menschheit: III. Kapitel – Kopenhagen, 8 juni 1911 (bladzijde 73)

Advertentie

2 gedachtes over “Hersenen/Heelal/Geboorte

  1. Leonie

    Zit in de horoscoop dan een kern van waarheid? Ik heb ooit zelf een horoscoop laten maken door toch niet de minste daarin onder ons. Ik moet zeggen, dat heeft toch veel aan zelfkennis opgeleverd. Ook mijn kwaliteiten, talenten en onvermogen, zijn er in blootgelegd. Er is natuurlijk heden ten dage veel kaf onder het koren, dus er zijn maar weinig kundige astrologen.

  2. Haike

    Dat de kosmos wel degelijk een invloed heeft op ons mensen zie je ook aan de maanknoop, na 18 3/4 jaar is de sterren constellatie weer exact dezelfde als tijdens de geboorte van die mens. Vaak zijn het in de biografie ingrijpende momenten. Kijk ik naar mijn eigen biografie dan kreeg ik op mijn eerste maanknoop Waterpokken met hele hoge koorts, op de 2e maanknoop, rond mijn 39e werd ik geconfronteerd met een tweede tumor, en nu zit ik een beetje in de naweeën van de 3e met een rondje Trombose met bijna net niet dodelijke afloop…

    Overigens is het niet gezegd dat men altijd ziek wordt, in mijn individuele geval is dat zo. Het kan ook zijn dat iemand op zijn 1e maanknoop de beslissing neemt om een bepaalde studie te gaan volgen, of te gaan reizen, maar vaak zijn het wel wat meer opvallende momenten in de biografie van deze of gene…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s