Geestelijke invloeden

Men gelooft tegenwoordig dat geestelijke wezens en hun werkingen geen aandeel hebben in het menselijk bestel. Men houdt er niet van om van spirituele oorzaken in onze mensheidsgebeurtenissen te spreken. Wie echter bekend is met de echte gebeurtenissen die zich tegenwoordig afspelen, die weet dat psychische invloeden, geestelijke, spirituele inwerkingen vanuit de geestelijke wereld op de mens hier op het fysieke plan vandaag de dag eigenlijk in bijzonder sterke omvang uitgeoefend worden. De mensen zijn tegenwoordig helemaal niet zeldzaam, die u kunnen vertellen – ze begrijpen alleen meestal de voorvallen in kwestie niet -, dat ze door een droom of iets op een droom gelijkend – het is echter altijd een geestelijke verschijning – tot een of andere activiteit, tot een of ander voorval gedreven zijn. Veel meer dan de materialistische mening gelooft, worden de mensen tegenwoordig door zulke psychische inwerkingen gedreven. Wie de mogelijkheid heeft deze dingen na te gaan, vindt overal zulke dingen. Als u de literatuur van de betere dichters tegenwoordig zou nemen en een statistiek zou opstellen hoeveel gedichten ontstaan zijn op rationalistische manier, op een wijze die rationalistisch te verklaren is, en hoeveel gedichten ontstaan zijn door een ingeving, door een duidelijke spirituele invloed vanuit de geestelijke wereld, die de persoon in kwestie als een droom of iets soortgelijks heeft ervaren – dan zou u versteld staan, wat een groot percentage u zou vinden als een directe invloed uit de geestelijke wereld. Veel meer dan de mensen heden ten dage toegeven, staan ze namelijk onder de invloed van de spirituele wereld. En juist belangrijke gebeurtenissen, die door mensen voltrokken worden, gebeuren onder invloed van de geestelijke wereld.

Bron: Rudolf Steiner – GA 177 – Die spirituellen Hintergründe der äußeren Welt – Dornach, 14 oktober 1917 (bladzijde 168)

Een gedachte over “Geestelijke invloeden

 1. Walter Hebing

  Typisch weer zo’n citaat van Steiner wat me in slaap sust, het is niet mijn verdienste die ik behaal, maar een vrucht van de Geestelijke Wereld!
  Als ik op mijn leven terug kijk, is niet het menselijk leven ontwikkeld, maar de materie waar de mens mee om gaat! De mens wordt steeds meer slaafs aan hetgeen hij ontwikkeld heeft!
  Ik geloof niet in dit citaat, de mens (ver)dicht weliswaar naar zijn nood!
  Maar dat is niet de Werkelijkheid en die was en is er nog steeds! Ook al heeft de mens voor zich, andere werkelijkheden geschapen! Niet de gewone mens! Maar de mens met een “rijpe” Geest onder invloed van hogere werelden schept dit geestelijk/materieel zijn van de mens op aarde!
  Ik ben opgegroeid in de tijd waarin het programma: Moeders wil is wet! hoogtij vierde! Echter ik was er al gauw achter hoe je deze wet kon omzeilen!
  Ik vraag me af of alle moeders op aarde niet net als Little Susie liggen te slapen tijdens en na de werkelijkheid(Leven op Aarde). De man heeft haar bewustzijn geroofd! En bevind zichzelf nu op glad ijs! Ik verwacht weinig van de geestelijke invloed op ons dagelijks zijn, maar wel van onze kinderen die met behulp van de door ons gecreëerde kunstmatige werkelijkheden, snel tot het Levensbewustzijn kunnen terugkeren, immers de levensstroom op aarde is belangrijk, niet ons bewustzijn ervan! De dag biedt meer dan de mens vermag! Laat de dag niet bezwijken onder het juk van Gisteren of onder planningen van de volgende dag!
  De mens hoort de dag te verstaan en niet met de nacht in zee willen gaan!
  Vriendelijke groet
  Walter Hebing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s