De ongemakkelijke waarheid

Natuurlijk is het ongemakkelijker om zich met de werkelijkheid in te laten dan in algemeenheden te praten over de harmonie van de wereld, over de harmonie van de individuele zielen, over de harmonie in de universele mensenliefde. Maar antroposofie moet er niet zijn om de mensen in slaap te sussen, maar om ze wakker te maken, werkelijk te doen ontwaken. We leven in een tijd die het nodig maakt dat de mensen ontwaken.

Bron: Rudolf Steiner – GA 177 – Die spirituellen Hintergründe der äußeren Welt – Dornach, 13 oktober 1917 (bladzijde 157)

Een gedachte over “De ongemakkelijke waarheid

 1. Walter Hebing

  Die Ridzerd toch met dit citaat en het door hem gekozen begeleidend You Tube filmpje, Hier draait het om! Het lijkt een beetje op: Kom uit de bedstee mijn Liefste!
  Maar antroposofie moet er niet zijn om de mensen in slaap te sussen, maar om ze wakker te maken, werkelijk te doen ontwaken. We leven in een tijd die het nodig maakt dat de mensen ontwaken.
  Ik ken: “Mens ontwaakt” van de Jehova’s Getuige en van de “Internationale”.
  Zoals Steiner het hier beschrijft. lijkt het meer op de boodschap van Jezus, namelijk: 51 Denken jullie dat ik gekomen ben om vrede te brengen op aarde?Geenszins, zeg ik jullie, ik kom verdeeldheid brengen. 52 Vanaf heden zullen vijf in één huis verdeeld zijn: drie tegen twee en twee tegen drie. 53 De vader zal tegenover zijn zoon staan en de zoon tegenover zijn vader, de moeder tegenover haar dochter en de dochter tegenover haar moeder, de schoonmoeder tegenover haar schoondochter en de schoondochter tegenover haar schoonmoeder.’
  Dit alles omdat “Little Susie” tijdens de wekelijke film en erna zelfs doorslaapt”! De vader zal tegenover zijn zoon staan en de zoon tegenover zijn vader, maar Jezus volgt hierin niet de mannelijke lijn maar de vrouwelijke lijn!
  Het updaten tussen vader en zoon is zo gefikst, maar via de vrouwelijke lijn ontstaan allerlei complicaties, waarom haalt Jezus een schoonmoeder erbij? En laat de schoondochter ook een rol in deze spelen, waar blijven die schoonvaders en schoonzonen?
  Precies omdat “Little Suzie”, zijn vriendin ligt te slapen en haar vriend ze niet wakker durft te maken, terwijl hij wel de verantwoording van hun afwezigheid, ten opzichte van haar vader, moeder en zijn vrienden moet afleggen.
  In wezen Petrus aan de Hemelpoort!
  Groetjes Walter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s