Daarom worden de meeste theologen zo woedend op de antroposofie

Niets valt de mensen vandaag de dag zwaarder dan wanneer men hen zegt: ‘Als je in de toekomst je verbinding met de geest wilt handhaven dan moet je er wat voor doen.’ – De meeste mensen zouden graag willen dat het Mysterie van Golgotha zou zijn geschied zonder dat ze zelf hiervoor iets zouden moeten doen (Duits: damit sie nur ja nichts zu tun haben zu ihrer Angelegenheit), zodat ze door Christus van hun zonden verlost worden en zonder hun eigen toedoen in de hemel kunnen komen.

En daarom worden de meeste theologen zo woedend op de antroposofie, omdat het vanzelfsprekend van antroposofische zijde nooit toegegeven kan worden dat de mens niets hoeft te doen om zijn verbinding met de geest in stand te houden, dat het helemaal zonder zijn toedoen ook in de toekomst van de aarde-ontwikkeling zou kunnen plaatsvinden.

Bron: Rudolf Steiner – GA 183 – Die Wissenschaft vom Werden des Menschen – Dornach, 2 september 1918 (bladzijde 180)

Eerder geplaatst op 15 april 2018

tuincirkels4-300x300

Advertentie

3 gedachtes over “Daarom worden de meeste theologen zo woedend op de antroposofie

  1. Maar een theoloog gelooft toch óók wel dat hoe een mens zich gedraagt, en welke eigenschappen, keuzes, gewoontes en bezigheden en zelfs gedachten hij heeft, bepalend zijn voor zijn verbinding met de geest? Of hoef je niet te geloven om theoloog te zijn. Dat weet ik eigenlijk niet.

    1. Ik denk dat theologen over het algemeen wel praten over God, moraal enz., maar daar blijft het bij. Dat men iets zou kunnen weten over de geestelijke wereld, daar willen ze meestal niets over horen. Met gepraat over reïncarnatie, astraallichaam, Lucifer, Ahriman, ontwikkeling van hoger bewustzijn enz. moet men bij hen niet aankomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s