Anekdote door Adelheid Petersen

Rond die tijd vertoefde er in Dornach een jonge vrouw die in zwaar conflict met haar echtgenoot leefde en van hem wilde scheiden. Rudolf Steiner ontfermde zich over haar met oneindige goedheid en geduld. Langzamerhand kwam zij tot een innerlijk evenwicht en schreef haar man dat ze bij hem wilde terugkeren. Nu echter wees deze haar af op een koele, ongenaakbare toon. Vertwijfeld kwam ze met die brief bij Rudolf Steiner. “Jaa”, sprak deze,”ziet u, dat is nu eenmaal het resultaat van al die verwijtende, boze, onvriendelijke brieven die ú hem geschreven hebt.” – “Maar Herr Doktor”, riep zij uit,”ik heb die brieven toch niet verstuurd ! Ik heb ze altijd vernietigd. Ik schreef ze alleen maar om mij op te luchten !” – “Ja”, antwoordde Rudolf Steiner, “maar zijn ziel heeft ze allemaal ontvangen.” 

Bron: Erinnerungen an Rudolf Steiner – Hoofdstuk Dornach in de jaren 1914-1915

Overgenomen uit tijdschrift De Brug

3 gedachtes over “Anekdote door Adelheid Petersen

  1. Ja, en ook frappant, want hoe vaak ik ook bij Steiner heb gelezen dat gedachten evengoed effect hebben als daden, zelfs soms nog meer, zo concreet als dit had ik me het toch nog nooit gerealiseerd.

    1. Hedvig

      Ja, ik heb zelf ondervonden dat gedachten kracht hebben.
      Diverse malen in mijn leven heb ik naar iets verlangd en door er positief aan te denken zijn mijn wensen vroeg of laat vervuld. Waarschijnlijk ben ik ernaar gaan leven, of een hoger wezen heeft me naar de juiste weg geleidt, hoe dan ook het gebeurde. Frappant.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s