Doden en levenden

Er is voor de overledene (Duits: Entkörperten) met betrekking tot degenen, die nog op de aarde zijn, geen bewusteloosheid; hij kan hun handel en wandel (Duits: Tun) zelfs volgen. Aardse, fysieke kleuren en vormen ziet de zich in het devachan bevindende gestorvene natuurlijk niet, aangezien hij geen fysieke organen meer heeft. Alles in de fysieke wereld heeft echter zijn geestelijk tegenbeeld in het geestgebied, en dat neemt de voorgegane overledene waar.

Bron: Rudolf Steiner – GA 109 – Das Prinzip der spirituellen Ökonomie im Zusammenhang mit Wiederverkörperungsfragen – Boedapest, 7 juni 1909 (bladzijde 198)

Eerder geplaatst op 29 oktober 2014

Een gedachte over “Doden en levenden

  1. henri

    Mensen denken vaak als ze op een bepaalde plaats komen ,en een raar gevoel krijgen zo van “hier ben ik zeker al eens geweest ,maar dat was in een vorig leven vele ,vele jaren terug …..” Steiner zegt daarover ,dat het meestal niet om een vorige incarnatie gaat , maar wel dat het zich afspeelt doordat wij ,als wij in de zonnesfeer komen ,na de dood ,er daar zich een fase afspeelt waarin men dan beneden zich ( alles is omgekeerd) de aarde ziet en men kan dan het gevoel hebben zich zeer intensief met de aarde te gaan verbinden . Het blijkt dan vaak om 500 jaren terug te gaan , dus naar de middeleeuwen , zo haalt hij aan van bijv 1923 ga je terug naar 1550 .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s