Over de demon Sorat

We naderen nu de op handen zijnde tijdperiode van de derde 666: 1998. Aan het einde van deze eeuw komen we bij het punt waar Sorat weer uit de afgronden van de evolutie het sterkste zijn kop opsteken zal, waarbij hij de tegenstander van de verschijning van Christus zal zijn, die de daartoe voorbereide mensen al in de eerste helft van de twintigste eeuw zullen hebben door de zichtbaarwording van de etherische Christus. Het zal enkel nog tweederde van deze eeuw duren tot Sorat op machtige wijze zijn porem (Duits: Haupt) verheffen zal. […]

En nog voor het einde van deze eeuw zal hij zich doen blijken, doordat hij in talrijke mensen zal komen als het wezen van wie ze bezeten zijn. Men zal mensen voor de dag zien komen, van wie men niet zal kunnen geloven dat het werkelijk mensen zijn. Ze zullen zich ook uiterlijk op een eigenaardige wijze ontwikkelen. Ze zullen uiterlijk felle, sterke naturen zijn met woedende trekken, vernietigingszucht in hun emoties. Ze zullen een gelaat dragen waarin men uiterlijk een soort dierlijk gezicht zal zien. De Soratmensen zullen ook uiterlijk herkenbaar zijn, ze zullen op de vreselijkste manier niet alleen alles bespotten, maar ook alles bestrijden en in de afgrond storten willen, wat van spirituele aard is.

Bron: Rudolf Steiner – GA 346 – Vorträge und Kurse über christlich-religiöses Wirken – V – Apokalypse und Priesterwirken – Dornach, 12 september 1924 (bladzijde 122)

Eerder geplaatst op 19 juni 2016 

Advertentie

8 gedachtes over “Over de demon Sorat

 1. Anoniem

  In de voordrachtenreeks “Apokalypse en priesterschap” gaat Rudolf Steiner uitvoerig in op de zonnedemon “Sorat” Op blz 114 beschrijft hij het wezen van Sorat zoals deze demon (omstreeks 666) geduid werd.
  En Steiner (blz 113):…….hij (Johannes) zag axhter de coulissen wat er gebeurde toen het Christendom uit Rome naar het oosten vluchtte. Hij (Joh.) zag dat over dit naar twee zijden door schijn bedreigde Christendom het machtige tegengestelde principe van het arabisme zich uitstortte”.
  Het lijkt me alleszins zinnig als wij, die de antroposofie/christologie in ons hart dragen, juist in deze tijd de instroming van het arabisme, de islam, zoveel mogelijk vanuit een “hoger” (geesteswetenschappelijk) standpunt proberen te zien.
  Mijn gedachte is dat door het gebeuren waarin we ons bevinden, het christendom tot een grote herkenning zal worden.
  Cisca

  1. In de karma-voordrachten maakt Steiner duidelijk dat de invloed van het arabisme door de eeuwen heen zichtbaar wordt in Europa in het opkomen van de materialistische wetenschap. De wetenschap die alles meetbaar en materieel bewijsbaar wil hebben en die ook niet verder wil/kan kijken dan dat. Dit heeft Europa heel veel vooruitgang gebracht maar het heeft ook het spirituele en het geestelijke terzijde geschoven.

   Let wel, arabisme en islam is niet hetzelfde!!
   Steiner heeft zich zijn hele leven ingespannen om wetenschap en antroposofie elkaar te laten verrijken.

   Verder kun je van de islam net als van het christerdom en zelfs van antroposofie zeggen dat je met een dogmatische interpretatie heel veel kwaad kunt aanrichten.

 2. henri

  Wie is de Sorath ?

  Sorath is te zoeken ,reeds heel vroeg Ivm Oersaturnus : zijn ontstaan was toen het fysieke lichaam van mens door het Ik van de Archaï werd bewerkt . Dit lichaam van de ArchaÏ bestond uit wils-substantie dr de Tronen uitgestort ,en omgezet in warmte . De kiem voor de geestesmens werd toen aangelegd , die eens in de laatste aardefase nl de Vulcanusfase zal opbloeien als hoogste wezensdeel, de Geestmens.
  In de volgende tweede fase, volgend op de Saturnusfase , die van de Oerzon verbleven zij in de duisternis . En Sorath scheidde zich helemaal van de regelmatige ontwikkeling af.
  De Asoeras behoren tot de Archaï.

  Hun doel is de menselijke Ik-ontwikkeling af te snijden , mensen-ik en fysiek lich van elkaar te scheiden opdat de kiem van de geestmens nooit haar doel zal bereiken .

  Lucifer werkt in op astrale lich,Ahriman op ether lichaam
  Lucifer wil het Geestzelf, Ahriman wil de Levensgeest ontwikkeling bemoeilijken

  Wij hebben als mens de opdracht ons lichaam te doordringen met ons hogere geestelijke Ik .
  Er onstaan afval-restanten van etherische en astrale aard , dit afval benut Ahriman ,en vormt daaruit de gestalte van het Beest ,dit is beeld van een ik-loos wezen bestaande uit vervormde restanten.

  Sorath wil de menselijke Ik-ontwikkeling afsnijden , door het mensen-ik en fysiek lich van elkaar te scheiden opdat de kiem van de geestmens nooit haar doel zal bereiken .
  Lucifer werkt in op astrale lich,Ahriman op ether lichaam
  Lucifer wil het geestzelf, Ahriman Levensgeest ontw bemoeilijken

  Bezetenheid als gevolg door Asoeras .

  De mensheid is gegaan over de drempel ,dwz er treedt op een verzelfstandiging van denken ,voelen, en willen ,ik is van wils-natuur en dient te leren omgaan met de zelfstandig geworden zielekrachten ,anders ….verlies van lichaam

  Er is de draak het eerste beest,en de berepanter, het tweede beest in de Apocalypse van Johannes.
  In de draak herkennn we Lucifer ,in de berepanter Ahriman .
  Het derde Beest , Het Antilam zal het tweede beest opnemen ,en leven inblazen .
  Ze zullen waarneembaar zij in de wereld van de levenskrachten.
  Hij , de Sorath, het anti-lam , wil de tegen-aarde scheppen als de aarde haar minerale ontwikkeling doormaakt . Hij wist in de Oerzon andere wezens over te halen om mede te werken, nl de ahrimanische wezens;dezen deden hetzelfde in de Oude maanfase, zo ontstonden de Liciferische wezens . Sorath zal in de toekomst wanneer de aarde wederom een soort zon wordt zijn beslissende slag slaan ,en mensen van hun hoogste wezensdeel beroven nl de Geestmens .
  In de zesde ontw fase ,de Venusfase enwel in de zesde era en avn die era de zesde periode ,vandaar 666 getal v h Beest ! Aan het einde van de Venusfase breekt de tijd van het Laatset Oordeel aan ,van het antilam .

  1. Haike

   Das mooi al die kennis. Je bent kennelijk goed op de hoogte wat Steiner daar allemaal over naar voren heeft gebracht. En nu? Wat ga je doen met deze informatie?

   Wat kan ik, of een ander doen met deze informatie in de praktijk?

   1. henri

    Hangt af van de stroming waartoe men behoort, er zijn er drie volgens B Lievegoed, de Antroposfie die inzicht (‘ Erkenntnis’) brengt en waartoe de Michaëlschool ook behoort , de Rozenkruiserstroming die als taak heeft de aarde om te vormen , en de stroming van Manoe, die met de heilpedagogie te maken heeft ,elk mens dient te zoeken waartoe hij/zij behoort .

   2. Haike

    Ik heb al gevonden waartoe ik behoor. En of er 3 of 4 stromingen zijn, en misschien nog wel meer, wie zal het zeggen, dat interesseert me eigenlijk bar weinig. Sorry als ik een beetje bot overkom, maar ik wil weten wat ik in de praktijk kan doen met die informatie.

 3. Sorat is een wezen die lijnrecht tegeover Christus krachten wil heersen en ons helpt aan intriges en complotgedachten en complotovertuigingen om ons aan angst-stress ten overmachtsgevoelens e laten bezwijken tijdens pogingen of angstig wegkruipen voor wat je onhandig of egoïstisch aanpakt naast wat je goed doet, maar hij kan niet tegen open vragen aan hem, zoals Wie ben jij? Ik ken je (nog) niet. Waar en wanneer werk je? In mij of buiten mij of overal? ; Kun je me laten weten wat jouw doel is waar je baat bij denkt te hebben? Kan ik aan die baat bijdragen als dat ook mij eerlijk en integer mag baten? Kunnen we eerlijk samenwerken? Openheid is wat je nu overal ziet verdwijnen en onderzoek naar mislopende zaken wordt steeds moeilijker door centralistische neigingen van organiseren van zaken die lokaal georganiseerd moeten worden en alleen décentrale faciltering nodig hebben meer niet en verborgen willen houden dat je verkeerde keuzes maakte en veel energie deed verliezen bij veel mensen en in de natuur.
  Het herhalen van steeds de 100% open vraag of je hem kunt helpen aan het kwijt raken van verkeerde neigingen ontwapent hem het best. Wan dan zwijgt hij of denkt hij: Hè eindelijk iemend die om me geeft. Eindelijk mag ik mijn verhaal uit mijn biografie eens neerleggen. Alleen dat ontwapend hem, maar je moet er wel Michaëlische durf en doorzettingsvermogen voor hebben. Een beetje meer dan Moeder Theresa kon opbrengen.
  Altijd uit zijn op helpen van de ander op gebied van primare levensvoorwaarden is ook ontwapenend.

  1. Haike

   Dank je wel Frits. Toch nog een antwoord gekregen, na een aantal jaren, daar ben ik blij mee. Maar waar heb jij je informatie vandaan als ok vragen mag?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s