Karma

Hoe gemakkelijk laten we ons door een verkeerd oordeel meeslepen tot beledigingen, zonder aan de gevolgen van ons handelen te denken. We geven een mens een klap en weten niet dat we de hand tegen ons zelf opheffen, want deze klap zal ons te zijner tijd weer treffen.

Bron: Rudolf Steiner – GA 125 – Wege und Ziele des geistigen Menschen – Kopenhagen, 4 juni 1910 (bladzijde 56-57)

54d4052548294_-_esq-01-ukraine-parliament-de-large

Gevechten in het parlement van Oekraïne

Eerder geplaatst op 7 november 2014  (5 reacties)

9 gedachtes over “Karma

 1. Haike

  Het kan ook anders.. Een hele goede vriend van me; die relatie tussen mij en hem, begon omdat hij mij een muilpeer verkocht, en ik stond te tollen op mijn benen.. Zo is de relatie ooit begonnen… Ik zou niet willen dat die vriendschap over ging, en hij denk ik ook niet.

  Het vervelende voor hem is dat hij nog steeds een klap van mij tegoed heeft, daar wacht hij dus al een kleine dertig jaar op.

  Wat een hel moet het zijn als je weet dat het zwaard van Damocles boven je hoofd hangt maar je in gruwelijke onzekerheid verkeert wanneer die nou eindelijk gaat vallen….😁😇🙃

 2. Bernard

  Er is natuurlijk daarna iets voorgevallen tussen jullie waar je het nu niet over hebt, waardoor die hele goede vriendschap ontstaan is . . . . .

  1. Haike

   Hij reed vooruit op een heftruck met een pallet uien erop van een ton gewicht. En ik schreeuwde dat-ie levensgevaarlijk bezig was. Je rijdt namelijk niet met een last vooruit maar achteruit omdat je dan vrij zicht hebt en de last je uitzicht niet blokkeert. En hij reed daar niet alleen, er liepen daar nog wat meer mensen rond. Toegegeven: er rolde tamelijk wat krachttermen uit mijn mond. Hij sprong eraf, verkocht me die knal, en ik liep weg naar mijn auto. Dat had hij niet verwacht, liep achter me aan en maakte onmiddellijk zijn excuses. Zo kwamen we in gesprek, in het begin wat stroef, maar het duurde niet lang voor het eis brak. Zo is het gekomen…

  1. Haike

   Ik was firmant bij Odin in Geldermalsen hij was door ons ingehuurd via de Bedrijfverzorging als chauffeur. Heel strikt genomen was ik zijn werkgever. Later is hij ook de logistieke planning gaan doen en kwam bij ons in vast dienstverband werken. Maar hij had een agrarische achtergrond en kwam zelf van de boerderij. Had Aardrijkskunde gestudeerd, maar kon geweldig goed met landbouwtrekkers en machine’s omgaan. Maar hij zag bij ons dat je ook op een andere manier met Aarde Plant en Dier om kon werken, dat daar nog een hele grote wereld achter zit met elementairwezens heeft nog steeds ons beider warme belangstelling, daar ben ik hem toen over gaan vertellen, maar hij was er zelf ook al van overtuigd dat er meer is tussen hemel en aarde dan dat wat je kan zien, voelen en vastpakken..

  1. Haike

   Maar je hebt gelijk zonder die knal hadden we misschien alléén maar samengewerkten goedemorgen en/of avond tegen elkaar gezegd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s