Na het einde van het zevende na-Atlantische tijdperk zal de aarde door een ramp worden geteisterd

Na het einde van het zevende tijdperk (5733-7893) zal de aarde door een omwenteling worden geteisterd, die te vergelijken is met de ramp, die tussen de Atlantische en de na-Atlantische tijd is geschied. En de daarna diepgaand gewijzigde aardetoestanden zullen zich weer in zeven tijdvakken verder ontwikkelen. De mensenzielen, die zich dan zullen belichamen, zullen op een hogere trap van ontwikkeling die gemeenschap met een hogere wereld ervaren, die de Atlantiërs op een lagere trap hebben ervaren. 

Maar het zal blijken, dat alleen die mensen opgewassen zullen zijn tegen de nieuw gevormde omstandigheden van de Aarde, die zich in zielen belichaamd hebben, zoals zij kunnen worden onder de invloeden van het Grieks-Latijnse tijdperk (747 voor Chr. – 1413 na Chr.), het daaropvolgende vijfde, zesde en zevende tijdperk van de na-Atlantische ontwikkeling. Het innerlijk van zulke zielen zal in overeenstemming zijn met alles, wat er tot op die tijd van de Aarde zal zijn geworden. De andere zielen zullen dan moeten achterblijven, terwijl het voordien nog in hun keuze zou hebben gelegen, zichzelf de voorwaarden te kunnen scheppen om mee te kunnen komen. 

Na de eerstvolgende grote omwenteling zullen die zielen rijp zijn voor de dan heersende omstandigheden, die zich in het bijzonder bij het overgaan van het vijfde (1413-3573) naar het zesde (3573-5733) na-Atlantische tijdperk de mogelijkheid zullen hebben geschapen, de resultaten van het bovenzinnelijke inzicht te doordringen met de krachten van verstand en gevoel. Het vijfde en het zesde tijdperk zijn in zekere mate doorslaggevend. 

Weliswaar zullen in het zevende tijdperk de zielen, die het doel van het zesde hebben bereikt, zich dienovereenkomstig verder ontwikkelen; de anderen zullen echter onder de gewijzigde omstandigheden van de omgeving maar weinig gelegenheid vinden, het verzuimde in te halen. Pas in een latere toekomst zullen er weer voorwaarden optreden, die dit toelaten. – Zo schrijdt de ontwikkeling voort van tijdperk tot tijdperk.

Bron: Rudolf Steiner – GA 13 – DIE GEHEIMWISSENSCHAFT IM UMRISS – Gegenwart und Zukunft der Welt- und MenschheitsEntwickelung (bladzijde 410-411)

Deze vertaling is van F. Wilmar

Eerder geplaatst op 15 december 2017  (3 reacties)

525x840-1

4 gedachtes over “Na het einde van het zevende na-Atlantische tijdperk zal de aarde door een ramp worden geteisterd

 1. Kees

  Ik vraag mij dan af, als ik of jij de indrukken van de akasha kronieken zou lezen. Zou ik dan nu in deze tijdperiode dezelfde indrukken lezen als meester Steiner. Of zijn de indrukken als golven van de zee en is het beinvloedbaar door welke bril je het kijkt (tijdsgeest, persoonlijkheid).

  1. Bernard

   Dit lijkt mij een ongelooflijke toekomstvisie! Natuurlijk blijft de aardse situatie niet eeuwig zoals het nu is, maar zó concreet de toekomst voorspellen . . .
   Wat houdt dit in voor mijn wederkerende reïncarnaties?

  2. Haike

   Kees,

   Stel je loopt door een bos en op je wandeling kom je een grote Beukeboom tegen. Zo groot en oud dat je drie mensen nodig hebt die hun armen uitstrekken en elkaar dan net om de stam heen kunnen vast houden, dan heb je het wel over een Beuk van pak hem beet 120-150 jaar oud. Van de kant waarvan jij aan komt lopen zit links van die stam op laten we zeggen 3.5 meter hoogte van de grond een forse zijtak, eentje die ook al aan de 70 jaar komt. Misschien stop je wel even en kijk je naar die prachtige Beuk en wekt de waarneming wel iets van vreugde in je op….

   Dan loop je verder en passeert de Beuk. Je loopt nog wat verder maar je kijkt nog een keer om, diezelfde tak van ± 70 jaar oud zit niet meer links, die zit plots rechts toch is het dezelfde Beukeboom war je naar kijkt… Aan de boom is dus niks verandert, Jouw individuele waarneming wel. Steiner (en ik zie hem niet als mijn Meester) zegt hierover in zijn boek “De Filosofie van de Vrijheid”: dat de mens die waarneemt naar een voorwerp (huis, boom, noem maar op) subjectief is, daar waar hij naar kijkt is objectief.

   Je schrijft het zelf al: de golven van de zee; de een zal groter en hoger zijn dan de ander, maar het is hetzelfde water, en dezelfde zee.

 2. henri

  Steiner spreekt hier duidelijker over in zijn voordrachten over de Apocalyps ga 104 , waar hij een totaal overzicht geeft van het hele aardegebeuren en de daaraan horende tijdperken en cyclussen .
  Na de fysieke vormfase waar de mensheid nog een lange tijd blijft inzitten komt er een vervolmaakt astrale aardefase ,net zoals er alvorens de fysieke fase ook een astrale vormfase bestond . De mens die niet het Christusbeginsel opneemt zal dan op het einde van het na – Atlantische tijdvak wederom verschijnen in andere vormen die gepaard zullen gaan met zijn ik-ontwikkelingen , met name te maken met het opnemen al dan niet van het Christusbeginsel .
  In de Atlantische tijd bestond de mens nog uit een groepsziel met etherische kenmerken die zich hebben verdicht naderhand en voor de helderziende is dit te zien als tien koppen me zeven horens ,waarbij de horens refereren naar verharde gedeelten ,die zich later bij de wordende fysieke mens zich geuit hebben als een complex van organen enz ..ook het Adam em Eva vijfde Atlantische tijdperk refereert daarnaar , want toen werden de verschillen in de geslachten pas ook zichtbaar .
  En het zijn deze astrale /kenmerken , die terug zullen zichtbaar worden op het einde van het na-Atlantische tijdperk ,wanner het tijdvak der 7 Zegels zal aanbreken en daarna het tijdvak der 7 Bazuinen , gevolgd door de Tijd van het uitgieten van de Schalen van toorn .Ook het Beest 666 zal dan te zien zijn in zijn gedaante met twee horens . Degene die Christusbeginsel volledig hebben opgenomen en alles wat met het geslachtelijke samenhangt overwonnen hebben zullen in de witte gewaden verschijnen en verharde mensen die ook Christus hebben afgewezen zullen in volledige gedaante verschijnen als het dier met 7 koppen en tien horens die in de tijd van Atlantis weren aangelegd .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s