De waarheid heeft verschillende vormen

Er is geen absolute waarheid; elke waarheid heeft haar missie in een bepaalde tijd. En als we nu van antroposofie spreken, dan weten we dat, als we worden wedergeboren, we iets anders horen en op geheel andere wijze tot elkaar zullen staan. 

Kijken we terug in tijden dat wij wellicht al eens samen zijn geweest in een of ander gebied in het noorden van Europa, waar mensen zich rond de Druïdenpriester verzamelden, die hen de waarheid in de vorm van mythen en sagen vertelde. Zouden we daar toen niet geluisterd hebben en zouden onze zielen niet daardoor gevormd zijn, dan zouden we niet begrijpen wat de antroposofie ons tegenwoordig in een andere vorm weer als waarheid brengt. 

En als we weer zullen terugkomen, zal in andere vorm gesproken worden, in een hogere vorm. De waarheid ontwikkelt zich zoals alles in de wereld. Zij is de vorm van de goddelijke geest, maar de goddelijke geest heeft vele vormen. Doordringen we ons met dit karakter van de waarheid, dan zullen we een heel andere verhouding tot haar winnen. We zullen onszelf zeggen: Weliswaar leven we in de waarheid, maar zij kan verschillende vormen hebben.

Bron: Rudolf Steiner – GA 95 – Vor dem Tore der Theosophie – Stuttgart, 1 september 1906 (bladzijde 109)

https://odysseetheater.org/GA/Buecher/GA_095.pdf#view=Fit

spiritlake2

Spirit Lake – Carol Herzer

Eerder geplaatst op 18 september 2019

3 gedachtes over “De waarheid heeft verschillende vormen

  1. Myrtle Esajas

    Beste heer,

    De links in de toegestuurde mail van ‘De grote Rudolf Steiner Citatensite’ werken geen van allen.

    Dat is jammer want de inhoud is boeiens.

    Zelfs ‘subscriben’ is niet mogelijk. Hoop dat er iets aan te doen is.

    Hartelijke groet,

    Myrtle Esajas

  2. Hallo Myrtle, bedoel je dat je wel elke dag een mail ontvangt met de link naar het citaat? Maar die wil dan niet openen?

  3. Hallo Myrtle, bedoel je dat je wel elke dag een mail ontvangt met de link naar het citaat? Maar die wil dan niet openen?

Plaats een reactie