10 gedachtes over “Mijn Youtubekanaal

   1. Guusje

    Daar is op zichzelf niets mis mee. Het gaat me om het gekozen onderwerp van de filmpjes. Ze zijn prachtig, Malik is prachtig, maar ik zie niet hoe hiermee de wijsheid van Steiner in het licht wordt gezet. Daarin proef ik cynisme.

   2. Leonie

    Ja, zo ervaar ik dat ook wel.
    Maar ik vind het heel leuk dat je de mens achter deze berichten ook mag ontmoeten.

   3. Ja, het is wel waar dat die Youtube video’s niet de wijsheid van Steiner in het licht zetten. In de eerste jaren van deze site had ik onder de titel als ondertitel staan: ‘Ter variatie plaats ik af en toe ook wat muziek- of humorfilmpjes of iets van mezelf.’
    Maar omdat ik er al heel lang niets anders op plaats dan Steiner citaten, heb ik die ondertitel verwijderd.
    Maar evenals Leonie vind ik het wel leuk om op een antroposofische site ook eens wat anders te lezen, gewoon omdat het leuk of grappig is.

 1. Guusje

  Dank voor je reactie Ridzerd, daar heb ik veel aan. Na o.a. de loeiende koeien van Andre van Duin te hebben gelezen ben ik de citaten blijven lezen. Ook je andere keuzes voor humor waardeer ik zeer. Inderdaad.. en dat op een antroposofische site. Misschien heeft Steiner het zo bedoeld. Ga je eigen weg.

  1. Dank je, Guusje. Steiner heeft hier en daar wel gezegd dat humor zeer belangrijk is. Hij heeft, als ik mij goed herinner, bijvoorbeeld gezegd dat een Vrijeschoolleraar nooit een goede leraar kan zijn, als hij de leerlingen niet met humor les geeft. Maar eerlijk gezegd is de humor in het werk van Steiner zelf vaak ver te zoeken. Alleen in de voordrachten voor de arbeiders aan het Goetheanum maakt hij wel eens een grap, maar verder nauwelijks, voor zover ik weet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s