Op zijn minst zou hij de volgende dag in een krankzinnigengesticht zitten (2 – slot)

Het is dan ook in het geestelijk leven zo, dat de hoogste adepten en ingewijden het aller-terughoudendst zijn. De hoogste adepten grijpen in een paar honderd jaar dikwijls slechts tweemaal in het lot van de volken in. Hun kracht is als het ware opgespaard voor zeer bepaalde aanleidingen. Er zijn nu eenmaal zekere dingen, waarvoor de mensheid nog niet rijp is. Zou men ze haar geven, dan zouden ze slechts schadelijk kunnen werken. Ja, er zijn bepaalde hoogste waarheden die ook u, mijn zusters en broeders, nog niet ontvangen kan. Zou ik u zo’n waarheid meedelen, dan zou deze zaal binnen enkele minuten leeg zijn. Sommige waarheden kan de huidige mens nu eenmaal eenvoudig nog niet verdragen, zelfs als hij al een zeker stadium in de spirituele scholing bereikt heeft.

Bron: Rudolf Steiner – GA 266a – Aus den Inhalten der esoterischen Stunden – Stuttgart, 15 september 1907 (bladzijde 246)

Eerder geplaatst op 10 augustus 2018

Advertentie

4 gedachtes over “Op zijn minst zou hij de volgende dag in een krankzinnigengesticht zitten (2 – slot)

 1. henri

  Misschien ging hetgeen Steiner aldus onthield over al de bedrieglijke manipulaties die wij heden ondergaan en de uitwerkingen ervan op de mensheid die steeds maar niet mogen naar buiten komen en onder het tapijt gevaagd worden .
  Gisteren het interview gezien in Blcbx met Prof Theo Schetters aangaande de oversterfte , gestaafd met over-duidelijke grafieken erover en er ligt daar zeker iets geheims en verborgengehouden in , en het ou mij niet verbazen dat ook de uitrol van het befaamde 5 G netwerk , exact in 2020 op het moment van de coronahoax gaande was en ook in Wuhan en Italie oa streek Milaan waar de uitbraak van en symptomen eerst gaande was. En dit alles wordt flink gecensureerd door oa youtube en dgl media. Ook beweren talloze helderzienden dat er heel wat gaat uitkomen daarover .

  Een artiekel dat ik nog opgeslagen had erover (uit Frontnieuws )

  peer-reviewde-studie-geeft-toe-dat-5g-straling-covid-19-veroorzaakt-verbluffende-bekentenis/

  is-het-5g-netwerk-verbonden-met-de-covid-19-pandemie/

 2. Mayamaria

  Wat groots en bijzonder en ook hoopgevend… hoe de hoogste adepten als het ware hun krachten opsparen… om dikwijls slechts 2 maal in het lot van de volken in te grijpen… in een paar honderd jaar…

 3. Haike

  Je zoon heeft helemaal gelijk heel veilig. Maar dat is nu allemaal naar de prullenbak omdat je op een openbare website die door de hele wereld gelezen kan worden, al je adres gegevens prijs geeft. Weg veiligheid, weg privacy.

 4. Haike

  Dat opletten doe je nog steeds niet, je post wederom op de site. Ridzerd kun je bereiken door Rechtsonder op deze site te klikken op: Mail mij. De rest van de lezers hebben er dan geen weet van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s