Ogen en oren van de ziel

Alle religiestichters waren voltooide (Duits: vollendete) helderzienden en geestelijke mensheidleiders, en hun morele beginselen werden tot levensregels, die door astrale en geestelijke waarheden bepaald waren. Daaruit worden de overeenkomsten van alle religies verklaarbaar. Zulk een overeenkomst bestaat bijvoorbeeld tussen het achtvoudige pad van Boeddha en de acht zaligpredikingen van Christus. Aan beide ligt namelijk de waarheid ten grondslag dat de mens steeds opnieuw, wanneer hij een deugd ontwikkelt, ook een nieuw waarnemingsvermogen ontwikkelt.

Bron: Rudolf Steiner – GA 094 – Kosmogonie – Parijs, 6 juni 1906 (bladzijde 67-68)

540x840

Eerder geplaatst op 7 juli 2018  (12 reacties)

Advertentie

2 gedachtes over “Ogen en oren van de ziel

  1. Bernard

    uitspraak van Rudolf Steiner: . . . er bestaan ook andere godsdiensten, we moeten ook proberen het wezen van andere godsdiensten begrijpelijk te maken. We trachten de mensen verschillende kanten van de Christusopvatting te doen begrijpen. Daardoor geven we iedere ziel iets wat een verdieping in haar teweeg kan brengen. Maar we vormen haar niet zelf.
    De ziel moet vooral op religieus gebied haar vrijheid van denken houden, om die vrijheid van denken te kunnen ontplooien. (Eenzaamheid en vervreemding, 10 oktober 1916).

  2. henri

    Heb het boekje herlezen vam Steiner ; De God van de ALFA en de God van de OMEGA , naast een ander werk .
    Het wordt snel duidelijk dat ….alles terug gaat naar die ene die de grootse leraar van de zonnewijsheid was en inspirator uit het oer-Perzische cultuurperiode , de oorspronkelijke Zarathoestra .Na vele voorbereidingen en incarnaties tijdens eerdere cultuurtijdperken oa de Oud-Indische van de Rishis werd zijn ziel voorbereid om in een fysiek lichaam te incarneren en de weg te bereiden doorheen de oud-testamenische volkeren , hun koningen en profeten en zo als leraar het messiaanse volk te leiden naar voorbereiding van de incarnatie in een fysiek mensenlichaam om de Christusgeest te kunnen ontvangen . Als Nazarathos had hij volgens Steiner nog een incarnatie in de 6 de eeuw v C en was ook de leraar van Pythagoras . Deze grootse ver boven de mensheid verheven Mesopotamische leraar verenigde alle verlichte geesten vanuit alle kanten van de wereld .En alle overleveringen in hun talrijke vervormingen zijn een verwijzing naar het feit dat de joodse profeten samen met de griekse filosofen in Babylonie de leerlingen van deze ene en dezelfde leermeester geweest zijn .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s