Bidden

Menig krantenredacteur zou er beter aan doen, in plaats van altijd maar artikels te schrijven, af en toe eens te bidden, hij zou de wereld op die manier veel beter dienen.

Rudolf Steiner (Bron: Tijdschrift De Brug nummer 56)

biddende-vader

Eerder geplaatst op 8 juni 2018

 

 

Advertentie

4 gedachtes over “Bidden

 1. John Wervenbos

  Wat een aantal journalisten, niet alle, met een zekere eigendunk en vooringenomenheid, soms ook onmiskenbaar met sensatiezucht en/of betweterigheid, over lezers heen storten is niet gering. Zulke stukken van dat soort journalisten, zeker met de toon en aanhef waarop ze worden geschreven, kunnen voor mensen die het lezen een regelrechte verzoeking vormen. Goede onderzoeksjournalistiek kan ik echter zeer waarderen.
  Interessant stuk in De Brug (nummer 56) over bidden en meditatie. Bij mij roept het weer een vraag op. Hoe kun je het (zelf)appèl ‘Niet ik, maar Christus in mij‘ (bron: Paulus in het Nieuwe Testament)) zien? Is dat ook een bede? In ieder geval wil je dan dat het beste uit jezelf gaat spreken of aangesproken wordt. Steiner zei er eens over: ” ‘Niet ik maar Christus’, ofwel: ‘Niet mijn astraallichaam, maar Christus in mij‘ “. Is het dan een soort van gewetensuiting, respectievelijk -worsteling?
  En hoe staat dat nauwkeurig of hopelijk redelijk nauwkeurig met wat voor context geformuleerd als bijbeltekst in een brief van Paulus? Morgen zal ik de Bijbelvertaling van Ton Besterveld bij de bibliotheek gaan lenen.
  Vele jaren geleden kwam ik in een lift een oud-politicus tegen: Bas de Gaay Fortman. Wie kent hem nog? Vond het een aardige kerel. Aangenaam verrast groette ik hem kort. Ik ben niet met de kerk, de bijbel en preken grootgebracht. Hier een interessant artikel over hoe De Gaay Fortman indertijd aankeek tegen kranten, de Bijbel, kerken en preken:
  Preek wel uit Bijbel maar niet uit de krant
  Reformatorisch Dagblad, 5 oktober 1981

  1. John Wervenbos

   Schrijfcorrectie: Steiner zei er eens over: ” ‘Niet ik, maar Christus’ in mij, ofwel: ‘Niet mijn astraallichaam, maar Christus in mij‘ “.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s