Grote waarheden zijn niet eenvoudig

Als de mensen de waarheid graag op een “eenvoudige manier” willen horen, dan berust dat op menselijke gemakzucht; men wil niet te veel moeten denken; maar de grootste en diepste waarheden zijn slechts ten koste van de uiterste geestelijke inspanning te begrijpen. Als een mens zich al zo moet inspannen om een machine duidelijk te beschrijven, moet hij werkelijk niet verlangen, dat de diepste waarheden zonder moeite te vatten zijn!

Bron: Rudolf Steiner – GA 114 -Das Lukas-Evangelium – Bazel, 19 september 1909 (bladzijde 107-108)

md31174856058

Eerder geplaatst op 5 november 2015  (9 reacties)

Advertentie

4 gedachtes over “Grote waarheden zijn niet eenvoudig

  1. henri

    Het interview over he boek , Jesse Mulder legt het wel goed en vlot uit en geeft een mooi beeld over het verschil tussen de geesteswetenschap en natuurwetenschap . Doch ik denk dat de gewone denkende mens die nog onwetend hierover is daar vooralsnog bitter weinig van zal begrijpen en het eerder wegwuiven zal tenzij hij zich verdiepen gaat in wat eigenlijk de antroposofie inhoudt . Hij , Jesse had ook beter wat kritischer mogen zich kunnen uitlaten hierover , een beetje braafjes allemaal en dat zou Steiner himself ook zeker doen moest hij vandaag de dag dit interview geven over het huidige dictatoriale beeld en de veelvuldige fraude die de wetenschap toepast om te kunnen net het hoofd boven water te houden , haar beeld welks de wetenschap zich toeeigent als enige waaarheidsbeeld , vindt ik , maar de sceptische vragen die hier gesteld worden , zijn terecht heel goed beantwoord .

    Wie een ander geluid herover wil horen , verwijs ik naar het interview met klinisch psychologie professor Mattias Desmet , die nu omwille van zijn uitlatingen oa over het coronageneuren en de hiermee verwante wetenschap flink door het slijk gehaald wordt oa door Skepp , maar hij heeft een eindwerk gemaakt over die wetenschapfraude herinner ik mij een tijd geleden uit het interview .
    Te bekijken op de Trueman Show 31 .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s