F.W. Zeylmans van Emmichoven over Rudolf Steiner

Wie op zich neemt, om in onze tijd het leven van Rudolf Steiner te beschrijven, staat voor een moeilijke taak. Hij heeft te schrijven over iemand, die een werk heeft nagelaten, zo veelzijdig en zo diep van zin tegelijk, dat er wel eeuwen nodig schijnen te zijn om alles wat hij gaf te begrijpen, te verwerken en tot volle ontplooiing te brengen.

Men kan zich nauwelijks een geest voorstellen die in staat is, op alle gebieden waarop Rudolf Steiner zich bewoog, aan te tonen, tot welke nieuwe resultaten, tot welke geheel nieuwe arbeidsmethoden vooral, dit machtige levenswerk voert; een geest, omvattend en diep genoeg om de waarde voor de ontwikkeling der mensheid van dit bovenmenselijk grote, scheppende genie, op alle gebieden waarop het werkte, te kunnen schilderen.

Bron: F.W. Zeylmans van Emmichoven – Rudolf Steiner (Eerste druk 1932)

cms_visual_1654686.jpg_1629798182000_600x882

Eerder geplaatst op 21 juni 2013  (4 reacties)

Advertentie

3 gedachtes over “F.W. Zeylmans van Emmichoven over Rudolf Steiner

 1. henri

  Ik bezit een versie van 1960 getited “Rudolf Steiner”, uitgeverij W de haan , zeist en er staat de 1 ste druk verschceen in 1932 . zal wellicht hetzelfde zijn dacht ik …
  En het dunnere boek “Rudolf Steiner zoals ik hem gekend heb ” van Herbert Hahn , uit 1962 ,uitg Kruseman , den haag is ook bijzonder

  1. Haike

   Die 1e druk was inderdaad uit 1932, maar is verschenen bij uitgeverij Kruseman: Den Haag in de serie “Helden van de Geest”.

   Een 2e druk is van 1960 die verscheen bij W. de Haan: Zeist. Maar ik weet niet of daar qua tekst verschil in zit tussen 1 en 2e druk..

   Ik heb hier een 3e druk voor me liggen; Uitgegeven bij Zevenster: Zeist, 1983. Ingenaaid 208 pp.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s