Neppillen oftewel placebo’s

Er zijn lieden, die rijk worden door pillen te maken van gewoon brood. Deze pillen ‘genezen’ alle mogelijke ziekten en ze worden vooral gebruikt als slaapmiddel. In een sanatorium lag een dame, die regelmatig ’s avonds van die pillen innam. Daarna sliep ze dan altijd heerlijk. Op een avond besloot zij een eind te maken aan haar leven en nam zoveel pillen als ze te pakken kon krijgen. De zaak werd evenwel opgemerkt en de artsen van de betreffende inrichting geraakten in de grootst mogelijke opwinding, want de dame vertoonde alle symptomen van de naderende dood. Slechts één arts bleef kalm en dat was degene, die de pillen gemaakt had.

Bron: Rudolf Steiner – GA 55 – Die Erkenntnis des Übersinnlichen in unserer Zeit und deren Bedeutung für das heutige Leben – Weisheit und Gesundheit – Berlijn, 14 februari 1907 (bladzijde 154)

Slapende-vrouw-1024x683

Eerder geplaatst  op 14 maart 2018

Advertentie

19 gedachtes over “Neppillen oftewel placebo’s

 1. B

  Zo moet je ook een virus bestrijden met liefde, en niet met angst.
  Deze basis emoties hebben directe invloed op ons organisme.
  Als er al coronamaatregelen nodig waren geweest, hadden ze juist de kwetsbaren (kinderen, ouderen, zieken) extra moeten beschermen in de (al dan niet tijdelijk) afhankelijke structuur van hun leven.
  Wat er is gebeurd en nu nog steeds gebeurt is het systematisch afbreken van een groepsimmuniteit.
  Het beleid in Europa is destructief, en ik zou haast zeggen automutilatie. We doen onszelf pijn.

  1. henri

   De kinderen waren niet de kwetsbaren , alleen eventueel de oude mensen met allerhande aandoeningen . Bekijk het zo interessante interview met Sam Brokken , gezondheidsspecialist en leraar hogeschool te Hasselt in gezondheidswetenschappen .Hij werd brutaal na zijn passage in de Zevende dag febr 2021 waarin hij pleitte voor een open aanpak voor de coronacrisis ontslagen en was auteur van ” de omgekeerde lockdown ” een open brief aan de regering en ondertekend door 1500 artsen . Hij kreeg ook gelijk nadien via een internationale commissie , natuurlijk veel te laat .
   Een interviev aflevering £17 Compleetdenkers

   1. B

    Met kwetsbaar bedoelde ik de menselijke kwetsbaarheid van de jeugd, die zit in de basis-afhankelijkheden als thuis, school, studie, sport, familie, cultuur. Alle sectoren waar de poten onder weggetrapt werden onder het mom van gezondheid en bescherming.

 2. Bernard

  Groepsimmuniteit kan ontstaan doordat een groot deel van de individuen in de populatie immuniteit heeft opgebouwd door het aanmaken van antilichamen en T-cellen na te zijn gevaccineerd of na geïnfecteerd te zijn geweest.

  1. henri

   Dat is injuist , Vaccinatie heeft in het verleden steeds de ziekgte doen opwakkeren . In de video van Dr Moolenburgh bewijst hij het met grafieken

   1. henri

    Ook drs Moolenburgh bevestit het in zij lezing uit 2o12 .
    De ziekten flakkelden steeds op en grafieken gingenomhooh na de bewuste vaccinaties
    NVKP lezing Dr Hans Moolenburgh 20122 ( youtube )

   2. B

    Henri denk jij dat het al voorgeboortelijk vast lag wie zich wel en wie zich niet zou laten injecteren met de nieuwste nanotechnologie?

   3. henri

    Mijn antwoord is ja .
    Het gaat toch eig om geen inzichten aangaande gezondheid en materiele ingesteldheid en visies aangaande de wetenschap en gezondheid . Steiner zei ook ergens dat het bepaald was dat je alseen materialist een incarnatie zou hebben . Stel u voor , iemand is zo en denkt zo en gaat heel bewust zijn prikjes halen omdat ie daar steevast 100 % in geloofd in alles wat er ook rond hangt , hij wuift de alternatieve gedachten weg en plots door een of andere andere gebeurtenis bijv de dood van zijn partner , komt deze persoon iemand tegen die totaal anders ingesteld is , iemand heel spiritueel , waar hij uiteindelijk toch erg naar opkijkt en de dingen anders gaat zien . Zo een persoon kan dan in zekere mate ontwaken en een andere richting gaan , en neemt dan de prikjes niet meer . Dit wil niet zeggen dat alles verandert bij die persoon en alle twijfelzucht is weggenomen . want een hard scepticism heeft te maken met de fysieke organen , en is een ziekte daarvan ,aldus Steiner . En dit alles is voorbestemd ondanks dat er toch steeds een vrije keuze in ligt .

   4. B

    Ik sprak vandaag ook weer iemand die alle prikken heeft gehad en nu de volgende prikken ook gaat nemen, vrolijk en zonder twijfels.
    Ik word alleen nog maar bevangen door ongeloof als ik zoiets zie.
    Ik word stil en begrijp met de huidige informatie die voorhanden is niets van dat vertrouwen .

   5. henri

    Ook dit is weer veelbetekenend , veel bla ..bla van die mevr Iskra Reic (WEF) van AstraZeneca , maar data worden er niet vrijgegegeven ..

    https://www.ninefornews.nl/eu-parlementslid-stelt-vertegenwoordiger-astrazeneca-1-prangende-vraag-over-coronaprik-haar-antwoord-is-veelzeggend/

    Geen antwoord
    Op basis van de aanname ‘je doet het om een ander te beschermen’, werd mensen ook het schuldgevoel aangepraat. Jonge kinderen werd een prik opgedrongen met het argument ‘je doet het voor je oma’.

    Maar als het vaccin de verspreiding niet remt of stopt, doe je het helemaal niet voor een ander, merkt Roos op. Reic hing een heel verhaal op, maar gaf geen antwoord op de vraag.

    “Mevrouw Reic noemt allerlei dingen op die op zichzelf best interessant zouden kunnen zijn, maar helaas niets te maken hebben met mijn vraag,” stelt het Europarlementslid. “Als de data waarom ik vraag beschikbaar zouden zijn, dan vermoed ik dat ze die graag had gegeven.”

   6. B

    Er is al vrij veel wetenschappelijke info over bepaalde gevolgen van de mRNA vaccins.
    Info die ik soms niet deel, omdat er best veel mensen zijn op wie ik gesteld ben, die gekozen hebben voor die vaccinaties, en die ik niet wil verontrusten. Ik zit daar helemaal klem en word dan dus maar stil.
    Het einde is voor mijn gevoel nog lang niet in zicht, en dan bedoel ik niet het einde van corona, maar van de tweedeling hierdoor.

  2. Haike

   Wat is je bron hiervoor Bernard? want exact dezelfde tekst staat ook op Wikipedia en daar heb ik zelf ook wel eens wat geschreven en dat werd zonder opgave van redenen weggehaald. Die lui laten alleen maar toe wat ze bevalt. Wat daar staat is niet altijd betrouwbaar.

 3. B. Veel mensen denken: nu ja, die doktoren en andere deskundigen hebben jarenlang gestudeerd, dus die zullen het wel weten. Verdere informatie nemen ze geen kennis van. Dat is niet eens zo onbegrijpelijk, want via de media worden we met zo veel zaken gebombsrdeerd dat de mensen moe zijn en er geen zin meer in hebben.
  Autoriteitsgeloof en gemakzucht spelen een grote rol.

  1. B

   Ja. Nu zijn er ook inmiddels behoorlijk wat artsen en professoren die pleiten voor stopzetting van de covidvaccinatie omdat er nog onvoldoende onderzocht is hoe het algehele covidbeleid tot nu toe heeft uitgepakt op de volksgezondheid. Dit zijn ook artsen die gewoon nog werken en daarmee risico nemen omdat ze niet klakkeloos het VWS & co gehoorzamen.
   Die komen niet op tv of in de krant, en op andere kanalen worden ze gecensureerd of getrold of belachelijk gemaakt, geframed of zelfs beschuldigd van desinformatie.
   Ook kan je je afvragen waarom bepaalde kopstukken er opeens niet meer bij zijn, of op een andere functie worden gezet.
   Dat laatste is volgens mij ook wat Steiner bedoelt met het kijken naar de samenhang der dingen.
   Zoals ik het zie is het corona-beleid vanaf dag 1 een aanval op de volksgezondheid geweest, een grote leugen. Daar hoefde ik niet over na te denken. Dat voelde ik gewoon, en dat laat de samenhang der dingen zien.
   Ik ben zelf best snel angstig, maar bang voor een corona besmetting ben ik geen dag geweest. Ik kan ergere dingen bedenken.
   Nu ben ik wel bang voor die Covid vaccins, en de achtergehouden medische informatie omtrent de onderzoeken die nog lopen en aan een soort wetenschappelijke, politieke, journalistieke en financiële verstrengeling ten prooi zijn gevallen.
   Alles lijkt opeens te versmelten sinds de opkomst van de digitalisering.
   Het lijkt vernieuwing en vernietiging tegelijk.
   En net zo ongrijpbaar als een onzichtbare besmettelijke ziekte.
   Weeën naar een nieuwe geboorte versus destructieve krachten.
   ‘Tussen de klippen door opnieuw geboren worden.’

   1. henri

    Belangrijk in deze week van de vaccinatie schade die loopt 30 september , over de oversterfte ! met immunoloog Dr. Theo Schetters

    Blckbx today :

    Vier jonge, gezonde mensen stierven binnen een paar dagen na hun coronaprik, laat een peer-reviewed studie zien. Lange tijd werd ieder causaal verband ontkend, maar de data stapelt zich nu op dat de wereldwijde oversterfte het mogelijke gevolg is van de COVID-19 vaccinaties, stelt immunoloog professor Theo Schetters, die vandaag aan tafel uitlegt waarop hij dit baseert.

    https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-09-26

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s