Tussen inslapen en ontwaken

Alles wat we tijdens de dag beleven wordt ’s nachts verwerkt, zodat we als het ware lessen daaruit leren zoals we het nodig hebben voor onze volgende leven over de dood heen tot in de volgende incarnatie. We zijn onze eigen profetische verwerkers van ons leven, als we in slaap vallen. Dit slaapleven is diep raadselachtig omdat het veel inniger samenhangt met wat we beleven dan dat het samenhangen kan met het uiterlijke bewustzijn.

Maar we verwerken het allemaal onder het gezichtspunt van zijn vruchtbaarheid voor het volgende leven. Wat we van onszelf maken kunnen door wat we ervaren hebben, daar is onze arbeid op gericht in de tijd tussen inslapen en wakker worden. Of we nu in de ziel energieker, krachtiger worden of dat we onszelf verwijten hebben te maken -, we verwerken het wat we op deze manier ervaren, zodat het  levensvrucht wordt. Hieruit ziet u, mijn beste vrienden, dat dit leven tussen inslapen en wakker worden echt enorm belangrijk is, dat het diep ingrijpt in het hele mensenraadsel.

Bron: Rudolf Steiner – GA 157a – Schicksalsbildung und Leben nach dem Tode – Berlijn, 16 november 1915 (bladzijde 23/25)

443b47235082255578619fa2a205fc2d--rudolf-steiner-dell-anima

SCHILDERIJ DOOR DAVID NEWBATT

Eerder geplaatst op 18 oktober 2020

4 gedachtes over “Tussen inslapen en ontwaken

  1. henri

   Het komt er hier op aan , dat de mens een ” gehele mens” wordt .
   Niet alleen een hoofdmens die niets opneemt uit de geestelijke wereld . Nog voor de 4 de eeuw stond de mens in verbinding met de kosmische gedachtenwereld van de Elohim , Geesten van de vorm die hem inspireerden . Daarna werd deze gedachtenwereld overgedragen aan de Archai, Geesten van Persoonljkheid . Deze ‘erfenis van het vooraardse bestaan ‘ hielp de mens zich te ontwikkelen tot de geslachtsrijpheid . Maar…
   :::

   iets geraakte gedaan of werd verloren , namelijk de verbinding met de elementaire wereld in geestelijke wereld en met name met van de Archai tijdens de slaap . Hierdoor wordt het fysiek en etherlichaam niet goed meer doordrongen door het Ik en astrale lichaam , na en voor de slaap , tijdens het wakker zijn . De gewone mens , die weliswaar een gezonde nachtrust zou hebben gehad , brengt niets meer naar de wakkere toestand . En dit werd het sterkst in de 15 de eeuw , tosn de mens meer met het hoofd gaan werken is en een hoofdmens is geworden
   .
   En dit heeft Goethe ingezien en beleefd en er iets aan gedaan , oa door zijn reis naar Italie waar hij opnieuw de verbinding vondt met de Archai en in zijn etherlichaam deze krachten een levende vebinding heeft bereikt .

   Daarom , “wil de mens een gehele mens worden en willen het Ik en het astrale lichaam naar behoren het fysieke en het etherlichaam kunnen binnenkomen , dan moeten wij bovendien de juiste verhouding hebben tot het Rijk van de Archai , de Oerbeginnen of Oerkrachten .

   Staat uitgebreid te lezen in Fragment III uit GA 222 , Dornach 12 maart 1923, VERBORGEN GESCHIEDENIS , OPEN TOEKOMST , steinervertalingen.nl]

   https://steinervertalingen.nl/fondsoverzicht/verborgen-geschiedenis-open-toekomst/

   1. B

    Henri even tussendoor
    Het interview dat ik hier onlangs deelde waar twee wetenschappers uitbreidden over de mRNA vaccins, is gecensureerd
    😳

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s