Liefde gaat boven mening

Liefde gaat boven mening. De meest verschillende meningen kunnen worden verdragen als mensen liefde voor elkaar hebben. Daarom is het logisch dat in het antroposofische wereldbeeld geen religie wordt aangevallen en op geen enkele religie bijzondere nadruk wordt gelegd, maar ze worden alle begrepen en er kan zich broederschap ontwikkelen ​​omdat de leden van de verschillende religies elkaar begrijpen.

Dit is een van de belangrijkste taken van de mensheid tegenwoordig en in de toekomst: dat mensen leren met elkaar te leven en elkaar te begrijpen. En zolang deze menselijke sociale gezindheid zich niet ontwikkelt, kan er geen sprake zijn van een occulte ontwikkeling.

Bron: Rudolf Steiner – GA 95 – Vor  dem  Tore  der  Theosophie – Stuttgart, 1 september 1906 (bladzijde 109-110)

occultists-rudolf-steiner-drawing-based-on-a-photograph-taken-in-1923-MC6FPB

Eerder geplaatst op 28 juli 2020  (9 reacties)

5 gedachtes over “Liefde gaat boven mening

 1. B

  Andersom werkt het ook . Als mensen geliefd willen zijn zeggen ze wat er in hun ideale plaatje past. Alles is onderdanig aan de liefde, zelfs egoisme. Misschien wel juist egoisme, in de trant van zelfverheerlijking. Hoe verzadigder de egoist, hoe liever die wordt. Zwelgend in zijn eigen grootsheid en kundigheid.
  Ja dan krijg je dat, een medische dictatuur en milieu dictatuur en natuurlijk een oorlog want zo is het altijd gegaan.
  Je moet de wereld niet een geheel willen maken, slechte huwelijken zijn meer gebaat bij een goede scheiding dan een vechtrelatie, er is plek genoeg.
  Overbevolking is klinklare onzin, slechte verdeling is beter gezegd.
  Ik kan nog uren doorpraten maar het komt erop neer dat het materialistische denken zwaar de overhand heeft gekregen in onze leefsystemen, en dat werkt in mijn beleving als de enige echte ziekte die zich momenteel te snel verspreidt.
  #pasop #ditwaseenmening

  1. Dit heeft natuurlijk niets met deze liefde te maken zoals jij het beschrijft ! De mens is op weg naar deze liefde en de een heeft deze sneller bereikt dan de ander. De eigenschappen die jij opnoemt, zijn ervaringen die mensen moeten doormaken om daar te kunnen komen!

 2. Bernard

  “. . . er bestaan ook andere godsdiensten, we moeten ook proberen het wezen van andere godsdiensten begrijpelijk te maken. We trachten de mensen verschillende kanten van de Christusopvatting te doen begrijpen. Daardoor geven we iedere ziel iets wat een verdieping in haar teweeg kan brengen. Maar we vormen haar niet zelf.
  De ziel moet vooral op religieus gebied haar vrijheid van denken houden, om die vrijheid van denken te kunnen ontplooien.”
  Bron: Rudolf Steiner – GA 168 – Eenzaamheid en vervreemding, 10 oktober 1916 (bladzijde 24).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s