Christusimpuls: Niet de leer, maar de kracht

Ik heb vaak benadrukt dat het bij Christus niet erop aankomt wat hij leerde, maar wat er door hem gebeurd is. De oude grondleggers van religie waren, om zo te zeggen, leraren, maar de Christus heeft voornamelijk gewerkt doordat hij zijn eigen kracht door het mysterie van Golgotha in de mensheid heeft binnen laten zinken (Duits: hineingesenkt hat). Dit is voor veel mensen tegenwoordig nog buitengewoon moeilijk te begrijpen. Daarom spreken ze alleen over Christus als een grote wereldleraar, wat gewoon onzin is voor degenen die de volledige betekenis van Christus echt begrijpen.

Bron: Rudolf Steiner – GA 154 – Wie  erwirbt  man  sich  Verständnis für  die  geistige  Welt? – Berlijn, 18 april 1914 (bladzijde 18)

Zie ook: Boeddha / Christus

41+1VKSocWL

Eerder geplaatst op 29 februari 2020  (4 reacties)

14 gedachtes over “Christusimpuls: Niet de leer, maar de kracht

 1. Maria-Leonie

  Ben bezig het bijzondere boekje van Rudolf Steiner ” Vijfde Evangelie “. Steiner maakt daar geheimen openbaar om te begrijpen wat daar zich voor iets zeer groots heeft voltrokken met de Christus impuls. Weet helaas niet hoe je een afbeelding of link plaatst, naar dat bijzondere werk.

 2. Voor zover ik weet zijn er een heleboel verschillende bedrijven bij bol.com aangesloten. De bestelling gaat dan wel via bol.com, maar het product ontvang je dan van het bedrijf zelf. Pentagon zou zich dus ook bij bol.com kunnen aansluiten. Er is een goede kans dat ze dan meer bestellingen krijgen want velen gaan meteen naar Bol als ze iets willen bestellen. Ik weet echter niet of Pentagon dan ook iets aan Bol moet betalen.

  1. Haike

   Dan kan ik je wel vertellen, dat moet Pentagon dan zeker; aan Bol betalen. Bij ABC waarschijnlijk ook wel, maar het zou me niks verbazen dat dat dan een bijdrage is die gestoeld is op de Sociale Driegeleding, John Hogervorst kennende.
   En aangezien we het net hebben gehad hoe we actief Antroposofie moeten bedrijven… Daar hoort de Sociale Driegeleding wel heel zeker bij.

   1. Oké, jij had de link naar ABC ook al geplaatst, maar ik heb de link nu ook gewijzigd. Beter een keer teveel dan te weinig.

  2. Maria-Leonie

   Bol.com is een vreselijk bedrijf. Als je daar een boek uitgeeft krijgt de schrijver 5x minder dan winkels door hun pure machstpositie . Ze trekken alle winkels naar zich toe en dat is niet gezond meer. Ik tracht boeken dus niet bij hun te bestellen zodat iemand nog wat verdiend aan zijn product. Nog beter, fysieke winkel ondersteunen.

   1. Ik heb jaren geleden eens een muismatje voor bij de laptop gekocht bij Aliexpress voor 1 euro. Precies datzelfde muismatje kostte bij Bol 15 euro en dan komen er ook nog verzendkosten bij. Ik vermoed dat Bol veel artikelen zelf spotgoedkoop krijgt en dan met vette winst vekoopt. Oplichterij noem ik dit.

 3. Bij De Haagse Boekerij is het ook goed bestellen. Kocht er deze week GA 45: het relatief onbekende geschrift ‘Anthroposophie – Ein fragment’ met drie daarbij behorende beiträge. Dat alles met betrekking tot de geschiedenis en fijnere finesses van de antroposofische zintuigleer en Steiners positionering ten opzichte van antroposofie en inwijdingswetenschap.

 4. B

  Dat hij zichzelf volledig gaf, offerde voor de mensheid. Het nederigste mens ooit bestaan, zichzelf beschikbaar stellend voor de hele mensheid.
  Dan denk ik: daar was van denken vast geen sprake, daar was alleen maar liefde en licht.

 5. B

  Conflicten zijn begonnen waar het denken verscheen. Zonder conflict geen ontwikkeling (of andersom).
  Onwetendheid is mooi, maar ook kwetsbaar.
  Soms zie ik de mensheid echt als een school waar je steeds eerst voor iets moet slagen voordat je meer keuzevrijheid aankan en verantwoordelijkheid.
  Alles wordt getest, geexamineerd zogezegd.
  En dat leidt iedereen naar een bestemming.
  Een bestemming die waarschijnlijk allang op je wacht, maar die je je zelf niet herinnert.
  En nu is dan de tijd aangebroken dat we de kans krijgen ons dat allemaal bewust te worden. Dat gaat niet zonder offers denk ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s