De waarheid wordt tegenwoordig het meest gehaat

Bij geestelijke bewegingen komt het niet op de uiterlijke grootte of het aantal aan, maar op de innerlijke kracht. Het zal een uitwerking hebben als het gedragen wordt door een sterk bewustzijn van wat het is. Maar dit is wat u moet hebben: Sterk bewustzijn van de waarheid, zich niet ontmoedigen laten omdat de waarheid tegenwoordig het meest wordt gehaat. Als u een of andere sektarische dwaling zou willen verbreiden, zou u het gemakkelijk hebben, want men zou daarvoor geen angst hebben. Maar juist als u de waarheid wilt verbreiden, zullen de mensen angstigheid bespeuren en zult u de grootste weerstand vinden.

Bron: Rudolf Steiner – GA 345 – Vorträge und Kurse über christlich-religiöses  Wirken IV – Stuttgart, 11 juli 1923 (bladzijde 16)

BY DAVID NEWBATT

Eerder geplaatst op 24 december 2019 (1 reactie)

Advertentie

14 gedachtes over “De waarheid wordt tegenwoordig het meest gehaat

 1. henri

  “….Als u een of andere sektarische dwaling zou willen verbreiden, zou u het gemakkelijk hebben, want men zou daarvoor geen angst hebben. Maar juist als u de waarheid wilt verbreiden, zullen de mensen angstigheid bespeuren en zult u de grootste weerstand vinden.”

  Deze zinnen spreken voor zichzelf als men ze toepast op het corona-gebeuren of coronaplandemie van de laatste paar jaren . De mensen slikten het als zoete koek ingegoten met de paplepel door de mainstreammedia , het officiele narratief .
  Al wie dan meer wist en had nageacht met gezond verstand en probeerde de waarheid te verspreiden , de ” compleetdenkers ” werden afgdeaan als de gruwelijkste en gevaarlijkste wappies en de mond gessnoerd tot de dag van vandaag …..Exact zoals Steiner het allemaal heeft voorzegd .

   1. Haike, Claudia bedoelt waarschijnlijk dat ik Gorter moet aanmelden als volger van de citatensite. Maar dat kan dus niet. Ieder moet zichzelf aanmelden, anders zou ik immers iedereen van wie ik een emailadres heb kunnen aanmelden.

   2. Haike

    Volgens mij doet/deed hij dat al; volgen. Een heel enkele keer heeft hij ook hier gepost als mijn geheugen me niet in de steek laat.

    Dus wie zich nou waar moet aanmelden (ik bij hem, of hij hier) en waarom ontgaat mij volkomen. Maar misschien ligt dat wel aan mij, 😇

   3. Robert Gorter heeft hier inderdaad wel eens gereageerd en ook likes geplaatst, maar op de lijst van volgers zie ik hem niet staan.

   4. Haike

    OK.

    Dan volgt hij blijkbaar zonder te registreren. Maar daarmee is nog steeds niet het raadsel opgelost 😊😊.

 2. Arjan

  Mooi citaat weer Ridzerd. Dank je. Het kan zelfs een steun in de rug geven wanneer je wordt geconfronteerd met een volledig afhaken van anderen als je een gesprek over de waarheid wil hebben. De laatste woorden uit de aflevering van Jensen gisteren sluiten ook aan op het streven naar waarheidsvinding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s