Tegenstrevende krachten (2 van 2)

Deze krachten zijn zo geweldig dat, bleven zij later zo doorwerken, ons organisme zou wegkwijnen onder de heiligheid van deze krachten. Slechts dan moet de mens zich tot deze krachten wenden, als hij de ontwikkelingsweg gaat, die hem in bewust contact brengt met de bovenzinnelijke wereld. In verband hiermee kan men een belangrijke uitspraak uit het Nieuwe Testament begrijpen. “Indien gij niet wordt gelijk de kinderkens,zo zult gij het koninkrijk der hemelen geenszins ingaan.” 

Want wat kan de mens als een hoog ideaal zien, wanneer hij het voorafgaande als juist aanvaardt? Dit: steeds dichter te komen tot wat men kan noemen een bewuste verhouding tot de krachten, die in de eerste kinderjaren onbewust aan de mens werken.- Daarbij moet echter in aanmerking worden genomen, dat de mens onder het geweld van deze krachten zou bezwijken, als ze zonder meer op zijn bewuste leven zouden inwerken.

Daarom is voor het verwerven van die vermogens, die tot een waarnemen van bovenzinnelijke werelden leiden, een zorgvuldige voorbereiding noodzakelijk. Door deze voorbereiding kan de mens er naar streven om in staat te zijn, datgene te verdragen wat hij in het gewone leven juist niet verdragen kan.

Bron: Rudolf Steiner – De geestelijke leiding van mens en mensheid (bladzijde 22)

Vertaling: Fr. Hardam van Omme en P. Henny-van Suchtelen – Uitgeverij Vrij Geestesleven, Zeist.

Duitstalig: Rudolf Steiner – GA 15 – Die geistige Führung des Menschen und der Menschheit: I. Kapitel – Kopenhagen, 6 juni 1911 (bladzijde 19-20)

51XRSX6HZWL._SX323_BO1,204,203,200_

Eerder geplaatst op 9 mei 2019  (3 reacties)

10 gedachtes over “Tegenstrevende krachten (2 van 2)

 1. henri

  Ik merk nu dat mensen die spiritueel geworden zijn en daaraan werken ,ook minder geleden hebben in de zin dat zij hun kop boven water gehouden hebben door het hele pandemische gedoe en daarmee verwoestende maatregelen . Zij hebben hun ik krachten gesterkt en krijgen hulp van de geestelijke werelden . En er zal nog veel naar buiten komen dat het licht niet moch zien.

  1. topaas

   Eigenlijk weten we zo ongeveer alles al over deze plandemie, dankzij internet en boeken. Alleen is het nog niet doorgedrongen tot de traditionele media. Van in het begin zijn er afspraken gemaakt tussen de WHO, de overheden en de traditionele media dat er eenheid van berichtgeving moest zijn: alle neuzen moeste in dezelfde richting wijzen, geen kritiek op het beleid, anders zouden de mensen de maatregelen niet meer zo strikt naleven. De Franse epidemioloog Laurent Toubiana (meer dan 30 jaar ervaring) noemde het een “zeer banale pandemie” en “wellicht een van de grootste leugens aller tijden”. Wie enkel naar onafhankelijke wetenschappers luisterst, die géén banden hebben met de farma-industrie, krijgt een heel ander verhaal te horen. Maar die alternatieve geluiden dringen niet of amper door tot de traditionele media, die nog altijd in de pas lopen.

   1. Hhenri

    Er komt elke dag zoveel uit de bus , zovele duizenden doden meer en bijwerkingen met ernstige neurologische aanoeningen en hartfalen …piloten , sporters en neom maar op , dit gaat zo maar door . En zeggen dat het bij de Mexicaanse griep stopte met vaccineren na 25 doden ? In een laatste reportage die ik gisteren zag van het BPOC wordt gewag gemaakt dat sinds vele jaren de Vaers in Amerika ( dat is het Lareb in Nederland ) op ong 330 miljoen inwoners per jaar 300 gevallen van hartfalen er aangegeven werden en dat tot 2019 het aarvoor de corona en ook in 2020 maar 300 gevallen , en PLOTS sinds de vaccinaties begonnen in 2020 ineens 26000 gevallen per jaar , en dat is nog maar een klein deel van de werkelijke gevallen , want heel veel wordt niet aangegeven . De grafieken staan in het boekje dat die man uitgegeven heeft .
    Dan zag ik een interview tussen W Engel Gideon van Meyeren , een heel toekomstbelofte volle figuur over ” Komen de prikbussen weer terug ? “Er werd daar bevestigd dat het GGD zomaar bevel geeft om kinderen vanaf 12 jaar zomaar te prikken zelfs zonder toestemming van de ouders wat wettelik verplicht is en een degelijke voorlichting over de schadelijkheid van het vaccin , ze vragen niets en onderzoeken niets als de kinderen zich aandienen aan de prikbus omdat ze bang zijn dat ze niet naar de bios konden en hun v riendjes wel zonder QR code .Stroop je mouw maar op zeiden die artsen tegen die kinderen . Waar gaan we heen in deze a-morele maatschappij ?

 2. Haike

  “Indien gij niet wordt gelijk de kinderkens,zo zult gij het koninkrijk der hemelen geenszins ingaan.”

  Ik dacht altijd dat dat te maken had met het terug kijken van de laatste doorgemaakte incarnatie; van volwassene terug naar de vroegste jeugd,,, En als dat lukt het Kamaloka uit, op weg naar de oude Saturnus of verder…

  Maar het bovenstaande citaat breng ik meer in verband met de vrouw van Lot die wel keek naar de Geestelijk energie, krachten, hoe je het noemen wilt, en in een zoutpilaar veranderde.

 3. Anna

  Ik lees hier nu al een hele tijd mee en is er haast geen reactie die niet over die pandemie gaat. En ik begrijp er geen bal van. Volgens vele reacties is covid een griepje als een ander. Kan zijn. Toch zijn er heel veel mensen die er niet vanaf gekomen zijn met een weekje bedrust en dat schijnt hier niet geweten te zijn. Al die mensen die na maanden nog steeds niets kunnen ruiken/proeven, de long covid en zo verder.Moet ik nu doen alsof dat alles niet bestaat? Zelf ben ik niet angstig geweest en ben het nog niet, maar ontkennen wat ieder kan zien en horen, dat is een stap te ver voor mij.

  1. Anoniem

   Het bestaat wel en heeft altijd de griep geheten .
   Waarom is het in 2020 opgeklopt tot een fameuze leugen hoax ? , omdat er een hele agenda ( Agenda 2030 van het WEF ) achterzit en vooral Big Brother Farma en de zo erg doeltreffende helende vaccinaties die 100% veilig zouden zonder doen en bijwerkingen ….volgens de overheden en hun virologen .. Elke weldenkende eenvoudige logische geest ziet zoiets .

   Hier een bewijs , uit 2016

   https://www.ad.nl/gezond/griepgolf-treft-veel-mensen-die-anders-nooit-ziek-zijn~aae8e106/

   het was er al andere eerdere jaren en men maakte er toen niets ergs van , maar ineens wel in 2020 ….en voor wie het nog niet doorheeft , misschien al weer opniew in de herfst van dit jaar ….lees de berichten maar op het msm nieuws variant van dit en variant van dat is reeds in de maak ….allicht bij zieke geesten !!!

  2. B

   Anecdote uit het werk:
   ” Ja we blijven een weekje thuis want we hebben allebei corona. Nee we hebben nergens last van zijn alleen een beetje verkouden. Maar je kan maar beter voorzichtig blijven. Gelukkig zijn we beide gevaccineerd [ik dacht… ja met een nog nooit eerder op mensen toegepaste nanotechnologie….] dus we maken ons verder geen zorgen.”

   De oversterfte is enorm en de doodsoorzaken zijn niet alleen een coronavirus. Hartaanvallen, hersenbloedingen, trombose, agressieve kanker, alle soorten neurologische aandoeningen, gezwollen lichaamsdelen, huidziekten, ontstekingen, zelfmoord, eenzaamheid, depressie, en meer…

   en ja, ook die vervelende griep, waar uiteindelijk waarschijnlijk minder mensen aan waren gestorven dan aan lockdowns en experimentele injecties die geen vaccins mogen heten.

   1. henri

    Goede bijdrage B
    Er zullen er zijn die het niet willen begrijpen , enwel omdat zij door Ahriman geincorporeerd zijn ! Deze mensen zorgen dan voor de neergang van de mensheid net zoals Steiner ervoor waarschuwde .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s