In de astrale wereld verschijnt alles omgekeerd (2 van 2)

Veel mensen klagen tegenwoordig dat ze zichzelf omringd zien door kwaadaardige duistere gestalten die hen bedreigen en beangstigen en dergelijke. Dit is een fenomeen dat tegenwoordig veel mensen treft en waarvan de meesten helemaal niet weten wat dit is. In veel gevallen ligt het nu zo: Dit zijn de eigen impulsen, begeerten en hartstochten die in de mens leven, namelijk in wat we het astrale lichaam noemen.

Gewoonlijk  ziet de mens zijn eigen hartstochten niet, maar door bepaalde processen in de ziel en in de hersenen kan het voorkomen dat ze voor hem zichtbaar worden; alleen dan verschijnen ze hem als in spiegelbeeld. Zoals iemand die in de spiegel kijkt en de voorwerpen om zich heen ziet, ziet hij om zich heen de spiegelbeelden van zijn eigen driften enzovoort.

Alles wat van hem uitstroomt, ziet hij dan op zichzelf toestromen. Een ander fenomeen is dat tijd en gebeurtenissen omgekeerd gaan. Bijvoorbeeld, in de fysieke wereld zien we eerst de kip en dan het ei. In het astrale ziet men omgekeerd eerst het ei en dan de kip die het ei gelegd heeft. In het astrale beweegt de tijd zich terug; eerst ziet men de uitwerking en dan de oorzaak. Vandaar de profetische blik; niemand kan toekomstige gebeurtenissen vooruitzien zonder dit in teruggaande richting gaan van  gebeurtenissen in de tijd.

Bron: Rudolf Steiner – GA 95 – Vor dem Tore der Theosophie – Stuttgart, 23 augustus 1906 (bladzijde 21-22)

Eerder geplaatst op 20 maart 2019  (5 reacties)

8aa8441b14d28d20a05e2c79e828ddf1

2 gedachtes over “In de astrale wereld verschijnt alles omgekeerd (2 van 2)

  1. henri

    In het laatste nieuwe boek ” ?enselijke vrijheid en spirituele wetmatigheid “van Rob Gruben behandelt hij dit thema en het tweede hoofdstuk genaamd “ astralfetzen “; het zijn delen stukken flarden of fragmenten van het astraallichaam, : Het kunnen eigen of vreemde de stukken zijn in het eigen lichaam, van een ander of in en ander van het eigen astraallichaam .Het gebeurt door de omgang met een individu in de geestelijke wereld na de dood , waarmee men zich dan in het daaropvolgende aardse incarnatie wal dient uit te weten ;als tenminste die persoon ook is geïncarneerd : tweelingzielen kunnen hier ook mede te maken hebben al delen zij niet eenzelfde ziel .

  2. B

    zo zie je in oorlogspropaganda ook altijd een beeld van onschuldigen en daders.
    Terwijl er niet wordt gesproken over het eigen aandeel.
    In tijden van verandering of crisis lijkt men het allerminst de hand in eigen boezem te willen of kunnen steken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s