Gemakkelijk (2 van 2) 

Nee, het is niet weggenomen uit het karma, maar wat  ervan kan worden weggenomen, is wat we als gevolg van de menselijke zwakheid, door de luciferische verleiding, niet zelf kunnen doen (Duits: nicht selbst dringen können): van de aarde-ontwikkeling. En dat is wat Christus doet. Dit lijden wordt van ons weggenomen met de verlossing van zonden: dat we voor eeuwig een objectieve schuld hebben toegebracht aan de gehele evolutie van de aarde. […]

En wie de diepe betekenis begrijpt van de Christus met betrekking tot zonde en schuld, die zou het zo willen zeggen: Er moest, omdat de mens in de loop van het bestaan van de aarde zijn schuld niet voor de hele aarde kan inlossen, moest er een kosmisch wezen neerdalen, opdat het toch mogelijk gemaakt is dat de schuld aan de aarde zal worden uitgewist.

Bron: Rudolf Steiner – GA 155 – CHRISTUS UND DIE MENSCHLICHE SEELE – Norrköping, 15 juli 1914 (bladzijde 190-191)

Eerder geplaatst op 17 oktober 2018

3609

Advertentie

Een gedachte over “Gemakkelijk (2 van 2) 

 1. henri

  Enkele reflecties nu het bijna Pasen is …
  De zondeval was een noodzakelijkheid en goddelijke daad voor de menselijke evolutie . Daar kan niet iedereen zich bij neerleggen . Er wordt vaak beweert door zogen. zichelfbenoemde spirituelen die vaak een of andere cursus gevolgd hebben , dat er niets aan is van zondeval want …zo beweren dezen …God heeft de mens perfect naar zijn voorbeeld gemaakt , en je hebt al alles ….ik hoorde het ooit eens zelf van zo iemand waar ik bij was beland .Discussie over wat ik van Steiner wist was helemaal overbodig want het was toch zo…

  Deze mensen kennen ook niet de reden en doel van de Opstanding en het opstandingslichaa dat aan die elke mens gegeven is vanaf nu en kan verwerven mits er aan te werken , en dit alles dank zij de daad van jezus Christus . Nadat Christus zijn fantoomlichaam had hersteld transformeerde hij dit in het opstandingslichaam . Daarom was en eerst de hellevaart gevolgd door een “Aardevaart “ . Deze transformatie vondt plaats in de aardekern , ook de diepste hel van de aarde , als 9 de onderaardse laag. Op Stille Zaterdag ging de geestelijke Zon op in het middelpunt der aarde en dan vondt ook het Paasgebeuren plaats . En Paaszondag verschijnt Christus aan de discipelen in een ander getransformeerd lichaam .
  Het gaat helemaal over de redding van het Ik en een helderder en beter bewustzijn te mogen verwerven over het begrip reincarnatie of incarnatie van het ene naar de andere leven . Zodat wij mensen de onsterfelijkheid in ons individuele Ik kunnen beleven .

  Maar ….Ahriman wl dit koste wat kost verhinderen door de mensen een hele mooie Ahrimanische onsterfelijkheid voor te spiegelen . Daaraan moet nu veel aandacht besteedt worden door een elite die bang is van de dood …,het WEF en de medewerking van de technische wetenschap die op het punt staat van nieuwe mensen gaat creeren middels overloaden van ons bewustzijn naar een chip om beter mensen in de toekomst te creeren met AI en de cyborgmens . Waarom zouden de vaccins anders moeten zijn , als de aanloop ….naar een synthetische mens .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s