Spirituele gedachten zijn gezondmakend

Over deze dingen  denkt men altijd verkeerd. Iemand die de invloed van spirituele gedachten begrijpt, kan u zeggen: ‘Bepaalde gedachten maken u gezond’. De betrokken persoon wordt echter toch op een bepaald moment door deze of gene ziekte getroffen. – Ja, dat we vandaag de dag niet kunnen herstellen van alle ziektes door louter gedachteninvloed, dat is een oud erfdeel. Maar kun je zeggen welke ziekte je zou hebben gehad als je die gedachten niet had gehad? 

Zou je kunnen zeggen dat je leven in dezelfde gezondheid zou zijn verlopen  als je die gedachten niet had gehad? In het geval van bijvoorbeeld een mens die zich beziggehouden heeft met de antroposofisch georiënteerde geesteswetenschap en 45 jaar oud geworden is, zou u het bewijs leveren kunnen dat hij zonder deze gedachten niet op de leeftijd van 42 of 40 jaar overleden zou zijn? De mens denkt altijd van de verkeerde kant als hij zich op deze gedachten richt.

Bron: Rudolf Steiner – GA 187 – Wie kann die Menschheit den Christus wiederfinden? / Das dreifache Schattendasein unserer Zeit und das neue Christus-Licht – Bazel, 22 december 1918 (bladzijde 23)

Eerder geplaatst op 27 juli 2018

mqdefault-1

Advertentie

8 gedachtes over “Spirituele gedachten zijn gezondmakend

  1. Opw

   Nee, speculatie bieDT geen oplossing. Bij ziekte gaat het niet om oplossingen; de grootste fout van de reguliere geneeskunde !De grote vraag is : wat is de oorzaak ? Zie de Germaanse Geneeskunde a.u.b.

   1. Maria-Leonie

    Even een aantekening. In mijn winkel waar ik werkte was er ook een verbeteraar van “TAAL” een zeer onhebbelijk mens.

   2. Haike

    😊😇

    Geen idee of Opw een onhebbelijk mens is. Maar ik denk dat iedereen die hier leest en die inhoud belangrijk vindt, het ook wel snapt ondanks dat er een “D” of een “T” verkeert staat / vergeten wordt…
    Ik weet niet hoe het nu is, maar in mijn tijd op de Geert Groote vonden de docenten Nederlands dat nou niet de eerste prioriteit hebben, en daar ben ik ze heel dankbaar voor…

 1. henri

  Lven in materiele illusies kan slechts verzieken . alzo zal niet het vaccin de immuniteit geven , maar wel de spirituele Ik-kracht te sterken geeft weerstand tegen de ziekten . Ga na hoe versterk ik mijn ik-krachten ? of door spiritueel denken en inzichten en door meditatie en gebed . Of door de studie van antroposofie .

 2. Haikeik ik bedoelde niet Opw! Ik moest opeens willekeurig denken aan deze persoon door Opw zijn opmerking en deze persoon was onprettig ,en een eersteklas wijsneus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s