Kamaloka – Het positieve ontwikkelt zich aan het negatieve (3 – slot)

Dus ik neem alle uitwerkingen van mijn daden waar en neem daardoor de kracht op om ze weg te werken. En in de tijd, die een derde deel van het vorige leven op aarde duurt, neem ik in mijzelf alle krachten op die kunnen worden uitgedrukt als het intense verlangen in ons, om in de nu onbelichaamde ziel alles te verwijderen wat de vervolmaking verstoort, omdat het de ziel terugwerpt in de ontwikkeling.

Als u dit doordenkt, dan zult u zien dat men zichzelf  het karma maakt, dat wil zeggen dat men in zich deze wens heeft om zo te worden dat kan worden uitgewist wat men waard vindt om uit te wissen. Dus het karma wordt juist in deze tijd voorbereid. We nemen in onze ziel de kracht op die we opnemen moeten tussen dood en nieuwe geboorte, om in de volgende incarnatie de configuratie van ons leven tot stand te brengen die we als de juiste kunnen beschouwen. […]

Want het positieve zich ontwikkelt aan het negatieve. Door in te zien wat men heeft aangericht, ontwikkelt men de krachten om het goed te maken.

Bron: Rudolf Steiner – GA 157a – Schicksalsbildung und Leben nach dem Tode – Berlijn, 18 november 1915 (bladzijde 46-47)

Eerder geplaatst op 4 mei 2018  (1 reactie)

Rudolf Steiner-1

10 gedachtes over “Kamaloka – Het positieve ontwikkelt zich aan het negatieve (3 – slot)

   1. ‘Het is een song voor een jonge vent. Het is zo theatraal, zo overdreven.” zegt de zanger zélf op het laatst in het interview.
    Toen ik daarna de song ging luisteren merkte ik dat ik het ineens anders beleefde, minder meeslepend. Maf. Zal m’n leeftijd wel zijn.

 1. Over het Kamaloka; ik heb een aantal bijna doodervaringen geluisterd van mensen die even de hoek om en weer terug waren geweest, en die mensen zijn na die ervaring ook nooit meer dezelfde geworden als voor die ervaring. Er is een wereld voor ze open gegaan. Erg indrukwekkend.

 2. Je kan alleen steeds maar weer jezelf verbeteren.

  Even een link; zo zie ik ziekte ook als een kans voor verbetering/bewustwording. Een hele complexe, dat wel. Maar zo zie ik als simpele geest griepvirussen als een noodzakelijk kwaad om onze immuunsystemen up to date te houden. Ik vind het helemaal niet gezond of beschermend om geen virus bij je te mogen dragen of verspreiden. Ik vind het volslagen tegennatuurlijk.

  Zo. Moest weer even, ging vanzelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s