Krachten worden gewekt die anders blijven sluimeren

Ieder ogenblik dat we de rust nemen om te zien wat er zoal in ons bewustzijn leeft aan negatieve, kritische, verwerpende oordelen over de wereld en het leven, brengt ons dichter bij de hogere kennis. En wij klimmen snel op, wanneer we in zulke ogenblikken ons bewustzijn alleen vervullen met gedachten die ons bewondering, achting en eerbied voor de wereld en het leven schenken. 

Wie op dit gebied ervaring heeft, weet dat in al die ogenblikken krachten in de mens worden gewekt die anders blijven sluimeren.  Daardoor  worden de geestelijke ogen van de mens geopend. Hij gaat dingen om zich heen zien die hij vroeger niet kon zien. Hij gaat begrijpen  dat  hij  voor  die  tijd  slechts  een  deel  van  de  hem  omringende  wereld  zag.  De  mens  die  tegenover  hem  staat,  laat  hem  nu een heel andere gedaante zien dan eerst.

Bron: Rudolf Steiner – GA 10 – De weg tot inzicht in hogere werelden (blz. 24-25)

Rudolf  Steiner / Werken en voordrachten onder redactie van Frans van Bussel, Michel Gastkemper en  Roel Munniks

Vertaald door Marijke Buursink. Met toelichtingen van Leo de la Houssaye  en Roel Munniks.

Rudolf  Steiner / Werken en voordrachten © 1991 Stichting Rudolf  Steiner Vertalingen Vierde, herziene druk 2007 Zevende druk 2021 Typografie Françoise Berserik Zetwerk Henk Pel Omslagillustratie door Henk Hage, aquarel (29,6 × 26,5 cm) Druk: RaddraaierSSP Bindwerk: Boekbinderij Abbringh isbn 978 90 829998 1 5 / nur 743 Uitgave Steinervertalingen www.steinervertalingen.nl

Duitstalige link: http://fvn-archiv.net/PDF/GA/GA010.pdf#page=23 (blz. 23-24)

Weg-tot-inzicht-in-hogere-werelden-2013-1

Advertentie

11 gedachtes over “Krachten worden gewekt die anders blijven sluimeren

  1. topaas

   Daar zeg je zowat. Op het hoogtepunt van de eerste en zwaarste coronagolf (april 2020) vielen er exact evenveel doden in België als tijdens de griepepidemie in 1989: 134 per 100.000 inwoners. Tijdens de griepgolf van 1951, 1960 en 1970 was dat respectievelijk 178, 158 en 148 doden per 100.000. De media (en dus de samenleving) besteedde daar amper aandacht aan. Waarom toen niet en nu wel? Pas het citaat van Steiner toe op de coronahysterie (of coronahypnose) : het heeft ons doen beseffen hoe de media ons wereldbeeld bepalen, dit keer overduidelijk in samenspraak met de overheid en een select clubje experts. Inclusief karaktermoorden in de media op kritische wetenschappers. We beseffen nog altijd niet hoe blind we vertrouwen op “de wetenschap”, onze nieuwe religie. Als de rook om de hoofden is verdwenen, zullen we véél te analyseren hebben. We zullen dat goed moeten doen, om een herhaling van die hysterie te vermijden.

   1. henri

    Zo is dat wel. In een van de laatste uitzendingen van Jensen heeft hij eens begonnen met te vertellen dat het allergrootse gevaar voor de gehele mensheid vanaf nu en in de toekomst zal zijn , en erger dan een nucleaire oorlog of wat anders dan ook zal zijn te zullen leven in ONWAARHEID ,want dan is letterlijk ALLES mogelijk , de ergste en de meest onwaarschijnlijke dingen . En wie heeft daar het meeste belang bij om zijn toekomstig Rijk te stichten in de achtste sfeer ….? AHRIMAN , de allergrootste mis- en verleider .

 1. En ik lees het citaat niet anders als dat ik kritisch naar MEZELF moet kijken als ik verder wil komen.

  Dat is iets anders dan mijn eigen gelijk terug te zien in een werkelijkheid die door verschillende mensen even verschillend kan worden geinterpreteerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s