Tijden zullen komen  

De tijden zullen komen, hoe dom het de slimme mensen nu ook nog zal lijken – maar de heilige Paulus zei al dat wat de mensen voor verstandig houden, menigmaal een dwaasheid is voor God – , dat een machine in rust blijft staan tot er een mens zal naderen die zal weten dat door een bepaalde handbeweging – de ene zo, een andere zo, een derde weer anders – en door de  luchttrillingen die door die bepaalde handgebaren ontstaan, de motor die afgestemd is op deze gebaren in beweging gezet wordt.

Bron: Rudolf Steiner – GA 172 – Das Karma des Berufes des Menschen in Anknüpfung an Goethes Leben – Dornach, 12 november 1916 (bladzijde 92)

Eerder geplaatst op 5 oktober 2017  (1 reactie)

gesture-technology-and-recognition-16-638

Advertentie

4 gedachtes over “Tijden zullen komen  

 1. Dries

  Mijn vraag is of hierbij de onder-natuur (Ahriman) de heilige Paulus en Rudolf Steiner zogezegd te slim af is geweest, de kans gehad heeft vroegtijdig plaats in te nemen? Hadden deze 2 lieden een harmonischer dwz menselijk, ‘zeitgemässer’ omgang met …………voor ogen? Zaak is en blijft dat wanneer (een) ik in de omstandigheid leef(t) onderscheid te kunnen maken welke etherkrachten zij/hij gebruikt: dewelken door Ahriman gebonden zijn – zoals illustratie onder dit citaat – of ‘zeitgemässe’, zij/hij dat onderscheid ook werkelijk máákt hé !?

  1. Ikcweet niet of ik je vraag helemaal begrijp. Maar is elk onderscheid dat we kunnen maken niet afhankelijk van de waarneming die we zelf doen van onszelf, van onze intenties?

   1. Dries

    Mijn vraag was een retorische, Ingmar. En met zeitgemässe bedoel ik de noodzaak van moreel te kwalificeren intenties waarvoor het kunnen onderscheiden van de 2 geestelijke Grootmachten onontbeerlijk is; een soort basisonderscheid juist zoals bij het onderscheiden van zichtbare zaken in en kop- en voetenkant.

 2. henri

  Deze tijden waren wel voorspeld door Rudolf Steiner en voor degenen die dit niet zouden willen geloven plaats ik hier een stukje uit het onderstaande waar hij dit duidelijk vermeld met name de HUIDIGE TIJD !

  De engelen prenten oiv de geesten van de Vorm ( Elohims ) astrale beelden in ons astrale lichaam welk de ziel draagt .
  Uit deze beelden ontstaat later de omgevormde mensheid , de werkelijkheid .

  Wanneer de mensen geen geestelijke inzichten willen opnemen en blijven berusten in het materialisme , dan moeten de engelen de mens tijden de slaap benaderen …en dit zou een zeer nadelig effect hebben op de mensheid . Ik denk aan vaccinaties gedwongen.Toedienen en implanteren van nannochips , verdere digitale interacties tussen mens en apparatuur zoals netwerken zoals 5G 6G etc …het veranderen van mens naar cyborg …

  [……Dan zouden de engelen hun doelen moeten bereiken langs een andere weg, namelijk, als de mensen niet wakker willen worden, via de slapende mensenlichamen. Dus wat de mensen zouden ‘verslapen’ in hun wakende toestand, zouden de engelen moeten bereiken met behulp van dat deel van de mens, dat in bed blijft liggen tijdens de slaap: fysiek en etherlichaam .
  Daar zouden ze de krachten moeten zoeken om hun doelen te bereiken. Dat is het grote gevaar voor de bewustzijnszieletijd. Dit zou zich kunnen voltrekken nog voor het begin van het derde millennium, dat begint met HET JAAR 2000. Het zou inderdaad kunnen gebeuren: dat de engelen hun hele werkzaamheid zouden moeten terugtrekken uit onze astrale lichamen en hun daden zouden moeten richten op de etherlichamen, om ze te kunnen verwerkelijken. Ze zouden dan hun doel niet kunnen bereiken met behulp van de wakkere mens, maar slechts met de slapende lichamen; de mens zou er dan niet bij betrokken zijn !
  […….]

  En het derde gevolg zal zijn, dat men heel bepaalde krachten leert kennen , met behulp waarvan men slechts door heel kleine handelingen, door harmonisering van bepaalde golven, in de wereld grote machine krachten zal kunnen ontketenen. Men zal komen tot een zekere geestelijke besturing van alles wat machinaal en mechanisch is. De hele techniek zal in een ruw vaarwater komen, maar het egoïsme van de mensen zal hierdoor bijzonder gediend worden. Dit is een stuk concreet inzicht in de ontwikkeling van het bestaan. Alleen hij kan dit inzicht naar waarde schatten, die doorziet, dat een onspirituele kijk op het leven deze dingen in het geheel niet kan begrijpen. Als deze dingen zouden optreden: een medische wetenschap die schadelijk is voor de mensheid; een verschrikkelijke dwaling in het gebied van de sexuele instincten; en een geweldige uitbuiting in het mechanische van natuurkrachten door geestelijke krachten – dan zou een onspirituele wereldbeschouwing niet kunnen doorzien hoe de mensheid afdwaalt van het ware pad. Net zomin als de slapende de rover opmerkt, die hem nadert om hem te bestelen. Hij merkt het hoogstens naderhand, als hij wakker wordt – maar dat zou voor de mensheid een verschrikkelijk ontwaken zijn! ….[ GA 182 Hoe werken de engelen in ons astrale lichaam ? ]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s