Media en Meningen

Wij worden als moderne mensen in onze meningen heel sterk door de media gevormd en er zijn wereldwijde organisaties die vaststellen wat de juiste mening behoort te zijn en dan vervolgens door propaganda, door artikelen, uitzendingen, door het voortdurend laten binnendruppelen van bepaalde meningen, ervoor zorgen dat het overgrote deel van de mensheid die mening gaat overnemen. Daar zou je als zelfbewuste mens wel enige moeite mee mogen hebben.

Bron: MIeke Mosmuller – Leer Denken! (blz. 64)

Met dank aan John Wervenbos die mij dit boek cadeau gaf.

9789075240610_front

Advertentie

18 gedachtes over “Media en Meningen

  1. Lees objectieve informatieve stukken over de structuren van sektes, of over neuromarketing-tactieken, over NLP, of lees over kwantumfysica, haal alles erbij en blik terug op deze hele coronatijd en zet steeds weer een andere bril op om er patronen of je eigen gevonden opvallendheden in te leren herkennen.
   Stel jezelf vragen en mediteer in stilte, bescherm jezelf zo nu en dan tegen de mainstream berichten flows, keer naar binnen door te voelen hoe je je werkelijk voelt, enkele keren per dag.

   Wie mij aan wil vullen; heel graag.

   1. Zoek TED talks op uit 2015 die uitleggen wat CRISPR is, verdiep je erin en kom tot de ontdekking hoe een zogenaamde pandemie alle ethische bezwaren in een klap van tafel heeft geveegd.

    Ik hoop dat er meer tips komen van onderzoekende geesten zodat meer mensen die nu nog in de pas blijven lopen van het narratief even een pas op de plaats durven maken…

   2. Hier een voorbeeld.
    Het mooiste zou zijn als mensen uit het welles-nietes gesprek zouden geraken en al kijkende hun eigen intuïtie over alle (nog) beschikbare informatie zouden laten spreken.
    Zelf zie ik een link tussen de voor infectiediagnose totaal ongeschikte PCR tests en het belang bij ons DNA voor de nieuwste wetenschap. Zelf zie ik een enorm bedrog in het laten geloven van miljoenen mensen in een doel van testen dat het ware doel niet is, en daarbij natuurlijk enorm veel geld opbrengt en ethische bezwaren omzeilt.

 1. Goed dat je dit er uit licht, Ridzerd.

  In 2021 kwam ik weinig tot schrijven toe. Hoop dat dit in 2022 anders zal zijn. Indirect doet deze boodschap van Mieke Mosmuller me terugdenken aan een gedicht van me dat ik aan de vooravond van 2021 schreef, opgenomen in mijn blog Janus groet. ‘k Laat het hieronder volgen.

  Zelfobservatie

  Janus:

  Mijn wijken is voor mij niet geweken.
  Wijken als wezen.
  Wijken als slaaf.
  Voor vrees,
  met luister zonder gedachten.
  Tijdelijk, hopelijk,
  zonder ik/gij/ge – weten…
  Amnèsia, …am,
  am, geen Amen!

  Observant:

  ‘k Moet, ‘k wil, ‘k kan, ‘k zal
  vergewissen,
  als mens kan ik me vergissen,
  slapen met open zinnen,
  …en verslapen mezelf,
  …en wat van mij afhangt.

  Janus tot observant:

  Vraag me niet te vragen
  naar een antwoord niet gestild;
  wel gesteld, welgesteld op voorname troon,
  met hoge toon
  en spiedende splijtende gespletenheid,
  valse, vale, klakkeloze tong.
  Moet ik verdoemd, verdomd altijd horen
  wat men steeds wil horen? Men? Wie? Wat?

  Janus voor zich uit:

  Wezen van Stilte en Schijnbaar Niets
  vraag me naar verzwegen werkwoorden,
  proef mijn nieren.
  Ik zal zeggen wat op mijn lever is,
  tevoorschijn treden en verder schrijden,
  van wat werkelijk was naar wat echt zal zijn.

  1. En herinnering aan dit steiner citaat onderaan het genoemde blog:

   Op een dag voor Kerst, Dornach, 24 december 1917, zei Steiner tijdens een voordracht het volgende:

   “ […] De Romeinen hadden de moed om een ​​oorlogsgod te hebben – Janus – en om de Janus-tempel pas te sluiten als er echt vrede is. (…) Ze hadden de moed om bij hun eredienst aan een van de belangrijkste goden goed onderscheid te maken tussen een toestand van oorlog en vrede. […] “

   GA 180, bladzijde 35

  2. Ja, John, Ik hoop nog wat meer geschikte citaten te vinden in het boek van Mieke Mosmuller. Ik wist niet dat ze wel 50 boeken heeft geschreven. Een zeer begaafde vrouw.

   1. Goed dat je zo op actualiteiten en actualiseren bent gericht, Ridzerd. Dat is een belangrijke kwaliteit. Direct na het door jou geciteerde Mosmuller citaat volgt op bladzijde 64 een aansluitende alinea. Het is goed om die mee te nemen:

    Mieke Mosmuller; Leer denken!, bladzijde 64:
    ” […] Aan de ene kant is de subjectieve mening een hindernis, aan de andere kant is de opgelegde mening onverdragelijk. We moeten als mens een weg vinden om buiten de feitelijkheid van de zintuigelijke waarneming te komen tot een denken dat gebaseerd is op de juiste mening, zodat dat denken de mogelijkheden die in het denken liggen kan gebruiken om steeds meer en meer overeenkomst te vinden met datgene wat waarheid is. […] ”

    Mosmuller wijst hiermee mede op twee zaken:
    a. grenzen die aan geldigheid en toepasbaarheid van positivisme als ‘absolute data leverancier’ moet worden gesteld (positivisme is een specifieke dominante wetenschapsopvatting);
    b. belang van het ontwikkelen van een juiste mening, welbeschouwd als onderdeel van het achtvoudige pad van Boeddha (één naast de andere zeven).

  1. Die alinea die je noemt is te gecompliceerd om zonder de context op de citaten site te zetten. Ik zal er meer van lezen want zo zonder meer snap ik het niet echt goed.

   1. M.L Heine

    Ik snap veel niet wat velen wel gelijk snappen. Veelal de gestudeerde mens valt vaak buiten mijn kunnen van het denkvermogen. Mijn kunstzinnige aard zal daar wel de oorzaak van zijn want dat komt wel aan!

 2. Haike

  Maar ondertussen doet Mieke hetzelfde als waar ze ander van beschuldigt: namelijk op uitermate agressieve wijze haar boeken aan de man brengen. Dat item is hier in het verleden ook al eens op de site voorbij gekomen..

  En ja Mieke, als zelfbewuste man heb ik daar behoorlijk moeite mee…

 3. Ja, dat verhaal is hier al eerder voorbij gekomen, hoewel ik mij er niet veel van herinner. Maar ik zou dat verhaal wel eerst van de kant van Mieke zelf willen horen. Misschien is het wel heel anders gegaan dan wat jij gehoord hebt.

  1. Haike

   Er waren destijds meerdere mensen die hun eigen ervaring over de opdringerige manier waarop ze benaderd werden om boeken te kopen van Mieke hier op de site hebben gezet.

   Mij persoonlijk is het niet overkomen, heb ik ook nooit ergens geschreven, wel over mijn vrienden in Denemarken die out of the blue vanuit Nederland gebeld werden of ze boeken wouden afnemen.

   Maar mensen die zoiets ter berde brengen als in bovenstaande citaat hebben een punt, zeker! Maar als ze vervolgens er niet zelf naar handelen, hoeveel bewustzijn hebben ze dan over eigen handelen en functioneren?? Steiner kon behoorlijk giftig worden over dat soort zaken als ik de verhalen geloven kan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s