Over Corona vaccinatie kinderen

Dit citaat is niet van Steiner, maar van een Engelstalige antroposofische website: ANTHROPOPPER – Suffer the little children

Heeft het enige zin om kinderen een gloednieuw vaccin te geven zonder lange termijn veiligheidsgegevens voor een ziekte die hen nauwelijks treft? De mensen die dit doen, hebben niet eens de pretentie dat het voor de veiligheid van kinderen is. Het is omdat volwassenen verstrikt zijn geraakt in onze cultuur van veiligheid tot elke prijs en denken dat het moreel aanvaardbaar is om kinderen een medicijn te geven dat hen schade kan berokkenen – om andere volwassenen te beschermen, van wie de meesten al zijn ingeënt.

Eerder geplaatst op 10 juni 2021  (24 reacties)

img_0265

Jeremy Smth – beheerder van Anthropopper

Advertentie

38 gedachtes over “Over Corona vaccinatie kinderen

 1. Of je nou wel of geen vaccin neemt of geeft aan je geliefden… blijf werken aan je eigen innerlijk! Zie zaken onder ogen van jezelf. Ook de pijnlijke. Maak van binnen schoon, wimpel het niet af op de wereld. Het maakt niet uit hoe je het noemt, trauma’s, karma, whatever, ga stofzuigen.
  Daardoor verstevig je ik-kracht. Deze tijd heeft stevige ikken nodig.

  Door die zelf-reiniging ontwikkel je mildheid naar de ander, inspireer je, verbindt je. Ga je in de ander jezelf zien. En ben je jezelf en de ander tot dienst binnen het grote geheel dat we delen.

  Daar kan geen vaccin tegenop.

  1. cornelia54

   Top, Ingmar. Voor mij een fijne reactie waar ik iets mee kan. Altijd naar de mogelijkheden kijken zodat je weer het gevoel krijgt dat je iets kúnt doen. Ik appte gisteren nog aan mijn kinderen wat een hekel ik heb aan stofzuigen.
   Maar daaronder weet ik het eigenlijk best. En de wereld veranderingen vinden plaats in onszelf. Met als uitstraling dat het ook bij iemand anders lichter kan worden. We werken in de diepte voor en met elkaar. Hoe we aan de buitenkant ook kunnen denken en boos zijn. Of wanhopig. Het is weer kersttijd. Dat het licht weer geboren mag worden, zodat we weer verder kunnen met mildheid, acceptatie en vertrouwen. 😊

 2. Kees

  2 doorverwijzingen die ik wel toepasselijk vind, misschien ook wel interessant voor de vrienden van Ridzerd?

  Klik om toegang te krijgen tot Spirituele_weerbaarheid_in_de_Coronacrisis_-_28_meditaties.pdf

  Een interessant verslag door Thomas Mayer (let op, is een pdf dus een download)

  Ook het opinistuk van Daniel miedema uit de trouw vind ik erg toepasselijk.
  https://www.trouw.nl/opinie/stop-de-massavaccinatie-juist-om-de-evolutie-van-het-coronavirus-af-te-remmen~b4fbc58b/?fbclid=IwAR2WAv45zRjq_59Q_X2M-iDk9M06OZHsO6ipIY5uomArbToZla5kYcbrMzg

 3. Ingrediënten coronavaccin Pfizer
  Werkzame stof
  mRNA: TOZINAMERAN

  Hulpstoffen
  1. ((4-HYDROXYBUTYL)AZAANDIYL)BIS(HEXAAN-6,1-DIYL)BIS(2-HEXYLDECANOAAT) (ALC-0315)
  2. 2-[(POLYETHYLEENGLYCOL)-2000]-N,N-DITETRADECYLACETAMIDE (ALC-0159)
  3. 1,2-DISTEAROYL-SN-GLYCERO-3-FOSFOCHOLINE (DSPC)
  4. CHOLESTEROL
  5. KALIUMCHLORIDE
  6. KALIUMDIWATERSTOFFOSFAAT
  7. NATRIUMCHLORIDE
  8. DINATRIUMFOSFAATDIHYDRAAT
  9. SUCROSE
  10. WATER VOOR INJECTIE

  1. Ja, dat geeft de denken. Volgens de zogenaamde deskundigen is het allemaal veilig, maar ik moet het nog zien. Het is best mogelijk dat jaren later een of andere nieuwe ziekte opduikt en dan weet niemand waar het van komt.

 4. Roderick

  Waar eerst nog wel wat moeite werd gedaan om met een verantwoording op de proppen te komen voor het invoeren van maatregelen of vaccinatiecampagnes, wordt nu een zeer slecht excuus gegeven om maar door te gaan met vaccineren. Het pijnlijke is dat langzamerhand het steeds duidelijker wordt dat wij als mensen helemaal niet de touwtjes in handen hebben. Zowel op maatschappelijk vlak als spiritueel gezien, maar dat is niet zo gemakkelijk om toe te geven.

 5. Het Japanmuseum waarin ik in de weekenden, zaterdag en zondag werk is weer dicht. Net nu ze vorige week een mooie nieuwe tentoonstelling hadden opgestart: Sōsaku hanga Creatieve prentkunst uit Japan. De twee hotels waar ik midweeks werk blijven open, omdat daar Oost-Europeaanse gastarbeiders en COA-vluchtelingen worden gehuisvest.
  We hebben nu te maken met de omikromvariant. Is die wel dan niet virulenter dan de deltavariant? Als ik het goed begrijp twijfelt onder andere Armand Girbes, ic-arts en hoofd van de ic-afdeling in het Amsterdam UMC, aan de noodzaak van lockdown maatregel die het demissionaire kabinet heeft ingesteld. Zie (1) dit nieuwsbericht: Ic-arts kritisch op harde lockdown bij Op1: ‘Er komen niet duizenden op ic’ (Metro Nieuws, 18 december 2021) en (2) deze tv-nieuwsuitzending: Op1, vrijdag 17 december 2021.

  1. De zinsnede “We hebben nu te maken met de omikromvariant. Is die wel dan niet virulenter dan de deltavariant?” moet natuurlijk zijn:

   ” We hebben nu te maken met de omikronvariant. Is die wel dan niet (veel) minder virulent dan de deltavariant? “

   1. Ik ook, John, Ik vind dit stukje van Jeremy Smth wel ijzersterk. Ik heb trouwens ook twijfels bij het vaccineren van volwassenen ter wille van anderen. Want ik denk dat van de besmette mensen maar ongeveer 1 op de 1000 zo ziek wordt dat die naar het ziekenhuis moet. Is het dan niet eigenlijk raar dat die 999 anderen gevaccineerd worden? En het is niet aleen het vaccineren, maar talloze bedrijven en ook scholen worden gesloten. Restaurant, winkeliers, kappers enz. worden bijna krankzinnig. en altijd komt men maar weer met: De ziekenhuizen kunnen het niet aan en we hebben geen personeel. Nu, dan moet men zorgen dat de ziekenhuizen het wel aankunnen en wel meer personeel opleiden. Dat is moeilijk, maar de aanpak nu is misschieen nog wel veel moeilijker. Is het middel niet erger dan de kwaal? Dan heb ik het nog niet eens over de langetermijnwerking van de vaccinaties. Of het op de lange termijn niet schadelijk is voor de gezondheid, dat weet niemand, ook al doen de deskundigen zich voor alsof ze het wel weten.

   2. Vind dat het een eigen keuze mag zijn en geen dwang! Nog altijd ben ik niet gevaccineerd en volgens sommige mensen moet ik me dan voelen als een halve (sluip)moordenaar… of in ieder geval een aansteller die moeilijk doet. Ik denk dat ik het niet nodig heb en dan ben je op dit moment in de ogen van vele anderen op zijn minst een wappie… Iemand die afkeuring of zelfs minachting verdient.

    Hieronder Hugo Tempelman, arts te Zuid-Afrika, in een radio-uitzending van 18 december 2021 over de uitwerking tot dusver van de omicron variant in dat land en over een vergelijking met de Europese situatie. In Nederland nemen ze met de huidige lockdown het zekere voor het onzekere. Dat denken ze althans. Op zich begrijp ik dat wel, maar de benadering en opstelling van ic-hoofd Armand Girbes, direct in het werkveld gaat hij tegen de stroom in, vind ik van moed getuigen: Ic-hoofd UMC: overheid vraagt wel heel veel van de niet kwetsbare groep (AD, 19 december 2021). En hieronder dus Hugo Tempelman.

   3. Ja, dat is ook zeer irritant, dat de niet-gevaccineerden zowat voor moordenaars of op zijn minst aanstellers worden uitgemaakt.

 6. Ik voel een enorme woede naar al die mensen die al anderhalf jaar de coronamaatregelen verdedigen en die nu de kinderen in gevaar komen ineens geen comments meer plaatsen. Waar blijven jullie nu met al jullie argumenten? Kom dan, wees eens dapper!

  1. Haike

   De elementairwezens zeggen dat handelen vanuit een emotie meer kwaad dan goed doet. Het kopen van een elektrische auto omdat je boos bent op de olie industrie levert dan nauwelijks positiviteit op. Vanuit volledig bewustzijn bedenken en kiezen dat je volgende auto toch er een moet zijn met een verbrandingsmotor is dan minder schadelijk..

   1. Haike

    Ik denk dan dat je met je woede de lucht meer vervuild dan wanneer je vanuit een wel overwogen beslissing die auto met brandstof motor koopt.

   2. Denk je dat? Ik denk juist dat een flinke bliksem de lucht heerlijk op kan klaren als er steeds van die deprimerende opmerkingen oeps excuus… wolken het zonlicht belemmeren.

   3. Haike

    De zon, de wind, de bliksem, allemaal Geestelijke aangelegenheden die heel reinigend werken daar kan ik niet tegenop. Maar ik kan wel zorgen dat mijn emotie’s mij niet de baas worden in mijn beslissingen die juist heel vervuilend werken…

    Zelfs depressiviteit werkt op den duur heel reinigend. Bruce Springsteen zegt daarover dat als hij niet zijn depressie’s had, hij een aantal songs nooit geschreven zou kunnen hebben.

   4. Haike

    Maar hoe weet jij dat ik dat denk? Kan me niet herinneren dat je me daar naar gevraagd hebt.. Dus misschien zou het ook nog iets anders kunnen zijn?

    En nu hou ik erover op Stroes want ik kan me niet geheel aan de indruk onttrekken dat je het laatste woord wil hebben, dan zit er teveel emotie tussen die het gesprek vervuilt, vind ik niet zinvol.

    Heb een goede dag.

   5. Haike

    En dan weet je ook de bron van waaruit ik het opschreef?

    Nogmaals: heb een goede dag Stroes.

  2. Jelle+Schöttelndreier

   Je zal het wel niet over mij hebben, maar ik wil toch best wat argumenten geven. Ik zoek nog ff naar de juiste plek, want ik vind die advertenties hier irritant.

 7. NRC Handelsblad bericht vandaag het volgende:
  Omikron lijkt niet minder ziekmakend

  ” [….] Nu is er dan een eerste analyse van Engelse ziekenhuisopnames. Die duidt erop dat de kans op ziekenhuisopname bij Omikron niet lager is dan bij Delta. „Deze gegevens zijn waarschijnlijk representatiever voor de Nederlandse situatie dan die uit Zuid-Afrika”, reageert Marion Koopmans, viroloog van het Rotterdamse Erasmus MC. „Dus we kunnen voorlopig niet uitgaan van een milder ziektebeeld.” […] ”
  […]
  ” […] Nog steeds is het te vroeg voor stellige conclusies, waarschuwen de Engelse modelleurs, omdat ook in het Verenigd Koninkrijk de opmars van Omikron nog maar net is gestart. In de cijfers loopt Londen, met een relatief jonge en diverse populatie, nog altijd voor op het platteland. Data omtrent de sterftekans zijn nog niet bekendgemaakt.
  Wel onderschrijven de nieuwe cijfers de verhoogde besmettelijkheid van Omikron. Het reproductiegetal ligt er nu waarschijnlijk boven de 3. En mensen die zijn genezen van Covid-19 of tweemaal zijn gevaccineerd, hebben bij Omikron een vijf keer grotere kans opnieuw besmet te raken dan bij Delta. Een derde prik beschermt voor 55 tot 80 procent tegen infectie, concludeerden de onderzoekers uit de data van positief geteste Engelsen. Het is nog te vroeg om te zeggen hoe goed de booster mensen beschermt tegen ziekenhuisopname vanwege Omikron. ”

  #Omikron #Onderzoek

 8. Jelle+Schöttelndreier

  Bij de reacties hier zit zóveel onzorgvuldig denkwerk, gekleurd door verkeerde conclusies/info, daar ga ik niet aan beginnen.
  Dus het citaat maar even met mijn commentaar in HOOFDLETTERS ertussen.
  “Heeft het enige zin om kinderen
  JA ENIGE ZIN
  een gloednieuw vaccin
  AL HONDERDEN MILJOENEN KEREN GEBRUIKT EN NAUWKEURIG GEMONITORD NA EEN ZORGVULDIGE TESTPROCEDURE, DUS AL NIET MEER GLOEDNIEUW – MAAR AL WAS HET GLOEDNIEUW: SOMS MOET JE ROEIEN MET DE RIEMEN DIE JE HEBT.
  te geven zonder lange termijn veiligheidsgegevens
  LANGETERMIJNEFFECTEN ZIJN BIJ VACCINS NIET TE VERWACHTEN ALS ER GEEN KORTETERMIJNEFFECTEN ZIJN. VACCINS ZIJN ANDERS DAN BIJV. LOODVERGIFTIGING DIE OPBOUWT, PCB’S, BESTRIJDINGSMIDDELRESTEN IN VOEDING, PFAS IN DRINKWATER, FIJNSTOF IN DE LUCHT.
  HET VACCIN IS IN EEN PAAR UUR WEG, GESTOFWISSELD. HET IS ZO VLUCHTIG DAT HET BIJ -80 BEWAARD MOET WORDEN
  voor een ziekte die hen nauwelijks treft?
  KLOPT. NAUWELIJKS, MAAR NIET NUL. De mensen die dit doen, hebben niet eens de pretentie dat het voor de veiligheid van kinderen is.
  HET IS NAUWELIJKS VOOR TE STELLEN VOOR DE NIET-ANTROPOSOOF IN DEZE EGO/INDIVIDUALISTISCHE TIJD, MAAR DE MENS IS INNIG VERBONDEN MET DE MAATSCHAPPIJ EN DE WERELD.
  KINDEREN HEBBEN ER DAAROM EEN GROOT BELANG BIJ DAT DEZE ZIEKTE INGEPERKT WORDT
  – ZODAT DE ZORG NIET VASTLOOPT, VOOR ZICHZELF, HUN OUDERS EN GROOTOUDERS
  – ZODAT DE SCHADELIJKE ANTICORONAMAATREGELEN ZSM OPHOUDEN, EN VACCINATIE IS DAARVOOR DE GOEDKOOPSTE EN BESTE MANIER
  – ZODAT HUN GROOTOUDERS MINDER RISICO LOPEN. WANT NEE, VACCINATIE HELPT BIJ DE DELTA VEEL MINDER TEGEN BESMETTING EN DUS VERSPREIDING, MAAR JA, DE BESMETTELIJKHEID VAN GEVACCINEERDEN IS LAGER DAN DIE VAN ONGEVACCINEERDEN (DAT SCHREEF ME EEN ONDERZOEKER IN CAMBRIDGE, EN HEB IK OOK ELDERS GELEZEN), DUS HET IS NIET ABSOLUUT MAAR HET HELPT WEL, EN BIJ DE GROTE GETALLEN, BIJ HET COLLECTIEF, ZIJN ALLE BEETJES BELANGRIJK
  Het is omdat volwassenen verstrikt zijn geraakt in onze cultuur van veiligheid
  JA DAT IS HELAAS ZO, MAAR JE ZOU OOK WAT SOLIDARITEIT KUNNEN OPBRENGEN MET DE ZORGMEDEWERKERS (DIE DEELS WEGLOPEN VAN DE IC OMDAT HET TE ZWAAR IS EN OMDAT ZE BELEDIGD EN BEDREIGD WORDEN DOOR GEWELDDADIGE WAPPIES, ZODAT ZIEKENHUIZEN BEVEILIGERS MOETEN INHUREN EN ALLEMAAL VERVELENDE DINGEN – EN JE KUNT NIET ZOMAAR EEN BLIK IC’ERS KOPEN, OOK NIET MET EEN MILJARD EURO’S) DIE GEZWOREN HEBBEN OM IEDEREEN TE HELPEN
  tot elke prijs
  DAT GELOOF IK NIET
  en denken dat het moreel aanvaardbaar is om kinderen een medicijn te geven dat hen schade kan berokkenen – om andere volwassenen te beschermen, van wie de meesten al zijn ingeënt.
  JA DAT IS DUS MOREEL AANVAARDBAAR, EN ZOALS STEINER AL ZEI: JE MOET NIET FANATIEK WORDEN OVER VACCINATIES. ZELF NAM HIJ VRIJWILLIG HET TBC-VACCIN.
  JE KUNT OOK VERTROUWEN HEBBEN IN DE LIEFDEVOLLE INZET VAN DE HOOGONTWIKKELDE GENEESKUNDE, AL ZIJN ZE WAT OPPERVLAKKIGER DAN WIJ.

   1. Haike

    Over onzorgvuldig denkwerk gesproken zou dat niet beginnen met zorgvuldig waarnemen? Want dat doe je niet.

    Een wappie schijnt iemand te zijn die zich niet laat vaccineren tegen Corona maar dat houdt niet automatisch in dat een Wappie geweld gebruikt..

    Jouw link verwijst naar een Corona ontkenner(s) Das dus iemand die het bestaan van Covid ontkent en het blijkbaar nodig vind om zijn mening met geweld kracht bij te zetten.

    Wappie’s zoals ik ontkennen helemaal niet dat Corona / Covid bestaat, ik zeg alleen nee tegen het vaccin en niet tegen Covid. Sterker nog: Als Covid niet bestaat of niet zou bestaan dan zouden er ook geen vaccins tegen bestaan en zou ik ook geen keuze hoeven maken om me wel of niet te laten vaccineren… of te wel Nee of Ja moeten zeggen tegen de diverse merken vaccinaties.

    Met alles op een hoop gooien krijg je inderdaad slecht denkwerk omdat de voorbereiding ervan al slecht was…

   2. jelleschot

    Zorgpersoneel bedreigd, bespuugd en gekleineerd tijdens hun werk
    „Ik kom toch wel binnen! Jullie hebben geen respect voor mij! Klootzakken, debielen!” Verpleegkundige Arjan van den Broek (40) werkzaam in het Amphia Ziekenhuis in Breda ziet bij bezoekers steeds minder tolerantie voor coronamaatregelen.

    https://www.destentor.nl/zwolle/ziekenhuizen-oost-nederland-regelen-extra-beveiligers-tegen-agressie-br-br~a385c22d/

    Politici stuk vaker bedreigd na komst corona: 600 meldingen

 9. Jelle+Schöttelndreier

  Wil je op mijn bijdrage reageren, dan graag op facebook antroposofiebeweging, want hier kom ik niet zo vaak. Ik kwam hier via daar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s