Journalistieke misleiding

Op de waarheid in dit bericht (Steiner spreekt hier over een onwaarheid in een geschiedenisboek) komt het  helemaal niet aan; men zegt gewoon wat men zeggen wil, waarbij ervan wordt uitgegaan dat door de magische kracht van de moderne journalistiek de mensen er wel toe komen alles te geloven. Dit is een van de middelen van bepaalde groeperingen: te rekenen op de macht van de journalistiek om mensen alles te laten geloven.

Bron: Rudolf Steiner – GA 174 – Das Karma der Unwahrhaftigkeit, Zweiter Teil – Dornach, 15 januari 1917 (blz. 170)

propaganda-in-de-media-nieuwsvervaardiging-misleidende-informatie-manipulatie-van-feiten-verkeerd-geinformeerde-mensen-desinformatie-verspreidde-zich-fraude-journalistiek_335657-387

Advertentie

3 gedachtes over “Journalistieke misleiding

  1. topaas

    De kracht van het zwart op wit gedrukte woord… Ooit een boek van de briljante Belgische analist Michel Collon gelezen over de westerse medialeugens omtrent de Golfoorlog (1991), ter bevrijding van Koeweit : één lange waslijst verzwijgingen, verdraaiingen en regelrechte leugens. De waarheid is als een goede wijn : het duurt jaren eer hij rijp is voor consumptie. Veel journalisten missen de intelligentie, de deskundigheid en de tijd om dwars door alle schijn in de mensenwereld heen te kijken. Alleen boeken van slimme én integere onderzoeksjournalisten, die zich jarenlang hebben verdiept in een onderwerp, geven een minimaal inzicht in wat er werkelijkheid gaande is. De rest is slechts oppervlakkige schijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s