Schadelijke gedachten en gevoelens

We moeten geheel anders doordrongen worden van de uitwerking (Duits: Tragweite) van onze daden en van de verantwoordelijkheid die het leven ons oplegt.  De meest alledaagse aspecten van het leven kunnen op deze manier door de spirituele inzichten beïnvloed worden. Degene die weet wat als gevolg van gedachten en gevoelens in de onzichtbare wereld voorvalt, die komt uiteindelijk zo ver dat het voor hem even belangrijk wordt om een ander mens geen slechte gevoelens te zenden als het belangrijk is hem niet op geweerschoten te trakteren. Hij weet dat het even erg is voor de astrale mens om een haatgedachte naar hem te zenden als het schadelijk is voor de fysieke mens als er een baksteen naar hem gegooid wordt.

Bron: Rudolf Steiner – GA 93 – Die Tempellegende und die Goldene Legende/Aus den Inhalten der Esoterischen Schule – Berlijn, 23 oktober 1905 (bladzijde 250)

Eerder geplaatst op 20 september 2017  (1 reactie)

beth-stones

Advertentie

Een gedachte over “Schadelijke gedachten en gevoelens

  1. Haha..
    Bij Steiner trek ik er graag altijd eerst een laag cultuurgebonden taalgebruik af,; de vertaling naar het NL woord ‘moeten’ donder ik in de prullenbak; dan kijk ik door zijn ‘Duitse dispositie’ heen en lach om de strenge kerkvader in hem.
    Tenslotte besef ik me dat het zo maar zijn urgentie om occulte informatie vrij te geven in een vreselijk spiritueel turbulente tijd, geweest moet zijn, welke hem zo dwingend en belerend doet overkomen.

    Daarna zie ik pure wijsheid, krachtige voeding voor de (door onszelf) bedreigde mens die we nu zijn.

    Dank voor deze meditatie🙏🏻

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s