Moraal/Angst/Beloning

Niet degene is een moreel mens die de morele geboden uit angst of vanwege een beloning opvolgt, maar degene die ze opvolgt omdat hij ze liefheeft.

Bron: Rudolf Steiner – GA 93 – Die Tempellegende und die Goldene Legende/Aus den Inhalten der Esoterischen Schule – Berlijn, 29 mei 1905 (bladzijde 168)

Eerder geplaatst op 15 september 2017  (9 reacties)

il_340x270.3423570372_gpz3

Advertentie

17 gedachtes over “Moraal/Angst/Beloning

 1. stroes71

  Om er maar een context bij te kiezen; moet gelijk denken aan de mysterieuze vaccins waarvan niemand weet wat er precies in zit of hoe ze werken maar hoe velen het toch maar hebben toegelaten vanuit het idee dat hen dan niks meer te verwijten valt (dus uit angst) en ook omdat ze dan hun gewoontes als bijvoorbeeld de vakantie of uitgaan in stand kunnen houden. (beloning)
  Allemaal onder het mom van bescherming en solidariteit (liefde) terwijl het tegengestelde waar is.

  1. Mooi verwoord.

   Het zijn allemaal lijnen van intenties door elkaar, kluwen van kortademigheid. Speelballen van morele en immorele insinuaties door elkaar, tot de shit zich zo ophoopt dat het er, vóór de pot gehaald wordt, uitstroomt en de verwarring ermee wegstroomt naar de zee.
   Wat overblijft is nieuw en vruchtbaar land,

   Maak ik t alleen nog mee in my life-time, dat is mijn persoonlijke zorg nu🙏🏻

  2. Bernard

   Er wordt exact geweten wat er in zit en hoe de vaccins werken. Maar net als met alle vaccins kan het verschillen mbt de genetische situatie van de betrokken patiënt en de verschillende covid-varianten. Dat zijn ze nog steeds aan het onderzoeken. Om diezelfde reden wordt er jaarlijks een vernieuwde griepvaccinatie toegediend.
   Ik ken niemand die zich uit angst heeft laten vaccineren maar, net als ik, uit zekerheid en vertrouwen!

   1. stroes71

    @Bernard: hoe kan het dan dat de patenten niet vrij worden gegeven? Dat de bedrijven die ze maken niet al hun productie kennis willen delen?
    En dat bepaalde merken vaccins uit de roulering zijn gehaald als gevolg van fatale bijwerkingen en andere niet? Wat maakt die verschillen? Hoor er niks over! En hoe gaat het met al die mensen die met die bijwerkingen te kampen hebben of hebben gehad? Waarom komen die niet op tv? En hoe kan het dat het aantal miskramen en hartaandoeningen exponentieel is toegenomen sinds de corona vaccinaties? En waarom liegt Hugo de Jonge over het feit dat van de IC patiënten het overgrote deel gevaccineerd is?
    En waarom zou je kinderen injecteren met iets experimentele als allang bewezen is dat corona even ongevaarlijk is voor kinderen als de gewone griep? En als je dan gaat zeggen: jamaar ze komen in contact met opa’s en oma’s dan is dat geen argument want als je griepverschijnselen hebt dan ging je sowieso al niet op bezoek of wie dan ook kussen of knuffelen. ‘Ja, maar je kunt het bij je dragen’. Ook zo’n gedrocht van een argument want dat is mens-eigen dat we van alles bij ons dragen, we zijn namelijk niet steriel.

    Het is een schande wat er gaande is en ik hoop dat het gauw escaleert zodat we die nazi praktijken kunnen stoppen.

   2. stroes71

    Ik geloof haar. Ze heeft in hetzelfde concentratiekamp gezeten als mijn opa.
    De tweede wereldoorlog ging ook over genen en ‘zuiverheid’. Werd ook geleid door witte jassen. Miljoenen mensen werden als ratten behandeld.
    Wie zegt mij dat mensen veranderd zijn? In het interview met Karen hamaker vertelt ze ook dat er bloedlijnen zijn tussen een paar coronavaccinfilantropen van nu en nazi’s van toen.
    Ik begrijp het niet dat mensen de patronen niet gaan zien. Die lopen wel meer dan honderd jaar terug.
    En waarschijnlijk nog vele malen langer.

   3. stroes71

    Voor wie interesse heeft, dit is een heel interview. (Weg gecensureerd van YouTube)

 2. stroes71

  En verder…
  Morele geboden opvolgen vanuit liefde betekent dus ook dat wanneer er aan die morele geboden gemorreld wordt dat je dan niet altijd even vriendelijk en liefdevol kunt blijven maar de plicht voelt ze te bewaken, ook als niemand het ziet of begrijpt.
  Liefde is ook boos kunnen zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s