Ieder mens heeft een andere orgaansamenstelling

Als de instrumenten die mensen voor hun onderzoekingen hebben goed genoeg zouden zijn, dan zou men ontdekken dat ieder mens eigenlijk een andere leversamenstelling heeft, een andere miltsamenstelling, een andere hersensamenstelling.

Lever is niet simpelweg lever. Bij ieder mens is de lever iets anders, uiteraard in fijne nuances. Dit alles hangt samen met dezelfde krachten die planten laten groeien. En we moeten altijd kijken naar de vegetatie van de aarde, en terwijl we naar de vegetatie van de aarde kijken, moeten we ons bewust worden:

Dat wat de planten vanuit de etherwereld laat groeien, werkt ook in ons, dat is wat de oorspronkelijke menselijke aanleg in ons teweegbrengt, wat zeer veel te maken heeft met ons lot. Want of iemand deze of gene lever- of longsamenstelling of hersensamenstelling vanuit de etherische wereld heeft, hangt nauw samen met zijn lot.

Bron: Rudolf Steiner – GA 235 – Esoterische Betrachtungen karmischer  Zusammenhänge – Erster Band – Dornach, 17 februari 1924 (blz. 34-35)  

il_340x270.3423570372_gpz3

4 gedachtes over “Ieder mens heeft een andere orgaansamenstelling

 1. stroes71

  Lot, maar ook verantwoordelijkheid.
  Want je kan een prachtige lever erven in je incarnatie, waar goede kwaliteiten bijhoren, toch als je je dan regelmatig klem zou zuipen gaan die kwaliteiten wel achteruit.
  En andersom ook, je kan een zwakke lever erven maar als je dan heel goed voor jezelf blijft zorgen en aan je innerlijke ontwikkeling werkt zal ie krachtiger worden.
  Het lot wordt bepaald door het verleden maar de toekomst door het heden.
  De samenstelling waarin je incarneert is de 100% die je hebt, maar nooit volledig kunt zijn.
  Tis meer het resultaat, de samenstelling van je eigen verleden, het torso draagt het archief van je eigen karma en ieder leven biedt weer kansen om een betere toekomst te organ-iseren. Met zowel kwaliteiten als verbeterpunten. Lichaam ziel en geest verweven het is eigenlijk zo wonderlijk, ondoorgrondelijk en het roept ook zoveel vragen op met betrekking tot orgaandonatie, stamcelonderzoek, gentherapie, en dat soort praktijken.

  1. Ingmar

   Hoi. stroes. Bedoel je te zeggen dat je zoiets als een karma veronderstelt dat werkt vanuit een beloningssysteem ? Jij doet goed, en dan ontvang je gezonde eigenschappen?

   Wat een mooi en ondoorgrondelijk (voorlopig voor mij dan:-)) citaat.

   Deze occulte bespiegeling is deel een aspect van Steiners werk dat mij heeft geleerd lief te hebben tegen tot in alle haarvaten van waar ik onderdeel van ben.

   1. stroes71

    Nee dat bedoel ik niet.
    Meer dat je bijvoorbeeld een mooie vaas kunt krijgen maar dat hoe je zelf met die mooie vaas omgaat bepaalt hoe, hoelang, en of die tot z’n recht komt.

   2. stroes71

    Wat jij nu neerzet als gezag of beloningssysteem bedoelde ik meer als wetmatigheden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s