Bijgeloof

Bijgeloof is niet: achter de dingen de geest te zoeken, maar hem blindelings in de dingen zelf te verleggen. De bijgelovige lijkt niet op degene die voor een uurwerk de uitvinder zoekt, maar op degene die in het uurwerk zelf een geest vermoedt, die de wijzers vooruit beweegt.

Bron: Rudolf Steiner – GA 34 – LUCIFER- GNOSIS 1903-1908 – GRUNDLEGENDE AUFSÄTZE ZUR ANTHROPOSOPHIE UND BERICHTE (bladzijde 55)

Eerder geplaatst op 10 september 2017 (5 reacties)

Jean-Adrien Philippe vond 1ste polshorloge uit. Hij werkte samen met zakenman Antoni Patek. Zodoende zijn er nog steeds peperdure horloges te koop van het merk Patek Philippe. De duurste die ik zag kost € 427.000. Totaal krankzinnig, want bij Chinese online shops kan men voor een paar tientjes en zelfs nog wel minder prachtige en goede horloges kopen.

Alberto-Santos-Dumont

10 gedachtes over “Bijgeloof

 1. stroes71

  En de bijgelovige lijkt niet op degene die voor een staatsgreep de uitvinder zoekt, maar op degene die voor die staatsgreep zelf een virus vermoedt, die de methodes noodzakelijk maakt

   1. stroes71

    @Ingmar
    Dat een virus alleen maar verdwijnt wanneer genoeg gastheren en gastvrouwen het (overigens op dezelfde wijze als alle voorgaande griepvirussen) doormaken, waarna ze een versterkt en ‘ge-update’ immuunsysteem hebben.
    Dat niet is aangetoond dat het een levensbedreigend virus is.
    Dat het beleid zelf from day one vele malen levensbedreigender is dan welk virus dan ook ooit is geweest.
    Daarom vind ik iedereen die achter de maatregelen en remedies staat bijgelovig.

   2. Ik begrijp je stroes en ben het tot de laatste zin volledig met je eens. Ik kan alleen niet spreken voor anderen. Iemand bijgelovig noemen impliceert dat je min of meer weet hoe hij tot een opvatting komt. En dat weet ik niet.
    Ikzelf voel me in ieder geval gemotiveerd meer interesse in mijn eigen immuunsysteem te hebben

   3. stroes71

    Onze data zijn het nieuwe goud. We zijn vanaf dag 1 bespeeld omdat onze digitale profielen op straat liggen. We leveren geld op. Onze ‘waarde’ is zichtbaar geworden dankzij of beter gezegd helaas door de nieuwste technologieën.
    Die niet eerder op mensen zijn toegepast, omdat dat tot ‘corona’ daar een strakke grens werd getrokken.

  1. Stroes, je zou ook kunnen zeggen: De bijgelovige kijkt niet naar de krachten achter het virus, maar ziet in het virus zelf de verwekker van de besmettelijke ziekte.

   Met andere woorden: Het virus verwekt de ziekte niet, het virus is een bijverschijnsel van de ziekte.

   1. stroes71

    @Ritzerd
    Ziekte als in vergiftiging door leugens en structureel leven in angst en verwarring? En conflict? Veroorzaakt door manipulatieve leugens op collectieve schaal?
    Als je dat bedoelt dan kan ik het beamen.

   2. stroes71

    Wie miljarden mensen denkt te kunnen onderwerpen aan een 24/7 monitor-en controlesysteem voor tot in de laatste cel van hun lichaam, door middel van de ranzigste systematische mangel technieken, is gewoon een slavendrijver.
    Dit beleid begint een slavendrijver mentaliteit te vertonen en van slavendrijvers is wel bekend hoe die met de gezondheid van hun handel omgaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s