Woorden en Daden

Ik kom altijd in een erg humoristische stemming als goedbedoelende tijdgenoten steeds weer opnieuw zeggen: ‘Op woorden komt het niet aan; op daden komt het aan!’ – Ik heb in de meest ongeschikte situaties, zowel in dialogen als ook op verschillende podia keer op keer horen declameren: ‘Woorden doen er niet toe; op daden komt het aan!’- Bij wat er in de wereld aan daden gebeurt, komt alles op de woorden aan! Er gebeuren namelijk voor wie de zaak doorziet helemaal geen daden, die niet van tevoren door de woorden van iemand zijn voorbereid.

Bron: Rudolf Steiner – GA 339 – Anthroposophie, soziale Dreigliederung und Redekunst – Dornach, 14 oktober 1921 (bladzijde 81)

Eeder geplaatst op 29 jul 2017 (2 reacties)

Advertentie

5 gedachtes over “Woorden en Daden

 1. thorvald

  Worden wie je bent of liever gezegd: Wakker worden. Dit als voorbeeld.
  Bovengenoemde tekst, uit z’n geheel genomen doet afbreuk aan het werk van Rudolf Steiner.
  De gedachte komt op: welke hobbyist is hiermee begonnen, het is misleidend en nooit zo bedoeld!!!

  1. Haike

   Als je je een beetje had ingespannen dan zou je er vrij makkelijk achter hebben kunnen komen van welke zogenaamde “Hobbyist” deze site is. maar dat heb je blijkbaar niet gedaan. Je doet dus exact waar Steiner voor waarschuwt: geen onderzoek doen, maar wel bleren wat wel en niet kan of mag, of bedoelt is.

   In al die jaren dat ik hier lees, en reageer, (en dat zijn er ondertussen aardig wat) is dit de eerste keer dat iemand ronduit zo negatief reageert.

   Misschien moet je je dan ook maar tot de redactie van het tijdschrift “Motief”: wenden, want die plaatsen in hun blad ook altijd een citaat van Steiner, vaak overgenomen van deze site, mag dat dan wel? Zo goed vinden ze daar deze zogenaamde “Hobbyist”

   Het meeste van Steiner wat verschenen is in boekvorm, zijn genotuleerde verslagen van gehouden lezingen, daar kan je dan ook van gaan afvragen of dat nou de bedoeling is…
   Bedroevend zo’n opmerking, ik heb het liever over de inhoud.

  1. Dank je, Haike en Stroes. Ik ga zelf maar niet op deze persoon in, want meestal krijg je dan nog meer kleinerende praatjes te horen. Ik heb reacties van hem of haar nu ook geblokkeerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s