Besmettingsgevaar

Men kan zeggen dat het besmettingsgevaar bij pokken buitengewoon groot is. Men moet echter niet zo ondoordacht zijn om bij de overdracht van pokken altijd aan lichamelijke bemiddeling te denken; in feite zijn de psychologische predisposities bij pokken bijzonder sterk.

Een bewijs hiervan kan zijn dat je jezelf heel goed kunt beschermen als je je op de juiste manier weet af te sluiten. Ik kan erover praten omdat ik ooit als tweeëntwintigjarige een leerling les heb gegeven, wiens moeder met zwarte pokken er naast lag, alleen gescheiden door een spaanse wand van de kamer waarin ik mijn onderwijs gaf.

Ik heb er niets tegen gedaan, ik ging door met de lessen tot zijn moeder weer beter werd. Maar ik heb dat heel graag gedaan, vooral ook om te zien  hoe je jezelf kunt beschermen wanneer je de pokkenpatiënt, dus ook degenen die aan zwarte pokken lijden, geheel objectief neemt als een ander object, zoals een steen of een struik, waar je geen verdere gevoelens van angst of andere emoties bij hebt, maar het beschouwt als een objectief feit. 

Dan is het besmettingsgevaar inderdaad in hoge mate tegen te gaan. Daarom kan de psychische factor uiteindelijk ook sterk meespelen bij de infectie. Ik ben er nooit voor teruggeschrokken mezelf op enigerlei wijze bloot te stellen aan de mogelijkheid van een infectie, en ben eigenlijk nooit aangestoken geweest, heb nog nooit last gehad van een infectie.

Hierdoor kon ik vaststellen dat alleen al het bewustzijn, het sterke bewustzijn van het bestaan ​​van een ziekte, vanuit de ziel (Duits: vom Astralleib aus) de oorzaak van ziekte kan zijn. Het sterke bewustzijn van een ziekte kan de ziekteveroorzaker zijn vanuit de ziel. 

Bron: Rudolf Steiner – GA 314 – Physiologisch-Therapeutisches auf  Grundlage  der  Geisteswissenschaft / Zur  Therapie  und  Hygiene – Dornach, 22 april 1924 – (blz. 286-287)

PS  Steiner spreekt hier specifiek over pokken, maar ik neem aan dat wat hij hier zegt wel voor elke infectieziekte kan gelden. Dus alle angst die er door de overheid en de media wordt gezaaid over Corona kan juist de verspreiding van de besmetting alleen maar erger maken. Beelden van IC bedden waar wel vijf verpleegkundigen in een soort ruimtevaartpak omheen staan en meldingen van weer duizenden besmettingen per dag jagen de mensen de stuipen op het lijf. Hoeveel van de besmette mensen er nu werkelijk zwaar ziek zijn, wordt bijna nooit gemeld. Dus men zou in plaats van het aantal besmettingen eens moeten melden hoeveel mensen er elke dag met Corona in het ziekenhuis terecht komen. Dat zijn er relatief maar heel weinig.

angst

10 gedachtes over “Besmettingsgevaar

 1. “De pandemie van de angst”: dat is de titel van een recentelijk verschenen boek over de coronacrisis. Door de media aangeprate angst. Dag na dag met de propagandahamer op dezelfde nagel slaan, anderhalf jaar aan een stuk. Terwijl op de website van de WHO staat dat dit virus (dat trouwens nog nooit is geïsoleerd en gepurificeerd en volgens de postulaten van Koch dus een spook is) het equivalent van … een seizoensgriep is. De gemiddelde leeftijd van een “coronadode” is … 81. Dat is ook de gemiddelde levensverwachting.

 2. Haike

  Kan ik uit dit citaat opmaken dat een ziekte een Geestelijk wezen is? Want het werk dus via de weg van de emotie.Het doet me sterk denken aan het boekje van Ivar Römer ” Innerlijk gesprek met een Corona wezen”: De parelmoeren wordingswezens. Adventum: Assen, 2020.
  ISBN: 9789492326515

 3. Ja, Didier, dat heb ik mij ook vaak afgevraagd. Zouden degenen die overleden, zogenaamd door Corona, niet evengoed zijn overleden als ze niet waren besmet door het Corona virus.?

 4. Bernard

  Van alle Nederlanders die tussen begin maart en eind juni zijn overleden, stierf een op de zes aan de gevolgen van Covid-19. In de GGD-regio Hart voor Brabant was dat zelfs een op de drie.
  De GGD-regio Hart voor Brabant, waar onder meer Tilburg, Den Bosch, Uden, Oss en Waalwijk onder vallen, telde de meeste sterfgevallen: ruim 1400. Ten opzichte van de bevolkingsomvang werd Zuid-Limburg ongeveer even hard getroffen.
  Deze mensen hebben heel lang in het ziekenhuis en de intensive care gelegen, waardoor de bezetting overvol was.
  Ik vraag me af of het te maken kan hebben met de genetische constellatie.

 5. henri

  Een rapport me DE FEITEN aangaande. Corona kan je. je lezen en downloaden bij Jensen.nl
  Hij ontmakert al 19 maanden de vele leugens .

  In deel 1 staat oa

  De media noemen 2020 het “dodelijkste jaar sinds de Tweede Wereldoorlog”, maar dit is misleidend aangezien ze geen rekening hebben gehouden met de enorme toename van de bevolking sinds die tijd. Een meer redelijke statistische graadmeter voor sterfte is het leeftijdsgestandaardiseerde sterftecijfer, omdat deze de sterfte in verschillende jaren beter vergelijkbaar maakt (bijvoorbeeld wanneer de bevolking verandert wegens vergrijzing).
  Deze grafiek laat zien hoe het jaar 2020 ‘beter’ scoort dan 2008 in het Verenigd Koninkrijk:

  Ook is het leeftijdsgestandaardiseerde sterftecijfer in de Verenigde Staten (2020) op hetzelfde niveau als in 2004:

  Ook in Nederland is dezelfde analyse op te maken. De bevolking is de afgelopen jaren namelijk sterk gegroeid én vergrijsd, waardoor er geen sprake is van oversterfte in het jaar 2020.
  Volgens een analyse van het Duitse CBS ligt het sterftecijfer van 2020 op of onder het niveau van 2016 tot 2018. In Australië was het dodental, ondanks een wereldwijde pandemie, lager dan verwacht.
  Een rapport van het Amerikaanse ‘National Bureau of Economic Research’ verwacht echter wel 800.000 extra overlijdens in de komende vijftien jaar ten gevolge van de coronagerelateerde werkloosheid.

   1. henri

    Ik ken maar 1 Jensen . Volgens ik weet heeft hij nooit beweert dat Trump heeft gewonnen maar dat Trump zonder fraude had moeten winnen . En als het over die corona hoax gaat krijgt hij van mij een 1000 op 100 . Want ik volg dit reeds 19 maanden en al zijn voorspelingen voor zover hij die deed zijn uitgekomen .

 6. stroes71

  Niet alleen het bewustzijn van ziekte, maar ook het gebrek aan focus kan de weerstand breken en daarmee besmetting in de hand werken.
  Doordat de aandacht naar de lessen ging kon hij de aanwezige zieke objectiveren.
  Doelen maken weerbaar.

 7. Anton van Rooijen

  Een uiterst actueel Steiner-citaat dat aangeeft dat angst o.a. een sterke promotor is om ziek te worden.Het afweer systeem wordt verzwakt,angst doet de mens in zijn schulp duiken,psychisch in elkaar krimpen, dit is een rechtsstreekse aanval op ONS IK. De kracht om bewust met onze omgeving om te gaan wordt aangestuurd door ons IK , gesteund door vertrouwen in het persoonlijk lot. Als het moment daar is overlijdt de mens,een door ons hogere IK gestuurd proces.Daaraan is niet te ontkomen,Is er toevallig een corona epidemie gaande dan kan m.i. ons hoger IK deze epedimie heel “gebruiken” in het proces van overlijden.Maar als ONS MOMENT nog niet daar is,dan overlijden wij niet aan aamn welke pandemie dan ook. Dat moet natuurlijk niet leiden tot een houding van: nou we zien wel hoe het zal gaan. De kracht van de mens is het open ingaan van je toekomst en, gesteund door moreel gedragen inzicht ons levenspad te vervolgen. Dit nu; is onze ontwikkeligsweg op aarde.leuk is dat wij hoeven ons niet te vervelen! Antonio di Padue

  >

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s