Verwoestende krachten

In onze tijd moest de bovenzinnelijke kennis terugtreden; dat moest zo zijn om de grote veroveringen op het fysiek-zintuiglijke gebied mogelijk te maken, om volkomener te worden in de beheersing van de materiële wereld. Nu is de tijd nabij waarin de mensheid zich weer spiritueel moet verdiepen. De mens koerst tegenwoordig op het fysieke vlak naar een stadium dat niet zou kunnen worden verdragen, als het spirituele leven zich niet weer ontwikkelde.

Een voorbeeld hoe nodig het voor de mensheid is om zich spiritueel te verdiepen: U kent de ontzaglijke vooruitgang van bijvoorbeeld de elektriciteitsleer; met deze krachten is een ongelooflijke kracht verknoopt, die het mogelijk zal maken dat de mens deze krachten misbruikt. De mens zal, en wel in een niet al te verre tijd, heer zijn over vreselijke krachten, die hij op het fysieke gebied zal laten werken. Hij zal bijvoorbeeld ontploffingen, explosies op ver afgelegen locaties kunnen ontketenen, zonder dat iemand in staat zal zijn de aanstichter te identificeren.

De mensheid zal macht hebben. En wee als de mens dan moreel niet op het niveau staat om deze verschrikkelijke krachten alleen en uitsluitend voor goede doeleinden te gebruiken! Deze tijd hebben de leiders van de mensheid voorzien en het is de missie van de antroposofie om de gemoederen voor te bereiden op wat gaat komen, ze te waarschuwen, hen de weg en het doel te tonen.

Bron: Rudolf Steiner – GA 89 – Bewußtsein/Leben/Form – Berlijn, 3 april 1905 (bladzijde 295-296)

Eerder geplaatst op 10 januari 2018  (2 reacties)

796eefd6-4687-11eb-be92-09cd005df0bf_image_hires_171827

13 gedachtes over “Verwoestende krachten

 1. Haike

  De fall-out van Tsjernobyl verspreide zich toen over heel Europa. Henri heet een heel aardig reactie geschreven bij de eerste keer over ditzelfde citaat. Over boven en onder; wat daar gebeurt. Als je dat beeld het iets kleiner maakt, en beperkt tot de Aardse maatstaven, dan gebeuren er in de lucht verschrikkelijke dingen; fall-out die je inademt die tot gigantische tumoren in het lichaam leidt.
  Maar op de grond, in de grond en zeker op biologisch (dynamische) bewerkte gronden was de fall-out vele malen eerder verdwenen dan op op reguliere bewerkte landbouwgronden.

  Hoe zit dat dan?

  Gronden die biologisch bewerkt worden bevatten meer organisch stofgehalte (OS) in de bouwvoor.Dat is een soort Turf achtige stof in de grond, het bevorderd ook het vochtvast houdend vermogen van de grond

  Wanneer er 4% of meer OS in de bouwvoor zit, is dit in staat radioactiviteit snel en grondig af te breken. De op deze manier bewerkte akkers waarin dan ook eerder radioactief vrij.

  Akkers die met kunstmest te maken hebben; daarin wordt juist het OS in afgebroken…

  Dus als je iets goeds wilt doen: niet alleen voor jezelf maar ook voor de generatie’s na je waaronder je kinderen en je kleinkinderen, koop je voedsel van een biologische kwaliteit, als de vraag stijgt, kunnen er meer boeren en tuinders op een dergelijke manier gaan werken, en hebben we een betere Aarde waarop we leven.

  1. henri

   Haile ,

   Dit haalde ik uit vrijgeestesleven.be

   *. Als men dus electriciteit gebruikt om er voedingsmiddelen mee te behandelen, dan produceert men voedingsmiddelen die er langzaam maar zeker toe leiden dat het dier dat ze vreet zal sclerotiseren. Dat is een langzaam proces -men zal er aanvankelijk niet veel van merken- men zal als eerste symptoom ervaren dat de dieren op de een of andere wijze vroeger aan hun eind komen dan het geval zou moeten zijn. Men zal er niet op komen de oorzaak bij de electriciteit te zoeken, men zal het aan alle mogelijke oorzaken toeschrijven. Electriciteit is nu eenmaal iets dat niet op het levende zou moeten inwerken met de bedoeling dat leven speciaal te bevorderen, want dat kan zij niet. Als men weet dat electriciteit een niveau lager ligt dan het leven, en dat het levende des te meer naarmate het hoger georganiseerd is, ernaar streeft de electriciteit van zich af te stoten – het is een afstoten- als men het levende nu aanzet om afweermiddelen te gebruiken als er niets af te weren is, dan wordt dat levende nerveus en ongedurig en geleidelijk sclerotisch.”

   Dus wezens die via hun voeding electriciteit binnenkrijgen, ontwikkelen daar een afweerreactie tegen, willen deze electriciteit afstoten, en worden daardoor sclerotisch. Misschien iets waar microgolfovengebruikers even kunnen bij stilstaan …

   1. Zou dan bijvoorbeeld koken op een elektrisch fornuis of brood roosteren op een elektrische broodrooster ook niet goed zijn?

   2. Haike

    Dat is ook exact de reden waarom er bij mij geen magnetron het huis inkomt. Er is overigens een Zwitserse wetenschapper die onderzoek heeft gedaan naar de werking van magnetrons. De heren en dames die magnetrons produceren hebben de man voor de rechter gesleept en hij heeft toen een spreekverbod opgelegd gekregen. Dit heeft hij aangevochten tot in Brussel aan toe, en deze hebben hem in het gelijk gesteld. Maar zover mij bekend is dat spreekverbod nog steeds niet opgeheven.

  2. Frans

   Wat Rudolf Steiner bedoelt met de uitwerkingen van de elektro magnetische krachten is dat in deze tijd de geoengineering in vol bedrijf is.
   Tsjernobil. Haïti. Kerncentrale van Japan. De dreiging om La Palma open te splijten waardoor het sterk overhellende eiland in zee zou storten en een enorme tsunamie op de Amerikaanse oostkust zou veroorzaken is onlangs verijdeld doordat belanghebbenden nog ergere zaken zouden overkomen.
   De duisternis is in een enorme oorlog met elkaar om hun belangen te beschermen.
   Dat daarbij grote gevaren voor bevolking in het geding zij maakt hen niets uit. .
   Zoek het Licht zou ik zeggen. En verenig je in hogere energieën en lichtkrachten om heelhuids hieruit te komen en de aarde te saven.

 2. Bernard

  Als dat zo zou zijn, zou je ook geen elektrisch licht kunnen laten branden, of achter je computer zitten!
  Steiner zegt “En wee als de mens dan moreel niet op het niveau staat om deze verschrikkelijke krachten alleen en uitsluitend voor goede doeleinden te gebruiken!” Daar gaat het m.i. dus om, want elektrische krachten kunnen ook voor verschrikkelijke dingen gebruikt worden, oorlogsgeweld en zo; dan zijn het ‘verwoestende krachten’.

  1. Haike

   Ik weet niet waar je die informatie vandaan haalt maar ik betwijfel of dat klopt. Het gaat hiet over voedsel wat verhit wordt, die is opgewekt via elektrische warmte. Voedsel wat is verwarmd in de magnetron en wat gegeten wordt ;daar reageren de witte bloedlichaampjes op dezelfde manier alsof ze kankercellen gewaar worden..

 3. Bernard

  Voedingscentrum.nl : Is eten opwarmen in de magnetron schadelijk?
  “Nee. Het opwarmen van eten in een magnetron is niet gevaarlijk voor de gezondheid. Je kunt veilig eten ontdooien en verhitten in de magnetron.
  Een magnetron verhit het eten met ongevaarlijke elektromagnetische straling. Dit zet vochtdeeltjes in het eten in beweging en door wrijving komt warmte vrij. Deze zogenoemde microgolven zijn niet radioactief en ongevaarlijk”.

  1. Haike

   Dan moet je me toch nog eens het volgende uitleggen:

   In de begintijd van de magnetron werd in de ziekenhuizen wel menselijk bloed opgewarmd naar 37º om vervolgens ingebracht te worden bij iemand die een bloedtransfusie nodig had.

   Resultaat: De ontvanger komt te overlijden. Dat gebeurt niet als je dat zelfde bloed op een andere manier verwarmt naar 37º..

   Menig rechtszaak is daar over gevoerd in Amerika, maar daar krijg je echt geen inzage in.. Bij mijn weten is het nu ook verboden om bloed op te warmen in een magnetron.
   Dat doen ze echt niet als de magnetron veilig zou zijn.

   Verder zijn de waterkristallen en de foto’s van Masaru Emoto de moeite waard om eens goed te bekijken en hoe water kristalliseert wat is opgewarmd geweest in een magnetron. Angst aanjagend. Bijna dezelfde foto verkreeg hij toen hij water wegzette met een sticker erop “Duivel”. en dat later invroor en fotografeerde.

 4. Frans

  Steiner heeft het over verwoestende krachten voortkomend uit misbruik van elektriciteit.
  Je zou iets kunnen opzoeken van Nicola Tesla.
  Hij heeft zeer vele grote problemen opgelost op het gebied van elektriciteit ten goede komend aan het gebruik ervan. Met name ook vrije energie of nulpunt energie. Bestemd voor de mens.
  Maar alles is hem afgepakt. En hij is waarschijnlijk lijk vermoord evenals zijn advocaat. Zijn techniek mocht niet ten goede komen aan menselijk gebruik.
  Hij vond echter ook vele dingen uit die zijn tijd vooruit gingen.
  Hij kon toen al een gesprek opnemen op band. Hij maakte apparaten of vond ze uit waarmee je frequenties kon opwekken die aardbevingen kunnen veroorzaken.
  Hij schrok hier zelf van.
  De tegenwoordige aardbevingen en kerncentrale ontploffingen zijn veroorzaakt door geoengineering
  La Palma momenteel had honderden aardbevinkjes voordat de vulkaan uitbarstte. Op dit moment is de uitstoot gevaarlijk ah worden!
  Lapalma staat op een sokkel van vulkanisch materiaal en helt gevaarlijk over naar westzijde. Diegene die met frequenties de uitbarsting veroorzaakte
  Wil een tsunamie veroorzaken voor de oostkust van de VS door het eiland in tweeën te laten breken.
  De militaire organisaties die de frequenties veroorzaken bedienen zich van HAARP. (Kun je opzoeken),
  in een ondergrondse militaire basis in Noorwegen.
  E rampen met Fukuchima en Tsejernobyl Zijn met geoengineering teweeg gebracht.
  Er is ook nu nog een enorme energieoorlog ad gang.
  Met name China is wereldwijd ondermijnend bezig om zijn groeimarkt te behouden.
  Hun spel is zeer gevaarlijk.
  Er zijn dreigingen over en weer.
  De mens moet dus wakker worden!
  Zijn eigen hogere frequenties of trillingen ontwikkelen .
  Ik heb jaren geleden een reactie op een vraag van iemand Steiner horen be antwoorden met ; tja dan zult u uw trillingen moeten verhogen!
  Waarnemen van de Geestelijke wereld hangt dus ook samen met verhogen van frequenties. Denk aan de Schumann frequenties/ resonanties die de afgelopen 10 jaar enorm zijn gestegen.
  Bojinra heeft een gedicht geschreven dat eindigde met ; las nur hinein das licht allein. Hij sprak over het kristal licht.
  Omring mij met een muur van kristal.
  Laat alleen licht naar binnen.
  Bojinra kun je ook opzoeken.
  Was een monnik en kunstzinnig iemand.
  Die Astraal waarnam en mooie schilderingen heeft gemaakt.
  Zijn echte achternaam is Appen -scheider.
  Zouden wij van koolstof basis celstructuur naar kristal basis gaan wat onze celstructuur betreft. Hogere trillingen kunnen alleen via kristallijne celstructuur opgenomen kunnen worden. ?
  Bo Jin Ra. Zegt ons dit.

  1. henri

   Ik ken La Palma en ben er vaak geweest , Nu alles is mogelijk en sinds Haarp werkzaam is dat zal ongeveer 2007 zijn is mag je inderdaad niets meer uitsluiten .
   In La Palma was de laatste vulkaanuitbarsting de Tenegiua in 1971 en duurde niet zo lang ong 1 maand , en deze ligt er kort boven ,er liggen daar 9-tal vulkanen op een rij ,en zijn hotspots vulkanen dwz niet met breuklijnen te maken ,maar door de inwerking van zonnewarmte ,volgens Steiner zoals de Vesuvius .Zeker ben ik niet ,volgens ik las zij de beving van Haiti veroorzaakt door Haarp , om het lang te ontwrichten enz..Amerika hadden er baat bij , en de tsunami Indonesie zou een oefening zijn met soort atoombommen staat ook wel in de palmbladeren voorspellingen ….
   Laat ons hopen dat La Palma mooie eiland nog een beetje overblijft , zou graag eens weergaan maar al die corona rommel is al genoeg voor die mensen geweedst denk ik , Meer dan 1000 huizen zijn al verwoest en zullen nog meer worden want dze zal langer duren kan tot 3 maanden duren en de vele bananenplantages ..en zo meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s