Ook een ziener kan zich in een detail vergissen

Niemand is in staat de astrale wereld in zijn totaliteit te beschrijven; ze is rijker en omvangrijker dan onze fysieke wereld. Ik geef toe dat ook de geestelijke onderzoeker zich in een detail kan vergissen, net zoals men zich in de fysieke wereld kan vergissen, als men bijvoorbeeld de hoogte van een berg bepalen wil. Maar net zomin als een dergelijke fout in een detail een reden kan zijn om de fysieke wereld te ontkennen, net zomin kan een mens geneigd zijn vanwege een fout in een detail de werkelijkheid van de astrale wereld te ontkennen.

Bron: Rudolf Steiner – GA 88 – Über die astrale Welt und das Devachan – Berlijn, 28 oktober 1903 (bladzijde 32)

Eerder geplaatst op 30 december 2017 (3 reacties)

41gWzxHeOQL._SY264_BO1,204,203,200_QL40_ML2_

3 gedachtes over “Ook een ziener kan zich in een detail vergissen

 1. henri

  Bij Robbert van den Broeke die zo erg verguisd is door de skeptic komen nu vele voorspellingen uit , natuurlijk niet allemaal , waaronder toch hele bijzondere

  Hier een paar

  Robbert van den Broeke

 2. Ik denk dat Steiner met ‘ziener’ bedoelde: het geestelijke ‘zien’. In de geest openbaart zich een wereld welke verheven is boven die van het lichaam en de ziel. Dat heeft met toekomstvoorspellingen niks te maken. Dat kun je beter aan RTL4 of zo over laten.

  1. henri

   Dat is juist . En het verschil ligt ook voornamelijk in wat Steiner zo vaak beschrijft als de oude helderziendheid of overblijfselen ervan zoals bij mediums en de bovenbewuste ( of nieuwe ) helderziendheid , die wij allen zelf dienen te verwerven door studie en meditatie zoals dat voorn . “ De weg tot inzicht in hogere werelden “ gebracht is door Steiner . Daar ligt ook de accuraatheid in waarom het niveau van Steiner zo hoog is geweest .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s