Over Corona vaccinatie kinderen

Dit citaat is niet van Steiner, maar van een Engelstalige antroposofische website: ANTHROPOPPER – Suffer the little children

Heeft het enige zin om kinderen een gloednieuw vaccin te geven zonder lange termijn veiligheidsgegevens voor een ziekte die hen nauwelijks treft? De mensen die dit doen, hebben niet eens de pretentie dat het voor de veiligheid van kinderen is. Het is omdat volwassenen verstrikt zijn geraakt in onze cultuur van veiligheid tot elke prijs en denken dat het moreel aanvaardbaar is om kinderen een medicijn te geven dat hen schade kan berokkenen – om andere volwassenen te beschermen, van wie de meesten al zijn ingeënt.

img_0265

Jeremy Smth – beheerder van Anthropopper

13 gedachtes over “Over Corona vaccinatie kinderen

 1. M.L Heine

  Ik maak mij grote zorgen, het is vreselijk en ik moet echt alle zeilen bij zetten om hier mijn geestkracht tegenover te stellen. Mijn kinderen zijn gelukkig wijzer, maar dat neemt niet mijn zorg weg over de wereldontwikkeling die totaal ongrijpbare vormen aanneemt!!!

  1. Ja, de hele Corona aanpak komt mij tamelijk krankzinnig voor. De hele wereld vaccineren, omdat een klein deel van de mensen ziek kan worden, meestal ouderen met toch al een slechte gezondheid, gaat mij te ver. En dan komt zowat elke dag de grote profeet Diederik Gommers op tv met uitspraken als: ‘Vaccineren, vaccineren, vaccineren, hoe gemakkelijk kan het zijn?’ En hij heeft geen spoor van twijfel of dit wel de juiste aanpak is. Zodra hij weer in beeld verschijnt, schakel ik gauw de tv uit.

 2. Bob Vlaskamp

  Het dilemma tussen je zorgplicht voor de medemens (ook al is die onwetend), welke vanuit de antroposofie wordt gepropageerd, en het ‘beter’ weten van de even ‘ontwetende’ wetenschap.

  Ik weet het niet..

 3. Cisca

  Allemaal hebben we er mee te maken, al bijna anderhalf jaar.
  Alle maatregelen hebben ons in meer of mindere mate “aangetast””/
  Een woord voert de boventoon en dat is ANGST.
  Kort geleden las ik deze woorden van een franse filosoof:

  OFFER NIET HET LEVEN AAN DE ANGST VOOR DE DOOD.

  Mijn verzuchting is deze:
  dat er een voorlopig – vanuit dit gebeuren – voorzichtig begin kan worden gemaakt met het vertrouwd raken en maken (van vriend of kennis) met de eindigheid van dit leven.
  Dan kan deze ingrijpende gebeurtenis een zinvolle betekenis krijgen.

  Cisca

 4. Olf

  Bij alles moeten we fanatisme vernijden:

  Wenn die Verhältnisse so liegen, wie zum Beispiel in unserer Gegend, wo die Einwirkung durch die Erziehung und so weiter sehr schwierig ist, wie soll man sich da verhalten?
  Da muß man eben impfen. Es bleibt nichts anderes übrig. Denn das fanatische Sichstellen gegen diese Dinge ist dasjenige, was ich, nicht aus medizinischen, aber aus allgemein anthroposophischen Gründen, ganz und gar nicht empfehlen würde. Die fanatische Stellungnahme gegen diese Dinge ist nicht das, was wir anstreben, sondern wir wollen durch Einsicht die Dinge im Großen anders machen. Ich habe das immer, wenn ich mit Ärzten befreundet war, als etwas zu Bekämpfendes angesehen, zum Beispiel bei Dr. Asch, der absolut nicht geimpft hat. Ich habe das immer bekämpft. Denn wenn er nicht impft, so impft eben ein anderer. Es ist ein völliges Unding, so im einzelnen fanatisch vorzugehen.“ (Lit.:GA 314, S. 287f)

 5. De injectie tegen de griep genaamd:’Covid-19 ‘ ,is in de experimentele fase.
  Duidelijkheid daarover is er niet, vanuit de voorlichters.
  Dus we zijn nog niet toe aan wel of geen fanatisme.
  Misschien dan alleen het fanatiek mee willen doen aan een wereldwijd experiment.

  1. Haike

   Ik ben het helemaal met je eens Jendieng. Maar het fanatisme is er al. Twee dagen geleden werd mij duidelijk gemaakt door een persoon dat die niet, en ook nooit meer iets met mij te maken wil hebben. Me ook nooit meer wil spreken of zien, alleen maar omdat ik er bewust voor gekozen heb me niet te laten vaccineren.

   Kennelijk gaat Covid ook een scheiding der Geesten geven…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s