Met de gezondheid is het zoals met het geld

Met de gezondheid is het zoals met het geld. Als we naar geld streven om het voor menslievende doeleinden te hebben, dan is het iets heilzaams, iets goeds. Het streven naar geld mag niet afgewezen worden, want het is iets wat ons in staat stelt het cultuurproces te bevorderen. Streven we naar geld omwille van het geld, dan is het absurd, lachwekkend. Net zo is het met de gezondheid. Streven we naar gezondheid omwille van de gezondheid, dan heeft het geen betekenis. Streven we naar gezondheid omwille van wat we met de gezondheid bereiken kunnen, dan is het streven naar gezondheid gerechtvaardigd.

Bron: Rudolf Steiner – GA 56 – Die Erkenntnis der Seele und des Geistes – München, 5 december 1907 (bladzijde 218-219)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eerder geplaatst op 27 juni 2017  (1 reactie)

Advertentie

7 gedachtes over “Met de gezondheid is het zoals met het geld

    1. Gezondheid en gezondheidszorg omvat meer dan enkel fysiek welzijn en onwelzijn. Neem tevens (1) ’s mens psychische gesteldheid, (2) zijn biografische worstelingen en (3) de hoedanigheid van menselijke interactie in algemene zin in ogenschouw. Antroposofie paart sociaal hygiëne op een bijzondere manier met speciale menskunde. Voor iets meer daarover, een aanwijzing, zie de notie: Intersubjectiviteit, sociale basisimpuls en antroposofische zintuigleer.

    1. Ja, dat is leuk. Heb je ook de neiging te veel te snoepen als je zoiets krijgt? Ik haal bewust geen chocola of snoep in huis, want dan neem ik te veel. Heb wel altijd lekkere koekjes.

      1. Het kan een trigger zijn om met dat soort lekkernijen gewone basismaaltijden te vervangen. Daar pas ik voor. Chocola eet ik niet veel, wordt me al snel te zoet. Soms koop ik stroopwafels voor bij de koffie. Voor de keel gebruik ik regelmatig keelpastilles als Wybert en Potter’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s