Over de demon Sorat

We naderen nu de op handen zijnde periode van de derde 666 jaar: 1998. Aan het einde van deze eeuw komen we bij het punt waar Sorat weer uit de afgronden van de evolutie het sterkste zijn kop opsteken zal, waarbij hij de tegenstander van de verschijning van Christus zal zijn, die de daartoe voorbereide mensen al in de eerste helft van de twintigste eeuw zullen hebben doordat de etherische Christus zichtbaar wordt. Het zal enkel nog een twee derde aantal jaren van deze eeuw duren tot Sorat op machtige wijze zijn porem (Duits: Haupt) verheffen zal. […]

En nog voor het einde van deze eeuw zal hij zich doen blijken, doordat hij in talrijke mensen zal komen als het wezen van wie ze bezeten zijn. Men zal mensen voor de dag zien komen, van wie men niet zal kunnen geloven dat het werkelijk mensen zijn. Ze zullen zich ook uiterlijk op een eigenaardige wijze ontwikkelen. Ze zullen uiterlijk felle, sterke naturen zijn met woedende trekken, vernietigingszucht in hun emoties. Ze zullen een gelaat dragen waarin men uiterlijk een soort dierlijk gezicht zal zien. De Soratmensen zullen ook uiterlijk herkenbaar zijn, ze zullen op de vreselijkste manier niet alleen alles bespotten, maar ook alles bestrijden en in de afgrond storten willen, wat van spirituele aard is.

Bron: Rudolf Steiner – GA 346 – Vorträge und Kurse über christlich-religiöses Wirken – V – Apokalypse und Priesterwirken – Dornach, 12 september 1924 (bladzijde 122)

Portraits of Rudolf Steiner 0001

Eerder geplaatst op 15 juni 2017 (6 reacties)

Advertentie

9 gedachtes over “Over de demon Sorat

 1. Kees

  Ridzerd kunt u de 1ste reactie en dan ook gelijk deze reactie verwijderen? Ik wil mijn vraag anders formuleren. Alvast bedankt

 2. De woorden klinken als een onomkeerbaar feit. Is dat ook zo? Zijn de mensen die deze woorden kunnen begrijpen iets kunnen doen om tegenwicht te bieden. De geest zal toch altijd overwinnen denk ik. Misschien niet hier op aarde dan wel op een ander niveau. Maar het zou mij verbazen als het de bedoeling is dat we ons als makke lammeren het licht laten ontnemen. Want wat hierboven staat lijkt allang in gang te zijn gezet en hebben de Sorathmensen functies bij de WHO, WEF, etc. Dus: wat te doen?

  1. Haike

   Ik ben blij dat je die vraag stelt…. Niet dat ik mezelf op de borst wil kloppen, maar toen ik die vraag drie en half jaar geleden ook stelde, bleef het daarna angstwekkend stil.

   Maar ik zou me kunnen voorstellen dat dezelfde regel geldt als voor Ahriman; die wil niet dat je hem in je bewustzijn hebt. Steiner heeft het er zelfs over dat een buste van Ahriman in je woning neerzetten dan kan helpen. Doordat je het ziet, is hij in je bewustzijn.
   Wat ik me verder kan voorstellen (maar ik weet niet of dat klopt, het is in die zin puur m’n intuïtie) dat door het vaccineren van nu, er een groep mensen niet meer goed met empathie weten om te gaan, of die niet of nauwelijks meer zullen hebben.

   1. Je intuïtie is belangrijk. Weet jij wat er in de prikken zit? Misschien maken die de mens wel minder menselijk. Zielloos. Er wordt over geschreven en het is niet altijd duidelijk. Ik onderzoek regelmatig en komt de vreemdste dingen tegen. Al is maar 1% waar van al wat ik lees, dan is het al genoeg om de mens te ontdoen van zijn menselijkheid. Ja, Haike we leven in interessante tijden. Denk dat ik toch op zoek ga naar een beeltenis van Ahriman en zijn conscorten. 😉 Ik geloof stellig dat waakzaamheid essentie is.

   2. Haike

    Nee ik weet niet wat erin de diverse vaccins zit. Wel dat de Astra zeneca op een geheel andere basis werkt dan de Moderna en de Pfizer.

    Als je echt een beeltenis van Ahriman in huis wil halen, probeer er dan een te pakken te krijgen zoals die afgebeeld is in de Mensheidsrepresentant. Daarvan zegt Steiner dat het de ware gezichten zijn van Lucifer en Ahriman. Maar denk er serieus over na, destijds is er ook een prijs voor betaalt.

    In het westelijke portaal van he 1e Goetheanum zat een rood venster. Dat sprong kapot. Steiner zegt daarvan dat het de wraak was van Ahriman omdat deze model moest staan voor de beeldengroep.

    Lucifer probeerde het ook: terwijl Steiner en Edith Maryon aan de beeldengroep werketen, stonden ze op een steiger met een hoogte van zes meter. Steiner is daar bijna vanaf gevallen; Edith Maryon heeft zijn val kunnen voorkomen… Als hij Lucifer, moest ondergaan moest Steiner met hem mee…

    Bron: Hetzelfde boekje van Judith von Halle wat ik nog niet zo lang geleden hier ook al heb vermeld.

    Als je dat echt gaat doen, onderschat dan niet de eventuele (tegen)werking ervan. Ik denk dat je jezelf er een dienst mee bewijst om ook dat dan in je bewustzijn te hebben.

    Aan de andere kant: De moeder van Clara Wijnbergh was met een vriendin in het Goetheanum. Claar was mijn 1e klasse-lerares op de Geert Groote school. Ze vertelde mij vele jaren later, dat die twee bij de Mensheidsrepresentant aan kwamen, en terwijl ze trapjes naar beneden liepen hoorde die vriendin een stem die ze toekende aan Ahriman, die sprak: “Wie verlost mij..”

   3. Dank je Haiku voor je uitgebreide reactie. En nee ik ga geen beeltenis in huis halen. Als Indische ben ik me goed bewust van de stille kracht. De natuurkrachten in mijn omgeving zijn goed en de woonplek in balans. Het oude land in de bergen van Portugal doet goed en de natuur, de stilte, de schoonheid zijn de grootste helers op alle niveaus. Vind ik. Ik ben gezegend hier te mogen leven. Nogmaals dank. Je legt altijd helder uit.

   4. Haike

    Graag gedaan Liesbeth, en dank voor het compliment dat steek ik mooi in m’n zak. 😇. Ja die stille kracht afdoen als nonsens of fabel lijkt me niet verstandig. Juist wat je niet ziet moet je niet onderschatten.

    Als je op zo’n plek woont en leeft waar zoveel harmonie heerst, zijn waarschijnlijk ook veel elementair wezens aanwezig? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s