Onvruchtbaarheid

Ik weet vanzelfsprekend dat het voor de huidige wetenschap als een dwaasheid geldt, maar waar is het -, dat zoals de mensheid nu is, ze over 4000 jaar niet meer zal kunnen zijn, netzomin als een mens die nu 20 jaar is, over 200 jaar nog in leven zal zijn. Want men kan door occult onderzoek vinden dat in de loop van het zesde millennium de vrouwen, zoals hun lichaamsorganisatie nu is, onvruchtbaar zullen zijn, geen kinderen meer zullen baren. En een geheel andere orde zal verschijnen in het zesde millennium. Dat toont ons het geestelijk onderzoek. Ik weet dat het voor wie in de zin van de hedendaagse wetenschap denkt totale onzin zal lijken om dit uit te spreken; maar het is nu eenmaal zo. 

Bron: Rudolf Steiner – GA 175 – Bausteine zu einer Erkenntnis des Mysteriums von Golgatha – Berlijn, 10 april 1917 (bladzijde 217)

public rs 3

Eerder geplaatst op 9 juni 2017  (2 reacties)

Advertentie

7 gedachtes over “Onvruchtbaarheid

 1. Haike

  Gaan we dan naar een andere vorm van incarneren, of moeten we zorgen dat we sowieso dan daar klaar mee zijn, en het niet meer nodig is, en we op een andere voet met elkaar verder gaan?

   1. Haike

    Dat is goed om te weten en knoop ik in mijn oren. Maar uit je reactie meen ik op te mogen maken dat je het boek gelezen hebt, kun je er niet iets meer over vertellen?

  1. Bernard

   We hebben dan nog zo’n 3 à 4 incarnaties te gaan. Met de huidige ontwikkelingen in de wetenschap kan er sowieso van alles gebeuren met de mensheid.100 jaar geleden kon niemand zich nog bedenken dat er mensen op de maan zouden rondlopen of dat er bemande ruimtevaartuigen naar mars zouden gaan. Waar moet ik aan denken, bin die ‘geheel andere orde?

   1. Haike

    Als je er vanuit gaat dat de karmische wetten zoals Steiner die beschreven heeft 100 jaar geleden nog gelden dan zou dat best eens kunnen kloppen. Maar de elementairwezens zeggen dat die wetten doorbroken zijn, en je veel sneller kan incarneren. In een citaat wat hier lang geleden ooit een langs kwam beschrijft Steiner dat als je er werkelijk een puinhoop van maakt je ook sneller incarneert…. Dus wederom het ligt weer heel genuanceerd.

    In mijn specifieke geval: Er zit maar 16 jaar tussen deze incarnatie en de vorige.

 2. M.L Heine

  Wat ik begrepen heb, gebeurd dat dan individueel door het strottenhoofd. We hebben op dat moment een heel ander lichaam.Als mens veranderen wij onze vorm, zoals wij heel vroeger ook niet bestonden uit de vorm die we nu hebben. We stijgen naar een vergeestelijkt lichaam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s