Cocaïne

Als men de alcohol gaat verbieden, gaan de mensen nog veel schadelijkere verdovende middelen gebruiken, zoals bijvoorbeeld cocaïne. Daarbij vergeleken is de alcohol nog heilig voor wat betreft de vernielingen die hij aanricht in de menselijke voortplantingskrachten! Wie cocaïne gebruikt zal daarin de oorzaak niet zoeken, maar aan de uiterlijke symptomen kunt u al zien hoeveel erger cocaïne werkt dan alcohol.

Als iemand delirium tremens krijgt door alcohol, dan uit zich dit door een soort vervolgingswaanzin. Hij ziet overal muizen die hem achterna zitten. Als iemand echter cocaïne gebruikt kruipen er voor zijn gevoel overal slangen uit zijn lichaam! Eerst verdooft hij zich door de cocaïne,- dat is heel plezierig,het geeft een gevoel van welbehagen – maar als hij dan enige tijd geen cocaïne gebruikt, dan ziet hij overal slangen kruipen uit zijn lichaam. Hij haast zich dan om opnieuw cocaïne te nemen om die slangen voor een poos te laten ophouden. de angst die zo iemand voor die slangen heeft,  is namelijk veel groter dan de angst van de dronkaard voor de muizen in zijn aanval van delirium tremens.

Bron: Rudolf Steiner – GA 348 – Über  Gesundheit  und  Krankheit Grundlagen  einer geisteswissenschaftlichen  Sinneslehre – Dornach, 8 januari 1923 (bladzijde 225-226)

Overgenomen uit het boek Voeding en Bewustzijn – 1988 Uitgeverij Vrij Geestesleven, Zeist. (bladzijde 116-117) Vertaling door A. Goedheer-de Keizer, verzameld en bewerkt door A.B. van der Laan-Schepers

maxresdefault-4

6 gedachtes over “Cocaïne

 1. Jelle Schöttelndreier

  Ik denk dat Steiner het hier mis heeft. Slechts 1 keer heb ik gehoord van heftige ontwenningsverschijnselen bij coke, en nooit iets over slangen. Dus even gezocht en inderdaad: alcohol is veel erger.

   1. G. wit

    Alcohol is het grote demonische middel op deze wereld niets heeft meer vernietigd op aarde dan alcohol. En dat weten we uit ervaring.

   2. Haike

    Aangezien ik 10 jaar in een kleine ambachtelijke bierbrouwerij heb gewerkt geloof ik je onmiddellijk. Maar Jelle schijnt iets te hebben opgezocht erover en mijn vraag is waar hij dat dan heeft gevonden. Dus jouw antwoord, is geen antwoord op mijn vraag aan Jelle.

    Want als hij het heeft opgezocht lijkt me dat ook heel simpel is om dat hier ff te melden. Tot op het moment van mijn vraag aan hem, en dit schrijven heeft hij dat nog steeds niet gedaan…

  1. Haike

   Dank John.

   Dat boek staat hier in de kast en ken ik. Maar dat was mijn vraag helemaal niet aan Jelle. Ik wil weten waar hij heeft gevonden dat alcohol erger is dan coke.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s