Geest en Praktijk

Ik heb in voorgaande jaren vaak er scherp op gewezen en verteld dat er werkelijk in de loop der jaren menig mens naar mij toe is gekomen die zei: ‘Ach, ik heb zo’n prozaïsch beroep, ik zou graag dit prozaïsche beroep opgeven en me aan idealere dingen wijden.’ Dat is de slechtste stelregel die men in het leven kan hebben kan.

Wie door zijn lot, door zijn karma postbeambte is en een deugdelijke postbeambte is, die dient – zo zei ik vaak – zeker, als hij zijn beroep behoorlijk uitvoert, de wereld meer dan wanneer hij een slechte dichter is of zelfs een slechte journalist of een dergelijk beroep dat iemand menigmaal wenst. Het gaat erom dat wanneer iemand het geestelijke benadert, dit geestelijke zo in zijn gemoed opneemt dat het iemand niet ongeschikt, maar geschikt maakt voor het uiterlijke leven.

Bron: Rudolf Steiner – GA 196 – Geistige und soziale Wandlungen in der Menschheitsentwickelung – Dornach, 7 februari 1920 (bladzijde 168)

depositphotos_2583616-stockafbeelding-postbeambte-post-man-met-een

Eerder geplaatst op 7 april 2017 (1 reactie)

4 gedachtes over “Geest en Praktijk

  1. Boudy Tjho

    Hier kan ik het helemaal mee eens zijn. Wanneer je je werk goed doet, dan dien je de mensen, en zorg je voor een sociaal klimaat.

  2. M.L Heine

    Ik werd de beste lopende band werkster. Waren weinig hersens voor nodig. Begon op het laatste tiks te ontwikkelen die mij toen onbekwaam maakte als beste aan de looende band.

  3. Ja die slotzin is ook zo sterk:

    ” […] Het gaat erom dat wanneer iemand het geestelijke benadert, dit geestelijke zo in zijn gemoed opneemt dat het iemand niet ongeschikt, maar geschikt maakt voor het uiterlijke leven. […] “

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s